پرشین خودرو: یک صادرکننده نمونه گفت: بخشنامه ارزی دولت قبل در پاییز 91 سبب شد تا ارز حاصل از صادرات عمدتا صرف واردات خودروهای لوکس شود.
به گزارش «پرشین خودرو»، سید فخرالدین عامریان با حضور در برنامه اقتصاد ایران شبکه جهانی جام جم با بیان مطلب فوق تصریح کرد: صدور چنین بخشنامه ای اگرچه در ظاهر برای ملزم کردن صادرکننده به فروش ارز صادراتی به نرخ مبادله ای (1226 تومانی) به بانک های داخلی و ایجاد پشتوانه ارزی کشور صورت گرفت اما در نهایت به نفع واردکنندگان کالاهای مصرفی از جمله خودروهای لوکس شد.
صدور بخشنامه ای آبان ماه 91 در شرایطی انجام شد که نرخ دلار در بازار آزاد داخلی به مرز 3500 تومان رسیده بود اما صادرکنندگان ملزم شده بودند تا ارز دلار حاصل از صادرات را به نرخ مبادله ای 1226 تومان در اختیار بانک های دولتی قرار دهند.
رییس هیات مدیره اتاق بازرگانی «برزیل ایران» یادآور شد: چنین اقدامی در واقع به نفع صادرات و ارزآوری برای کشور نشد و در عین حال قدرت رقابت صادرکنندگان را در برابر رقبای بین المللی کاهش داد این در حالی است که قرار بود مشوق ها و جوایز صادراتی در اختیار صادرکننده قرار گیرد که متاسفانه آن پیش فرض محقق نشد.
عامریان درباره مشکلات صادرات اظهار داشت: همه فعالان و کارشناسان اقتصادی می دانند که نفوذ به یک بازار جدید و رقابت برای صدور کالای ایرانی چه مشقاتی برای صادرکننده در پی دارد اما این چالش ها در زمانی دوچندان و آزاردهنده می شود که ارز به دست آمده به صورت ارزان و یارانه ای به واردات کالای لوکس اختصاص یابد.
وی با اشاره به صادرات کالایی همچون فرش و عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان این بخش گفت: صادرکنندگان هندی با صدور فرش از دولت خود 18 تا 20درصد جایزه صادراتی دریافت می کنند که این امری سبب افزایش قدرت رقابتی آن ها و کاهش قدرت رقابت صادرکننده ایرانی شده است.
این صادرکننده نمونه سال های 91 و 92 با بیان اینکه در سال های اخیر صادرکنندگان فرش چینی، پاکستانی، بنگلادشی و هندی رقیب سرسخت تولیدات ایران شده اند یادآور شد: دولت قبل وعده داده بود که از محل صادرات سال های 89 تا 91 حدود 1.5 میلیارد تومان به عنوان جایزه صادارتی در اختیار بنده قرار دهد در صورتی که آن وعده هیچگاه محقق نشد.
عامریان که 90درصد صادرات فرش ایران به برزیل را در اختیار دارد اظهار داشت: متاسفانه در سال های گذشته ارزش کل صادرات فرش ایران از 560 میلیون دلار سال 89 به 314 میلیون دلار سال 92 کاهش پیدا کرده است از همین رو ضروری است که دولت زمینه لازم را برای توسعه صادرات این کالای اصیل ایرانی فراهم سازند.
کد خبر 37912
نظر شما