پرشین خودرو: در دنیای امروز که پیشرفت در فناوری و صنایع به تندی صورت میگیرد، «سرعت و رقابت» ۲ شاخصه اصلی فعالیتهای تجاری و اقتصادی محسوب میشوند.
به گزارش«پرشین خودرو»، از این رو هر بنگاه اقتصادی برای اینکه در بحث تجاری با اقبال روبه رو شود باید سطح کیفی و میزان فروش محصولات خود را افزایش دهد. در این راستا ابزارهایی وجود دارند تا شرکتهای تولیدکننده از طریق آن محصولات خود را به بهترین نحو به فروش برسانند که یکی از راهکارهایی که میتواند در زمینه فروش هر چه بهتر محصولات تولیدی راهگشا باشد، استفاده از تبلیغات مختلف و ابزارهای وابسته به آن است. اما این نکته قابل ذکراست که در سالهای اخیر شیوههای مختلفی در بحث تبلیغات رایج شده است تا به دلیل افزایش تنوع و کیفیت و همچنین قیمتهای نزدیک در مورد یک محصول خاص با برندهای مختلف، مصرفکننده بتواند از طریق تبلیغات سالم و حقیقی، محصول مورد نظر خود را خریداری کند. اما شیوههایی که در این زمینه مورد استفاده قرار میگیرند متفاوت بوده و اگر چه با ارتقای فناوری روز، آن شیوهها دچار دگرگونی و گسترش شدند، اما یک مورد در همه آنها از ابتدا تا به حال ثابت و مورد نظر مدیران بالادست قرار گرفته که آن هم، تمرکز سرمایه در بخش تبلیغات محصولات است.
زمانی بود که یک نوشته زیبا در تبلیغات جواب میداد و خریدار را اقناع میکرد. اما امروزه چنین نیست و به لطف انقلاب اطلاعات، دنیای امروز مملو از پیامهای فروش و تبلیغات است و مردم هم یاد گرفتهاند که چگونه در مقابل بیشترآنها بیتفاوت باشند و به هر تبلیغی اهمیت نداده و دیدی تدافعی و مشکوک داشته باشند.
خودروسازان در گذشته بیشتر از رسانههای متعارف (بهویژه تلویزیون) برای تبلیغ محصولات خود استفاده میکردند. اما در سالهای اخیر شاهد بودیم که شیوههای نوینی از تبلیغات رایج شده است که این نوع از تبلیغات، شامل شکلهای مختلف تبلیغ محصول از طریق موتورهای جستوجوگر اینترنتی، ویدئوهای آنلاین و شبکههای اجتماعی اینترنتی (فیسبوک، توئیتر و... ) است. این در حالی است که پیش از این، خودروسازان با شیوههای سنتی تبلیغ در امر فروش با یکدیگر رقابت میکردند. با این حال خودروسازان همچنان پایبند به سنن گذشته در خصوص تبلیغات خودرو بوده و هنوز هم از ولخرجی در بحث تبلیغات ابایی ندارند.
در کل به نظر میرسد گسترش انواع رسانهها، فرصتهای جدیدی برای صاحبان کمپانیها در سراسر جهان فراهم کرده است تا همگام با عرضه محصولات جدید، به تأثیرگذاری بر ذهن شهروندان و کسب سود بیشتر اقدام کنند اما روش تبلیغات دچار تحولات زیادی شده است.
بحث تاثیرگذاری تبلیغات در فروش محصولات به اندازهای است که تمرکز در هزینه خودروساز برای جلب رضایت مشتری الزامی است. به زبان سادهتر خودروساز خارج از بحثهای بصری و ایجاد جذابیتهای دیداری، وارد مقوله رفتار شناسی شده تا با نحوه بازخورد مصرفکننده از خرید، آن را بازیابی و برای دوره بعد آن را هدفمندتر کند. در این شرایط است که شرکتهای بزرگ خودروسازی آنچه در توان دارند در بحث فنی و رفتارشناسی در حیطه تبلیغات گذاشته تا در بازارهای جهانی یکدیگر را کنار زده و در صف نخستینها قرار میگیرند.
گذشته از آن، بررسی تیمهای تخصصی برای بهتر عمل کردن در این حوزه نیاز به نیروی انسانی متخصص و ابزارها و فناوری دارد که به جرات میتوان گفت هرکدام از آنها با صرف میلیونها دلار بدنه تبلیغات گسترده غولهای خودروسازی جهان را تشکیل میدهند.
در آخرین گزارشی که توسط موسسه عصر تبلیغات « Advertising Age» منتشر شده نشان میدهد که شرکتهای بزرگی چون فیات کرایسلر، تویوتا، فورد و جنرال موتورز در میان شرکتهای خودروسازی بیشترین پول را برای تبلیغ محصولات شان در بازار امریکا میپردازند.
