پرشین خودرو: در شرایطی که بازار خودرو با عطش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاهی روبروست، وزیر صنعت از خودروسازان خواسته در نیمه اول امسال با افزایش عرضه تولیداتشان، به بازار خودرو سر و سامان دهند.
به گزارش «پرشین خودرو»، در شرایطی که بازار خودرو با عطش خریداران خودرو روبرو است، خبرهایی در مورد درخواست وزیر صنعت به خودروسازان برای جمع کردن تقاضاهای بیپاسخ مشتریان بازار خودرو و ساماندهی بازار خودرو به گوش میرسد.
بر این اساس قرار است خودروسازان طی سال جاری نیاز متقاضیان خرید خودرو را پاسخ دهند که لازمه این کار، افزایش تیراژ تولید شرکتهای خودروساز است.
نیاز بازار، یک میلیون و 200 هزار خودرو
ساسان قربانی، دبیر انجمن قطعهسازان در این مورد به فارس گفت: در حال حاضر روزانه 2 هزار دستگاه خودرو توسط هر کدام از شرکتهای بزرگ خودروساز تولید میشود که در مجموع این تولید در هر روز به حدود 4000 دستگاه میرسد.
وی با بیان اینکه این عدد نسبت به تولید خودرو در سال گذشته رقم بالایی است، گفت: در سال 90 حدود یک میلیون و 700 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد که با توجه به افزایش قیمت خودرو متناسب با رشد نرخ نهادههای تولید و کاهش قدرت خرید مردم پیشبینی میشود نیاز بازار امسال حدود یک میلیون و 200 هزار دستگاه باشد.
قربانی با بیان اینکه خودروسازان و قطعهسازان برای افزایش تولید خود مصمم هستند، گفت: در صورت رفع برخی موانع مانند مشکلات ناشی از تحریمها، انتقال پول، نیازهای ارزی و تأمین مواد اولیه در داخل، امکان افزایش تولید خودرو فراهم خواهد بود.
به گفته وی، در سال گذشته 730 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد که نسبت به نیاز داخل رقم پایینی بود.
بازار خودرو امسال به تعادل میرسد
قربانی معتقد است بازار خودرو تا پایان سال 93 به تعادل خواهد رسید و عرضه و تقاضا با یکدیگر تناسب خواهند داشت.
دبیر انجمن قطعهسازان با بیان اینکه سفارش خودروسازان به شرکتهای قطعهساز افزایش یافته است، گفت: در صورت افزایش تیراژ تولید، تولیدکنندگان سود بیشتری خواهند برد و به همین دلیل خودروسازان و قطعهسازان به دنبال افزایش تولید خود هستند.
وی در مورد پیگیری موضوع افزایش قیمت خودرو از سوی شرکتهای خودروساز و قطعهساز نیز گفت: همیشه در مورد به روز شدن قیمتها صحبتهایی میشود و در این مورد دیدگاههای متفاوتی وجود دارد.
وی توضیح داد: برخی معتقدند قیمتگذاری خودرو باید در حاشیه بازار انجام شود تا واسطهها حذف شوند، ولی به عقیده برخی دیگر این کار ممکن است باعث افزایش قیمت شود.
فعلاً روند قبلی قیمت گذاری ادامه دارد
قربانی ادامه داد: فعلاً تصمیم خاصی در مورد قیمتگذاری جدید خودروها انجام نشده و همان روند قبلی ادامه خواهد داشت و در این مورد نیز در شورای سیاستگذاری خودرو بحثی مطرح نشده است.
به گزارش فارس، در شرایطی که بازار خودرو تشنه تزریق خودروهای صفر است باید منتظر ماند و دید برنامه خودروسازان برای تأمین نیاز بازار چیست، آیا قرار است این نیاز تنها از طریق افزایش تولید خودروهای فعلی تأمین شود و یا محصولات جدید نیز سهمی در این میان دارند؟
سایپا 232، ساندرو (محصول جدید تولیدی بر روی پلتفرم ال 90)، تیبای هاچبک، رانای هاچبک و S300 محصول جدید شرکت چینی زوتای از جمله خودروهایی هستند که طبق اعلام قبلی خودروسازان باید در سال جاری به بازار عرضه شوند.
در این شرایط برخی کارشناسان معتقدند در صورت تأمین نیاز بازار و ایجاد تعادل بین عرضه و تقاضا، امکان کاهش قیمت خودرو وجود خواهد داشت. این انتظار برای نیمه دوم امسال و البته بیشتر برای سال آینده به شرط تولید مناسب خودروسازان و ورود محصولات جدید به بازار متصور است.
کد خبر 32249
نظر شما