پرشین خودرو: رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: تعرفه ابزار مهمی در راستای حمایت از تولید داخلی، بهبود کیفیت و رقابتپذیری آن است که حمایت حقوق مصرف کننده و مقابله با قاچاق کالا را در دل خود دارد.
به گزارش «پرشین خودرو»، ولیالله افخمی راد در برنامه اقتصادی شبکه خبر اظهار کرد: برای محصولات جدید در فرایند تولید، دیوار تعرفه گذاشته میشود و در ابتدا این دیوار بلند بوده و تدریجا با افزایش توانایی تولید تعرفه در فضای رقابتی کاهش مییابد.
وی با اشاره به اینکه خودرو یک استثنا است، گفت: در شرایط فعلی کشور خودرو استثناست و قاچاق آن امکانپذیر نیست از این رو این مدل برای کالاهای دیگر اجرا میشود.
او تاکید کرد: میانگین تعرفه کشور به نسبت کشورهای دیگر عدد بالایی است که از این رو دولت مصوب کرده تعداد 7200 قلم کالا در 14 طبقه در سال آینده به 10 طبقه و تا سال 96 به 6 طبقه تعرفهای کاهش یابد که در کنار آن موانع فنی وجود دارد.
رئیس سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اینکه از واردات کالاهای غیراستاندارد جلوگیری میشود، بیان کرد: در حال حاضر آمار مقدماتی صادرات اعلام شده که آمار قطعی نیست که به این آمار باید حجم صادرات خدمات فنی مهندسی، حمل و نقل، ترانزیت کالا، توریسم، خدمات مالی و بیمهای افزوده شود.
وی یادآور شد: در سال گذشته حجم صادرات خدمات ماهانه 800 تا 900 میلیون دلار بوده است که در سال جاری با توجه به شرایط کشورهای همسایه حجم ترانزیت کالا افزایش یافته است و پیشبینی شده این حجم افزایش یابد.
افخمیراد یادآور شد: باید اقلام وارداتی و صادراتی به درستی بررسی شود تا مشخص شود چه کالاهایی وارد یا صادر شده است که میتوان از گندم و روغن خام در صدر واردات نام برد. 10 قلم کالای وارداتی صدر لیست واردات معطوف به کالاهای اساسی و صنعتی است.
وی در رابطه با کشت گندم گفت: میتوان برای کشت گندم به کشت فراسرزمینی روی آورد تا تامین گندم بدون نگرانی با هزینه کم انجام گیرد.
رئیس سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه در تولید و واردات باید وضعیت نسبی مورد توجه قرار گیرد، افزود: صرف میزان واردات نگرانکننده نیست و نسبت به گذشته وضعیت تراز بهتر شده است اما شکاف میان میزان واردات و صادرات وجود دارد.
افخمی راد تاکید کرد: اگر جهتگیری درست باشد تدریجا رشتههای تولیدی در این جهتگیری همراه خواهد شد و استثنائات باید خود را تطبیق دهند و به سمت درست کردن ایرادات حرکت کنند.
وی بیان کرد: صنعت خودرو نسبت به گذشته بهبود کیفیت داشته است و کالاهای غیررقابتی باید مدنظر داشته باشند که دولت همیشه از آنها حمایت نخواهد کرد و در راستای افزایش کیفیت برنامهریزی کند.
رئیس سازمان توسعه تجارت در پایان تاکید کرد: اصلاح نرخ ارز از ایجاد لطمات به واردات و صادرات جلوگیری خواهد کرد که دولت به سمت نرخ ارز شناور حرکت کرده است.
همچنین در این برنامه بهادرانی به عنوان نماینده بخش خصوصی گفت: فاصله میان حجم واردات و صادرات در سال جاری 2.5 میلیارد دلار بوده است که نسبت به سالهای گذشته بهبود یافته است.
او یادآور شد: اگر واردات در زمینه کالاهای سرمایهای و مواد تولیدی کارخانجات باشد، هیچ ایرادی ندارد و در حال حاضر روند صادرات نسبت به چند سال گذشته مثبت شده است که حجم اعظم صادرات مربوط به میعانات در پتروشیمی بوده است.
وی تاکید کرد: بحث نگرانکننده قاچاق کالا است که بارها دیده شده که تلویزیون و لوازم خانگی به صورت قاچاق در محل منزل مشتری عرضه میشود.
بهادرانی با اشاره به اینکه تولید توسط شرکت چندملیتی رواج یافته است، گفت: ابزار تعرفه ابزار مهم است که داشتن نقطه تعادل و بهینه در تعرفه کالا بسیار تاثیرگذار است.
عضو اتاق بازرگانی ایران یادآور شد: تولیدکننده و مصرفکننده حقی دارند و نباید حق هرکدام به نفع دیگری از بین رود و نباید از صنعتی که به استانداردها نرسیده حتی صنایع استثنا حمایت صورت گیرد.
وی افزود: تولید باید توجیه و ارزش افزوده داشته باشد، که اگر اینگونه نباشد، حمایت از آن غلط و به ضرر مصرفکننده خواهد بود.
بهادرانی گفت: در مجموع سیاستگذاریها در راستای حمایت از حقوق مصرفکننده و تولیدکننده است اما در برخی موارد مانند واردات بیش از حد برنج که آثار منفی بر تولید برنج ایرانی دارد نباید واردات صورت گیرد.
به گزارش تسنیم، عضو اتاق بازرگانی ایران در پایان گفت: در گندم خودکفا شدیم که جهتگیری غلط ما را به عنوان بزرگترین واردکننده گندم به دنیا معرفی کرد که باید از اشتباهات گذشته خود درس بگیریم تا از پیچ و خمها خارج شویم.
کد خبر 36737
نظر شما