پرشین خودرو: شاید همگان فکر کنند گرفتن گواهینامه در کشور عزیزمان بسیار سختگیرانه و حتی بی مورد است ولی بد نیست به کشور آلمان و پروسه دریافت گواهینامه در این کشور نگاهی بیاندازیم تا نتیجه آن را در آمار تصادفات و فرهنگ رانندگی دریابیم!
به گزارش «پرشین خودرو»، کشور آلمان از قدیم به داشتن انضباط سفت و سخت مشهور بوده و البته به کشور خودروهایی با عملکرد رویایی و اتوبانهایی با سرعت بدون محدودیت نیز مشهور است.
کسی که در کشور آلمان برای گرفتن گواهینامه شروع میکند باید دارای حداقل سن ۱۸ سال باشد و در حداقل ۱۴ کلاس تئوری و ۱۲ کلاس رانندگی شرکت کند که این ۱۲ درس عملی رانندگی در محیطهای مختلف رانندگی از جمله در شهر، در شب، در اتوبان و… را شامل میشود. گذراندن این ۲۶ کلاس زمانی در حدود ۵ ماه را طلب میکند و این در حالی است که کاربر حق ندارد در طی این مدت حتی به دادن آزمون رانندگی حنی فکر کند.
آزمونهای رانندگی همانند اکثر کشورهای دنیا دارای دو مرحله تئوری و عملی است با این تفاوت که بر خلاف کشور عزیز ما بسیار پیچیدهتر است. آزمونهای تئوری چند گزینهای هستند ولی سوالات میتوانند دارای بیش از یک پاسخ صحیح باشند که در مجموع در حدود ۳۰ سوال بوده و نمره بالاتر از ۹۰ قبول و هرگونه لغزش از ۸۰ به معنی شکست در آزمون رانندگی است.
سوالات بکار گرفته شده نیز بسیار سخت است به عنوان مثال “در یک روز تعطیل بین ساعت ۱۰ شب تا ۶ صبح کدام تریلر مجاز به پارک با بار بیش از ۲ تن است؟”.
در ضمن راننده باید آگاهی کامل در مورد محیط زیست و حفظ آن داشته باشد و به سوالهایی همچون” چگونه میتوانم مصرف سوخت را کم و مقدار انتشار آلایندهها را کم کنم؟” و یا “اگر یک قطره نفت به داخل آب بیافتد آیا میدانید چه مقدار آب آشامیدنی آلوده میشود؟” که البته بد نیست بدانید جواب در حدود ۶۰۰ لیتر است.
پس از پشت سرگذاشتن این پروسه نوبت به آزمون عملی میرسد که راننده باید زمانی در حدود ۴۰ تا ۷۵ دقیقه را با تشخیص آزمونگر بدون وقفه به رانندگی بپردازد که واضح است کوچکترین خطا منجر به شکست در آزمون خواهد شد که اگر آزمایش با یک خودرو دنده اتوماتیک صورت گیرد شما فقط میتوانید با دنده اتوماتیک رانندگی کنید و حق رانندگی با خودروهای دنده معمولی و دستی را ندارید.
در حدود ۳۰ درصد از کاربران در آزمون اول شکست میخورند که برای اینکه دوباره بتوان در آزمون شرکت کرد هزینه ۱۵۰۰ یورویی برای کاربر در بر دارد و در ضمن راننده جوان تحت یک دوره التزام دو ساله قرار میگیرد که با کوچکترین خطا دوباره دوره دو ساله تمدید میشود.
حالا و در عین حال بد نیست بدانید که کشور کانادا یکی از سهلترین پروسههای دریافت گواهینامه را دارد و افراد بیشتر از ۱۸ سال میتوانند برای دریافت گواهینامه رانندگی اقدام کنند بدون اینکه حضورشان در کلاسهای یادگیری اجباری باشد و فقط تنها التزامیکه دارند معاینه چشم و تکمیل دوره هشت ساعته “کمکهای اولیه در صحنه تصادف” است.
به نظر شما پروسه دریافت گواهینامه رانندگی در آلمان بسیار سختگیرانه است؟ اما من آنرا دوست دارم زیرا رانندگی یکی از سختترین و خطرناکترین کارها به حساب میآید و با وجود اینکه حداکثر سرعت در اتوبانهای آلمان دو برابر حداکثر سرعت در سایر کشورهای جهان است ولی نرخ تصادف در این کشور بسیار بسیار پایینتر است. نتیجهگیری با شما!
منبع: خودروسازی
کد خبر 37906
نظر شما