پرشین خودرو: بسیاری از شهرهای جهان برای مهارِ بار سنگین ترافیک خود به دریافت مالیات عبور و مرور از رانندگان اقدام کردهاند و اکنون چین نیز قصد دارد از این طرح موفق استفاده کند.
به گزارش «پرشین خودرو»، در ماه دسامبر «استیو کرنز»، رئیس اداره حمل و نقل لندن که ارائهدهنده خدمات حمل و نقل عمومی در این شهر است در کنفرانسی که در پکن برگزار شد دو تصویر شامل نمودار ترافیکی از خیابانهای لندن نمایش داد که یکی متعلق به اواخر قرن 19 و دیگری مربوط به اواخر قرن بیستم میلادی بود.
این تصاویر که 100 سال با هم اختلاف زمانی دارند نشان میدهند که با وجود پیشرفت قابل توجه فنآوری و ناوگان حمل و نقل شهری، مدت زمان مورد نیاز برای تردد در خیابانهای لندن در هر دو عکس طبق نمودار ارائه شده تقریبا به یک اندازه بوده است. به گفته وی در سال 1999 میلادی روزانه 185 هزار خودرو وارد شهر لندن میشدند که در آن زمان ترافیک شهر بسیار شدید بوده و سرعت خودروها تنها 15 کیلومتر در ساعت بود اما پس از وضع مالیات ترافیکی در سال 2003 میلادی، میزان تردد خودروها در شهر به شدت کاهش یافت.
بسیاری از شهرهای دیگر جهان نیز از مالیات عبور و مرور خودروها به عنوان ابزاری برای مبارزه با مشکلات ترافیکی استفاده میکنند. تجربیات این شهرها نشان میدهد که دریافت مالیات بر تردد خودروها به بهبود ترافیک شهری کمک فراوانی کرده و سبب افزایش بودجهها برای توسعه حمل و نقل عمومی شده و با کمک به کاهش آلودگی هوا، وضعیت محیط زیست را نیز بهبود بخشیده است.
کارشناسان چینی با الهام از این تجربیات موفق قصد دارند از طرح مشابهی در شهر پکن که سالهاست با معضل ترافیک دست و پنجه نرم میکند استفاده میکنند. در ماه دسامبر 2010 میلادی مقامات پکن طرحی را ارائه کردند که به موجب آن دریافت مالیات بر ترافیک در برخی خیابانها مورد مطالعه قرار گرفته تا در یک دوره زمانی مشخص این اقدام عملیاتی شود.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی کایشین، با وجود گذشت سه سال از آغاز این طرح آزمایشی در پکن، هنوز تاریخ مشخصی از اجرای طرح دریافت مالیات بر تردد خودروها اعلام نشده و ترافیک این شهر همچنان در وضعیت بحرانی قرار دارد. علاوه بر این، شمار خودروهای این شهر از چهار میلیون و 690 هزار دستگاه در سال 2010 میلادی به پنج میلیون و 400 هزار دستگاه در سال گذشته (2013) افزایش یافته است.
این امر باعث شد در ماه اکتبر اجرای برنامه مالیات بر تردد خودروها به عنوان بخشی از وعده دولت چین در راستای مبارزه با آلودگی هوا مجددا کلید بخورد و حد فاصل سالهای 2013 تا 2017 میلادی اجرایی شود. سایر شهرهای بزرگ چین نیز با وجود آنکه هیچکدام هنوز اقدامی در این رابطه نکردهاند، قصد دارند این طرح را اجرا کنند.
کد خبر 31975
نظر شما