پرشین خودرو: قیمت هر دستگاه خودرو وارداتی در دو ماهه ابتدایی سال جاری 4.5 برابر هر بهای هر دستگاه خودروی صادراتی بوده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، در دو ماه ابتدایی سال جاری هر دستگاه خودرو وارداتی با قیمتی معادل 23 هزار و 220 دلار وارد کشور شدهاست در حالی بهای هر دستگاه خودرو صارداتی طی همین مدت حدود پنج هزار و 168 دلار بود است.
بر اساس آمار اعلام شده از سوی گمرک، قیمت هر دستگاه خودرو وارداتی در دو ماهه نخست سال جاری در مقایسه با سال گذشته با افزایش 23.6 درصدی روبرو شده است.
رشد قیمت خودروهای وارداتی در شرایطی رخ داده که بهای هر دستگاه خودرو صادراتی در مدت زمان مذکور با افت 24.66 درصدی همراه بوده است.
افت 42 درصدی خودروهای وارداتی
واردات خودرو در دومین ماه سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از لحاظ تعداد، وزن و ارزش کاهش یافته است.
واردات خودرو در دومین ماه سال جاری به لحاظ تعداد افت 42 درصدی را تجربه کرده بهطوریکه طی این مدت در مجموع چهار هزار و 565 دستگاه انواع خودروهای خارجی وارد کشور شده است.
ارزش کل خودروهای وارداتی به کشور در مدت زمان مذکور، 106 میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال گذشته 28.38 درصد کم شده است.
همچنین طی مدت مورد بررسی از لحاظ وزنی، واردات خودرو با افت 38.6 درصدی روبرو شده است.
کُره همچنان سلطان بلامنازع
طی دو ماهه ابتدایی سال جاری در میان خودروهای وارداتی کُرهای های چشم بادامی همچنان سلطان بلامنازع جاده های ایران بودند.
براساس آمار اعلام شده از سوی گمرک، کُره در دو ماهه ابتدایی سال جاری همانند سال گذشته رتبه اول صادرات خودرو به ایران را به خود اختصاص داده به طوری که طی مدت مورد بررسی دو هزار و 810 دستگاه خودرو از کُرهجنوبی وارد بازار ایران شده است.
بر اساس این آمار سهم وردات خودروهای کُره ای به کشور در این مدت 61.56 درصد بوده است.
پس از کُرهجنوبی، آلمان و ژاپن بیشترین حجم از بازار واردات كشورمان را به خود اختصاص دادهاند، به نحوی که از مجموع خودروهای وارد شده به کشور در مدت زمان مذکور، 730 دستگاه از آلمان و 490 دستگاه نیز از کشور ژاپن، تامین شده است.
سهم واردات خودروهای آلمانی و ژاپنی به ترتیب در این مدت 16 و 10.7 درصد بوده است.
بر اساس این گزارش، علاوه بر کشور تولیدکننده خودرو و به لحاظ کشورهای مبدا صادرات نیز خودروسازان کُرهای در این مدت توانستند رتبه اول کشور صادرکننده را با سهم 50 درصدی از آن خود كنند.
از مجموع خودروهای وارد شده از این کشور، دو هزار و 275 دستگاه خودرو مستقیما از كره وارد شده است.
علاوه بر کُره، امارات دومین مبدا واردات خودرو به کشور بوده به طوری که بر اساس آمار گمرک از مجموع خودروهای وارداتی 818 دستگاه خودرو نیز از این کشور وارد شده که این آمار حاکی از سهم 18 درصدی تعداد خودوهایی است که از امارات وارد بازارهای ایران شده است.
آلمان نیز در میان کشورهای مبدا صادرات به ایران در مقام سوم نشسته است.
طی مدت مورد بررسی از کشور آلمان در مجموع 605 دستگاه انواع خودرو وارد ایران شده که سهم این کشور از بازار ایران در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 13.25 درصد بوده است.
رشد واردات CKDها
با وجود اینکه واردات خودرو در دوماهه ابتدایی امسال 42 درصد کاهش داشته واردات قطعات CKD طی این مدت به لحاظ وزنی با رشد 49 درصدی به لحاظ وزن همراه بوده است.
براساس آمار مذکور طی مدت زمان یاد شده در مجموع 49 هزار تن انواع قطعه به ارزش 501 میلیون دلار وارد کشور شده است که از لحاظ ارزشی با رشد 42.74 درصدی همراه بوده است.
بر اساس آمار گمرک، خودروسازان و قطعهسازان در مجموع موفق به واردات 36 هزار تن قطعات CKD به ارزش 348 میلیون دلار شدند.
همچنین در دو ماهه ابتدایی سالجاری بیشترین قطعات وارداتی، از کشورهای فرانسه، ژاپن و چین بوده است.
بر اساس این گزارش، فرانسه با داشتن آمار واردات 11 هزار تن قطعات خودرو به ارزش 163 میلیون دلار در صدر جدول سه کشور عمده تولیدکننده قطعات وارداتی به ایران قرار گرفته و 32.53 درصد سهم واردات قطعا خودرو را به خود اختصاص داده است.
پس از فرانسه، ژاپن نیز19.16 درصد از قطعات وارداتی به ایران را به لحاظ ارزش را تامین کرده، چین نیز در رده سومین کشور صادرکننده قطعات منفصله به ایران قرار دارد، بهطوری که 17.76 درصد از قطعات وارد شده به کشور از لحاظ ارزش طی مدت زمان مذکور از سوی این کشور تامین شده است.
کد خبر 3987
نظر شما