پرشین خودرو: اگر چه رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور در خردادماه امسال خبر داده بود که طرح نوسازی کامیون های فرسوده از ابتدای تیرماه سال جاری آغاز می شود اما تاکنون هیچ اقدامی مبنی بر اجرا شدن این طرح از سوی مسوولان مشاهده نشده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، به نظر می رسد طرح نوسازی کامیون های فرسوده تنها به صورت یک شعار و بر روی کاغذ مطرح می شود و هیچگاه اجرایی نمی شود. چه بسا این موضوع طی سالهای اخیر بارها مطرح شده اما همواره فراموشی سپرده شده است.
در حال حاضر میانگین عمر کامیون های کشور حدود 23 سال است که این رقم در ناوگان باری کشور سن بالایی محسوب می شود و به همین دلیل میزان مصرف سوخت این خودروها در حد بالایی است. بر اساس آمارها حدود 15 تا 30 هزار کامیون فرسوده در کشور تردد می کنند که در صورت اجرای شدن این طرح میزان مصرف سوخت كامیون های كشور در هر 100 كیلومتر حدود 14 لیتر كاهش خواهد یافت.
جدا از هزینه ای که مصرف سوخت این خودروها بر کشور تحمیل می کند، باید به این نکته توجه کرد که بالابودن سن ناوگان حمل و نقل و ناامنی آن جان بسیاری از مردم را نیز تهدید می کند و خطرات جانی و مالی بسیاری را در پی دارد به طوری که هم اکنون اكثر تصادفات فوتی کشور مربوط به خودروهای سنگین فرسوده است.
امروزه داشتن شبكه راههای مناسب و ناوگان ایمنی و نوسازی شده با سن استاندارد حاكی از وجود حمل و نقل ایمن و روان در كشورها است. طبق آمار سازمان راهداری حدود 40 درصد ناوگان باری كشور فرسوده است درحالیكه نیمی از خودروهای سنگین باری فرسوده بوده و باید از رده خارج شود كه اگر هر ساله 10 هزار خودرو نوسازی شود طی 10 سال خودروهای فرسوده فعلی از رده خارج و نوسازی میشوند و در این میان خودروهای دیگر هم اضافه میشوند لذا نوسازی ناوگان باری نیازمند طرح ضربتی و اعتباری ویژه است.
چندی پیش مدیرعامل اتحادیه حمل و نقل باری با انتقاد از اینكه هیچ یك از مصوبات و وعدههای نوسازی ناوگان اجرایی نشده است، تصریح كرد: از سال 1385 كه مصوبه تبصره 13 نوسازی ناوگان قانون اعلام شده، تاكنون یك كامیون هم نوسازی نشده و قوانین و وعدههای نوسازی همچنان روی كاغذ مانده و از اجرا خبری نیست.
مدیرعامل اتحادیه شركتهای حمل و نقل باری با بیان اینكه امسال هیچ ناوگانی وارد مجموعه نشده است، با ابراز نا امیدی اظهار كرد: تا پایان امسال هم بعید است كه تعدادی از ماشینهای فرسوده از رده خارج و ناوگان نو جایگزین شود.
نوسازی دو هزار و 500 دستگاه مینیبوس، هزار و 500 دستگاه اتوبوس و حدود 10 هزار دستگاه كامیون جزو طرح نوسازی بوده كه تاكنون هیج یك عملیاتی نشده است.
کد خبر 345
نظر شما