پرشین خودرو: معاون وزیر صنایع و معادن از افزایش واردات خودرو به كشور در سال گذشته خبر داد و گفت: عمده خودروهای وارداتی به كشور ساخت كرهجنوبی هستند.
به گزارش «پرشین خودرو»، افشین روغنی در یک نشست خبری با بیان اینكه انضباط در بخش خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی به كشور افزایش یافته است، افزود: با اجرای آییننامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرفكنندگان خودرو و مصوبات شورای سیاستگذاری خودرو وضعیت خدمات پس از فروش خودروهای وارداتی بهبود یافته است.
او با بیان اینكه در سال قبل تعداد خودروهای سواری وارداتی به كشور با افزایش 4.5 درصدی به 43 هزار و 389 دستگاه رسید، افزود: همچنین واردات خودرو به كشور از نظر ارزش با رشد هشت درصدی بالغ بر 892 میلیون دلار شد.
معاون امور اقتصادی و صنایع وزارت صنایع و معادن در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اینكه چرا با گذشت یك سال از زمان اجرای قانون ارتقای كیفیت خودرو و سایر تولیدات صنعتی بحثی دربارهی كاهش تعرفهی واردات خودرو مطرح نشده است، گفت: تعرفهی واردات خودرو به كشور باید براساس یك مبنای ملی كاهش یابد. به عنوان مثال باید تعرفهی خودروهای كممصرف مانند خودروهای فول هیبریدی و برقی كاهش یابد. در همین زمینه اداره كل ماشینسازی و نیروی محركهی وزارت صنایع و معادن در حال تدوین پیشنویسی بوده كه قرار است در شورای سیاستگذاری خودرو مطرح شود و طبق آن تعرفه واردات خودروهای كممصرف كاهش مییابد.
كمبود قطعات خودروهای وارداتی؟
او دربارهی مشكل كمبود قطعات خودروهای وارداتی در كشور گفت: از مردم تقاضا داریم در صورت مواجه شدن با هر مشكلی در این زمینه حتما به وزارت صنایع و معادن و یا بازرگانی موضوع را اطلاع دهند. تلفن 09612 شمارهی عمومی وزارت صنایع و معادن مربوط به تمامی مسائل است.
مهلت برای نصب ایربگ
روغنی دربارهی اجرایی نشدن مصوبهی مربوط به نصب كیسهی ایمنی هوا روی كلیهی خودروهای سواری تولید داخلی در سال جاری گفت: از ابتدای امسال باید تمام خودروهای سواری علاوه بر راننده برای سرنشین جلو نیز كیسهی ایمنی هوا داشته باشند. البته خودروسازان به دلیل برخی مشكلات در حال مذاكره با موسسهی استاندارد هستند تا برای نصب ایربگ روی محصولاتشان فرصت بیشتری بگیرند كه قرار است در این زمینه یك برنامه زمانبندی شده تدوین شود.
وی افزود: تاكنون در شورای سیاستگذاری خودرو صحبتی دربارهی نصب ایربگ روی خودروهای تجاری نشده است.
به گفتهی وی هماكنون سه شركت داخلی اقدام به تولید ایربگ میكنند.
قطب سوم در اصفهان ایجاد میشود
معاون وزیر صنایع و معادن دربارهی ایجاد قطب سوم خودروسازی در كشور نیز گفت: قطب سوم خودروسازی قطعا در اصفهان ایجاد میشود. قرار است در این قطب یك خودروی داخلی تولید شود. مالكان این قطب خصوصی هستند و قرار است كنسرسیومی برای سرمایهگذاری در آن تشكیل شود.
روغنی در عین حال به جزئیات بیشتری دربارهی ایجاد قطب سوم خودروسازی در كشور اشارهای نكرد.
ارثی به نام كامیون فراز!
معاون امور اقتصادی و صنایع وزارت صنایع و معادن با تاكید بر ممنوعیت واردات خودروهای چینی به كشور، در مواجهه با این پرسش كه چرا با وجود این ممنوعیت كامیون چینی فراز وارد كشور میشود؟ گفت: كامیون فراز تغییر یافته كامیون چینی هوو بوده و توانسته استانداردهای لازم را كسب كند. البته این كامیون ارثی است كه از گذشته به ما رسیده و تا تغییر شرایط باید زمان بیشتری بگذرد. به هرحال در این زمینه قراردادی وجود دارد و سیاست جدید شركت ایران خودرو دیزل داخلیسازی این كامیون است در هر صورت فراز همان هوو نیست.
كارگروه حمایت از تولید تعطیل نشده
روغنی در واكنش به این اظهارنظر كه به نظر میرسد كارگروه حمایت از تولید تعطیل شده است، گفت: این كارگروه زمانی كه نیازی احساس شود، مصوبهای خواهد داشت. بنابراین اگر مدتی خبری از كارگروه نیست به معنای تعطیلی آن نیست. در راستای حل مشكلات واحدهای صنعتی ستاد تسهیل سال گذشته 43 نشست در سراسر كشور داشت و 14 هزار ملاقات حضوری منجر به 12 هزار تصمیمگیری شد.
به گفته روغنی بانكهای سپه و كشاورزی علاوه بر بانك صنعت و معدن بیشترین همكاری را با واحدهای صنعتی داشتهاند.
کد خبر 3059
نظر شما