در این گزارش تجمیع هزینههای تبلیغات از طریق تلویزیون، مجلات، روزنامهها و اینترنت بررسی شده و در نهایت شرکت جنرال موتورز با ۱ میلیارد و ۸۰۴ میلیون دلار در صدر مبلغان خودرو نشسته است. همچنین شرکت بزرگ تویوتا با ۱ میلیارد و ۲۳۶ میلیون دلار، شرکت فیات کرایسلر با ۱ میلیارد و ۹۱ میلیون دلار و شرکت فورد با ۱میلیارد و ۷۷ میلیون دلار مقامهای دوم تا چهارم را کسب کردند. با نگاهی دقیق تر میتوان به این نتیجه رسید که اولا بحث تبلیغات در میان خودروسازان بزرگ از اهمیت بالایی برخوردار است که ما نتیجه آن را در اقبال محصولات آنها در بازارهای جهانی به وضوح لمس میکنیم. نکته دوم آنکه بزرگان خودرو در شرایطی هزینههای تبلیغات خود را افزایش میدهند که شاهد بودیم برخی از آنها در حوزه تولید با مشکلاتی روبهرو بودند اما این شرایط آنها را از بحث تبلیغ غافل نکرد. اما مقوله تبلیغات خودروسازان بزرگ به اینجا ختم نمیشود و در جدیدترین نوع تبلیغات که از آن با عنوان «تبلیغات منطقهای » نام میبرند، خودروسازان پا را فراتر گذاشته و مباحثی جدید را در عرصه تبلیغات باب کردهاند. هزینه تبلیغات منطقهای به هزینههایی گفته میشود که تولیدکنندگان بابت فروش محصولات خود در یک منطقه جغرافیا خاص صرف میکنند. به این معنا که نمایندگیهای فروش در هر منطقهای که قرار دارند باید هزینهای متناسب با حجم تبلیغات صورت گرفته توسط شرکت تولیدکننده در آن منطقه پرداخت کنند. این هزینهها در نهایت روی قیمت تمام شده خودرو کشیده شده و در واقع مشتریان هم متوجه این موضوع خواهند شد. بنابراین هزینه تبلیغات منطقهای هماکنون جزء جدایی ناپذیر هزینههای یک خودرو به حساب میآید وبیشتر نمایندگیها مجبور به پرداخت آن به شرکتهای تولیدکننده هستند. این هزینهها قابل رویت در فاکتورهای صادر شده توسط نمایندگیها به هنگام فروش نیز هستند و به طور کلی هنگامی که هزینهای توسط تولیدکننده در فاکتور فروش یک وسیله نقلیه وارد میشود به آن معنی است که این هزینه قابل چشمپوشی نیست. هنگامی که چنین هزینهای توسط تولیدکنندگان به نمایندگیها ابلاغ شده و در فاکتور فروش وسایل نقلیه دیده میشود، خود نمایندگیها حق اضافه کردن مبالغ اضافی مبنی بر تبلیغ را ندارند اما در صورت درج نشدن چنین هزینهای در فاکتور فروش، نمایندگیها میتوانند هزینههایی به فاکتور فروش مبنی بر تبلیغات خود آنها برای فروش بیشتر محصولات اضافه کنند. به عنوان مثال نمایندگی A میتواند خودرویی را با قیمت ۱۰۰۰ دلار بالاتر از قیمت کارخانه به فروش برساند که در فاکتور آن هیچ صحبتی از هزینههای مربوط به تبلیغات نیست در حالی که نمایندگی B همان خودرو را ۸۰۰ دلار بیشتر از قیمت کارخانه میفروشد و ۲۰۰ دلار نیز به عنوان هزینههای تبلیغات منطقهای برای مشتری در نظر میگیرد. در هر ۲ صورت قیمت تمام شده خودرو یکسان است حال آنکه در حالت نخست تولیدکننده متولی تبلیغات بوده و هزینههای مربوطه را از نمایندگی میگیرد ولی در حالت دوم نمایندگی خود هزینه تبلیغات را بر عهده گرفته و از مشتری میستاند. این روند نوعی سیاست انعطافپذیر است که توسط تولیدکنندگان در پیش گرفته میشود تا به کمک آن تعداد مشتریان خود را افزایش دهند. به طور مثال برخی خودروسازان بزرگ، ایالات متحده امریکا را به ۱۵ منطقه دسته بندی کرده و تبلیغات مخصوص به هر کدام را برای محصولات خود به نمایش میگذارند.
در جدول کناری میزان هزینههای تبلیغات منطقهای برای برخی خودروسازان بزرگ را داریم که حدود تغییرات این هزینهها را از منطقهای به منطقه دیگر به نمایش میگذارد.
منبع: گسترش صنعت
کد خبر 35924
نظر شما