پرشین خودرو: درصورتیکه در دو ماه سپری شده در سالجاری تا کنون روز پاکی گزارش نشده و تنها نیمی از ایام سپری شده روز سالم و نیم بیشتر آن ناسالم گزارش شده است، مجلس مدت زمان معاینه فنی خودروها را از دو به پنج سال ارتقا مقام داد.
به گزارش«پرشین خودرو»، در مجلس شورای اسلامی اکثر اوقات طرحهایی به تصویب نمایندگان میرسد که موافقت و مخالفت اقشار مختلف جامعه را به دنبال دارد.
یکی از این طرحهای عجیب که به تصویب رسیده افزایش مدت زمان معاینه فنی خودروها از دو به پنج سال است که با تصویب این طرح از سوی نمایندگان، تعجب همگان برانگیخته شده است.
حال این سوال مطرح است با فرهنگسازی که نیروی انتظامی و محیط زیست در طی این چند سال انجام دادند، با گرفتن جرایم سنگین، به پارکینگ رفتن خودروهای بدون معاینه فنی، چگونه باید این زحمات نادیده گرفته شود و مجددا که کار از کار گذشت مسئولین دور هم جمع شوند که نه پنج و نه دو بلکه مراجعه خودروها به مراکز معاینه فنی باید هر ساله صورت گیرد.
این طرح معضل اصلی تهران که آلودگی هوای این شهر بزرگ است را به چالشی بسیار مهم میکشاند.
در همین خصوص موافقین و مخالفین نظراتی را بیان داشتهاند که ای کاش نمایندگان قبل از تصویب این طرح با کارشناسانی که در این موضوع متخصص هستند مشورت میکردند.
یکی از این مخالفین، صدرالدین علیپور مدیرعامل ستاد مرکزی معاینه فنی خودروهای تهران است که در چهارم اردیبهشت ماه امسال به ایسنا گفت: معاینه فنی خودروها یکی ازمحورهای اصلی طرح جامع کاهش آلودگی هوای تهران است که این افزایش زمان معاینه فنی از دو به پنج سال در تشدید آلودگی هوای تهران تاثیر جدی خواهد داشت.
همچنین علی محمد شاعری قائم مقام سازمان حفاظت محیط زیست، که یکی از نیمه موافق و مخالفین این طرح است به همین خبرگزاری، اعلام کرده است: نظر سازمان محیط زیست در مورد تعیین مدت لازم برای معافیت معاینه فنی خودروهای نو در قانون جدید سه سال بوده است.
بر اساس این گزارش، این طرح از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و نیروی انتظامی به مجلس ارائه شد که از نظر شاعری در نهایت با نظر پنج ساله نیروی انتظامی موافقت شده است.
از سویی، کتال محسنی مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست دیگر مخالف این طرح، عنوان میکند: 80 درصد آلودگی کلانشهرها از تردد خودروها ناشی میشود.
گفتنی است در ششم اردیبهشت سال90، مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران به خبرآنلاین در خصوص معافیت پنج ساله خودروها از دریافت برگه معاینه فنی گفته است که این طرح از سوی مجلس پیگیری میشود تا از طریق شورای عالی استانها دوباره دریافت برگه معاینه فنی دو ساله شود.
در همین رابطه جواد بداغ جمالی مدیر کل دفتر آلودگی هوای سازمان محیط زیست گفت: معاف شدن خودروهای نو تا پنج سال از دریافت معاینه فنی، عقب گرد در حل معضل آلودگی هوا محسوب میشود و میتواند به شدت سبب تشدید آلودگی هوای پایتخت شود.
اما چند روزی از این مخالفتها نگذشته بود که قائم مقام سازمان محیط زیست از سه ساله شدن این طرح خبر داد.
حال دو یا سه ساله، به هر حال باید دید که راه حل دمدستی مقابله با آلودگی تهران میتواند گره گشای این مشکل باشد یا خیر؟
از نظر منتقدین، جای تعجب است که در مورد مسئلهایی مانند آلودگی هوا که موضوعی بحرانی است با سازمان محیط زیست هیچگونه مشورتی نشده باشد.
یکی دیگر از منتقدین، سردار حسین رحیمی رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ است که به مهمترین مسئله یعنی تصادفات اشاره کرده و میگوید: 15 درصد تصادفات جادهای مربوط به نقض فنی خودروهاست که با پنج ساله شدن معاینه فنی این رقم افزایش مییابد.
باید در نظر داشت، در کشورهای اروپایی که خودروها با استاندارد یورو چهار و پنج تولید شدهاند معاینه فنی از خودروهای تولیدی هرساله انجام میگیرد و این در حالی است که در ایران خودروها مطابق استاندارد یورو دو ساخته میشوند اما طرح فنی آنها تا پنج سال به تعویق میافتد.
در برخی کشورهای اروپایی عمر مفید یک خودرو تنها پنج سال است و با تصویب این قانون اروپاییها زمانیکه میخواهند خودروی خود را از رده خارج کنند ما تازه خودروهای خود را برای انجام معاینه فنی میفرستیم.
شایان ذکر است که کارشناسان تصویب این طرح را عقب گرد در زمینه برنامهریزیهای صورت گرفته در کاهش آلودگی هوا و ایمنی خودروها میدانند.
به امید آن روزی که بدلیل آلودگی هوای تهران و نقض فنی خودروها جان شهروندی گرفته نشود.
کد خبر 3383
نظر شما