پرشین خودرو: فرانس پرس با اشاره به تمایل شرکت های خودروسازی خارجی برای ورود به بازار ایران نوشت ایران شرایط همکاری خود با خودروسازان خارجی را تغییر داده و می خواهد برای شروع، ۴۰ درصد تولید در ایران انجام گیرد و این رقم پس از ۵ سال به ۸۵ درصد برسد.
به گزارش «پرشین خودرو»، فرانس پرس طی گزارشی نوشت: شرکت های خودروسازی خارجی که به دنبال بازگشت به بازار با پتانسیل بالای ایران بعد از لغو تحریم ها هستند، فضای فعالیت تجاری در ایران را متفاوت از گذشته خواهند یافت. شرکای سرمایه گذار سابق، اکنون خواهان ایفای نقش در این زمینه با قواعد خودشان هستند.
صنعت خودروسازی ایران یکی از قربانیان اصلی تحریم های اعمال شده بوده است. میزان تولید خودرو در ایران بعد از تحریم ها به شدت کاهش یافته و بسیاری از کارگران به دلیل افت تولید، از کار بیکار شده اند.
شرکت پژو سیتروئن فرانسه و هیوندای کره از بازار ایران خارج شده اند، اما شرکت رنو همچنان به واردات قطعات و مونتاژ خودرو در تهران ادامه می دهد، هرچند که حجم کار به اندازه قبل از تحریم ها نیست.
کل تولید خودروی ایران در سال 2011، 1.6 میلیون دستگاه بود که این رقم 2 سال بعد به نصف رسید.
تحریم های آمریکا علیه صنعت خودروسازی ایران در سال 2013، عامل اصلی این کاهش بوده است ضمن اینکه تحریم های امریکا و اروپا در زمینه مبادلات بانکی نیز موثر بوده است.
اما تحریم های صنعت خودرو اوایل امسال پس از امضای توافق موقت ژنو برداشته شد و امیدها برای فرا رسیدن روزهایی بهتر برای صنعت خودروسازی ایران افزایش یافت.
این امیدواری، خودروسازان بین المللی را برای شرکت در دومین همایش خودرو ایران، به تهران خواهد کشاند.
شرکت های مرسدس بنز، فولکس واگن، رنو، پژو، کیا و تویوتا حضور خود در این همایش را تایید کرده اند. خودروسازان آمریکایی از جمله جنرال موتورز و فورد نیز به این همایش دعوت شده اند، اما هنوز مشخص نیست که آیا آنها در این رویداد حضور خواهند یافت یا نه.
سازمان دهندگان این همایش می خواهند پای سرمایه گذاران خارجی را به بازار 77 میلیون نفری دست نخورده ایران باز کنند، اما شرایط شراکت، احتمالا متفاوت با گذشته خواهد بود.
بر اساس قراردادهای جدید سرمایه گذاری مشترک، وزارت صنایع ایران می خواهد برای شروع، 40 درصد تولید در ایران انجام گیرد و این رقم پس از 5 سال به 85 درصد برسد.
ایران خودرو که 54 درصد سهم بازار خودروی ایران را در اختیار دارد، امسال قصد دارد میزان تولید خود را به سطح سال 2011، یعنی 600 هزار دستگاه برساند.
هاشم یکه زارع، مدیرعامل ایران خودرو به خبرگزاری فرانسه گفت، قبلا، توافقاتی با شرکت های پژو، رنو و سوزوکی انجام شده است، اما تولید فعلی بدون همکاری شرکت های خارجی انجام می گیرد.
وی افزود: «ما انتظار داریم شرکای قبلی مان به ایران برگردند، اما با شرایطی که ما پیشنهاد می کنیم.» وی به خصوص با اشاره به شرکت پژو سیتروئن خاطرنشان کرد که وقتی وضعیت رو به وخامت می گذارد، «آنها ایران را ترک می کنند.» وی اضافه کرد، آنها مجبور خواهند بود «هزینه چنین اقداماتی را پرداخت کنند.»
نمایندگان شرکت پژو سیتروئن فرانسه، که قبلا ایران دومین بازار بزرگ محصولات آن محسوب می شد، در اوایل ماه اکتبر در پاریس با مقامات ایرانی دیدار کردند و در مورد بازگشت احتمالی به بازار این کشور به گفت و گو پرداختند.
اکنون ایران خودرو به جای سرمایه گذاری 51-49 خواهان سرمایه گذاری 50-50 است که شامل تولید، فروش، انتقال تکنولوژی و دسترسی به شبکه خارجی پژو سیتروئن نیز خواهد بود.
یکه زارع افزود: «ما منافع ایران خودرو را می شناسیم و به سراغ شرکتی خواهیم رفت که از این منافع به بهترین وجه محافظت کند.»
به گزارش تسنیم، یک کارشناس خودرو که ادعا می کند ایران پیشتر به یک توافق مقدماتی با اسکودای فولکس واگن دست یافته است در این باره گفت: «روزی که توافق هسته ای امضا شود... تجارت رونق خواهد گرفت.»
با این حال، تا زمانی که تحریم های بانکی پا برجا باشند، شرایط بازار به حالت عادی باز نخواهد گشت. در آستانه همایش خودروی ایران، برخی خودروسازان به مشکلات دیگری نیز اشاره دارند.
انعقاد قرارداد انحصاری دولت ایران با شرکت های ایران خودرو و سایپا برای تامین خودروهای ناوگان حمل و نقل درون شهری، سوالاتی را در مورد فضای غیررقابتی بازار ایران مطرح کرده است.
کد خبر 39965
نظر شما