پرشین خودرو: رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران تاکید کرد: میزان واردات خودرو رقم نگران کنندهای نیست و به ارتقای کیفیت خودرو و کاهش قیمت آن منجر میشود.
به گزارش «پرشین خودرو»، ولی الله افخمی راد با بیان اینکه بدون شک ورود خودروهای خارجی موجب ایجاد فضای رقابتی بیشتر و افزایش کیفیت میشود، اظهار کرد: این میزان درحدی نیست که صنعت داخلی ما را با مشکل مواجه کند، میزان واردات خودرو در چهار ماه اول امسال دو برابر میزان واردات در سال گذشته بود که البته این میزان تا پایان سال به 12 درصد تولید داخلی نیز نمی رسد.بنابراین نباید این موضوع ما را نگران کند.
وی با بیان اینکه تعرفهها قطعا باید روال کاهنده داشته باشند تاکید کرد: در برخی کشورها یک تعرفه و یا در برخی دیگر فقط دو طبقه از تعرفه وجود دارد، ما در کشور 14 طبقه تعرفهای داریم که کمترین آن چهار درصد و بیشترین آن صد درصد است و باید به استناد الزام هیات وزیران برای سال آینده چهار طبقه تعرفهای را کاهش دهیم تا تجارت سهل تر و آسانتر شود.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: همچنین تا سال 96 باید طبقات تعرفهای را به شش طبقه برسانیم و طبیعتا این فرآیند کاهنده خواهد بود.
افخمیراد در بخشی از سخنان خود با اشاره به انعقاد توافق نامههای تجارت ترجیحی گفت: اواخر سال گذشته این موافقت نامه با ترکیه به امضا رسیده و ابتدای امسال نیز به تصویب رسید و برمبنای این توافق نامه تعدادی اقلام صادراتی ما به کشور ترکیه از کاهش تعرفه برخوردار میشوند و در مقایسه با این تعداد برخی از اقلام وارداتی ترکیه به کشور ما نیز از کاهش تعرفه برخوردار میشود.
وی ادامه داد: این توافق نامه در مجلس ترکیه در دست تصویب است و بنا بر آخرین گزارشات تا حدود دو هفته آینده در مجلس ترکیه نیز به تصویب می رسد اما موضوع مهم این است که باید موافقت نامههای ترجیحی را با کشورهای دیگر نیز منعقد کنیم که این موضوع باعث میشود برای پیوستن به سازمان جهانی تجارت نیز مسیر سهلتر شود.
به گزارش ایسنا، رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در بخشی از سخنان خود با تاکید بر برداشتن ممنوعیتها برای صادرات گفت: صادرکننده باید مطمئن باشد برای صادر کردن کالاهای صادراتی با تنش مواجه نخواهد شد و تا جایی که میسر است طبق قانون برنامه پنجم باید از اتخاذ سیاستهایی که محدودیتهایی برای صادرات ایجاد می کند دوری کنیم.
وی تاکید کرد: صادرکنندگان بدون نگرانی باید اقدام به صادرات کنند و مطمئن باشند که برای صادرات آن ها مشکلی ایجاد نخواهد شد.
افخمیراد همچنین با بیان اینکه اقدامات لازم را نیز برای سهل تر شدن واردات براساس قوانین و مقررات انجام می دهیم گفت: مسیر را برای واردات براساس مقررات تسهیل می کنیم و دیگر نیازی نیست برای هر وارداتی مسیرهای پیچ در پیچ طی شده و نیاز به مجور موردی از سازمان توسعه تجارت باشد که این موضوع تکلیف واردکننده را مشخص می کند.
وی ادامه داد: برای واردات به جز ابزار تعرفه و یا موانع فنی که استاندارد یکی از آن ها است نباید محدودیت ایجاد کنیم.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه طبق مقررات حداقل در 30 کشور می توانیم رایزن بازرگانی داشته باشیم، گفت: با توجه به موضوع تحریم رایزنان به کمتر از 10 نفر رسیده و باعث شد این موضوع متوقف شود و رایزنان به کشور بازگشتند ولی دوباره اقدام کردیم و آیین نامه اعزام رایزنان بازنویسی شده و از طرف رسانه ها فراخوان دادیم و پس از آن افراد واجد شرایط در آزمون ما شرکت کرده و در حال حاضر در 11 کشور رایزنان ما مستقر هستند و در 19 کشور دیگر افراد رایزن انتخاب شده در حال انجام اقدامات لازم برای استقرار هستند.
وی ادامه داد: ما در 10 کشور از این 30 کشور می توانیم دفتر و پرسنل جداگانه برای توسعه فعالیتهای رایزنی خود داشته باشیم و امیدواریم تا دو ماه آینده با حل مشکلات بودجهای افراد به کشورهای در نظر گرفته شده اعزام شوند.
افخمی راد با بیان اینکه در سال گذشته رشد اقتصادی ما منفی 1.8 بوده اظهار کرد: امیدواریم با افزایش بضاعت تولید در کشور آهنگ صادرات نیز افزایش یابد که در این زمینه برنامههایی در دست داریم و هر چه مقررات زدایی کنیم به نفع تجارت کشور خواهد بود.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه برای توسعه صادرات باید ارتباط صمیمانه با خارج داشته باشیم گفت: اروپاییها تمایل زیادی برای ارتباط با ایران دارند و برگزاری نمایشگاهها در خارج از کشور، ترغیب خارجیها برای حضور در نمایشگاههایی که در کشور برگزار می شود و اعزام هیاتهای تجاری از جمله کارهایی است که در دست انجام داریم.
وی به موضوع تحریم اشاره کرده و تاکید کرد: تحریم بانکی در راس تحریم ها قرار دارد و اگر راهکاری برای حذف تحریم بانکی پیدا کنیم حجم تجارت ما به صورت جهشی افزایش می یابد چون در حال حاضر هزینه نقل و انتقال با وجود تحریمهای بانکی افزایش یافته بنابراین اولویت اول ما باید حذف تحریمهای بانکی باشد و امیدواریم در نخستین گامها در مذاکرات تحریم بانکی حذف شود.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه باید تنش زدایی در روابط خارجی صورت گیرد تاکید کرد: نمی توانیم در شرایط تحریم روند تجاری کشور را روند خوبی ارزیابی کنیم.لذا در مرحله نخست امیدواریم اقداماتی که در زمینه توافقات ژنو صورت می گیرد به نتیجه برسد و موضوع دوم تسهیل فرآیند تولید در داخل کشور است و هر چه تمایل مردم به سرمایهگذاری در داخل کشور افزایش یابد اقتصاد کشور نیز قویتر میشود.
افخمی راد افزود: هر چه دولت موانع را از سر راه سرمایهگذاری بخش خصوصی بردارد تجارت سهلتر میشود و مبادلات خارجی نیز ما رقابتی تر خواهد شد بنابراین سعی داشتیم تا جایی که میسر است مقررات زدایی کنیم.
وی در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: برخی از رسانهها به واردات به عنوان امری مذموم نگاه می کنند در حالی که ما باید به تراز تجاری نگاه کنیم و اگر صادرات کشور افزایش مییابد ایرادی ندارد که در کنارش واردات نیز افزایش یابد و توجه به این امر از طرف اصحاب رسانه قابل توجه است و نباید بگوییم چرا حجم واردات افزایش یافته بدون این که به صادرات توجه کنیم.
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: برای واردات از واردکنندگان 19 سند مطالبه می کنیم و برای صادرات نیز 10 سند که طبیعی است اگر صادرکنندهای بخواهد این 10 سند را فراهم کند زمان زیادی و به دنبال آن هزینه زیادی نیز باید بپردازد بنابراین ما باید کاری کنیم تا تعداد اسناد کاهش یافته و به دنبال آن زمان و هزینه نیز کاهش یابد.
کد خبر 35712
نظر شما