پرشین خودرو: با وجودی که ظرفیت ها و توانمندی های بازار خودروی ایران سبب شده تا خودروسازان خارجی علاقه مندی زیادی برای حضور در این بازار پرسود ما داشته باشند اما بدلیل اعمال تحریم ها علیه کشورمان و مشکلات ناشی از آن اکنون بستر مناسب برای حضور خودروسازان اروپایی فراهم نیست.
به گزارش «پرشین خودرو»، برهمین اساس نگاهی به کشورها و شرکت های شرکت کننده در دومین همایش بین المللی صنعت خودرو نشان می دهد که خودروسازان خارجی نگاه ویژه ای به بازار ایران دارند.
حضور 500 نفر از نمایندگان شرکت های خودروسازی و قطعه سازی از 30 کشور جهان در سطح مدیران ارشد کشورهای آلمان، هند، ایتالیا، چین، فرانسه، ژاپن، کره جنوبی، مکزیک، نیجریه، سوئیس، ترکیه، سوئد، بلژیک، اتریش، امارات متحده عربی، اسپانیا، قزاقستان، روسیه، کانادا، پرتغال، کوبا، اوکراین، عربستان، سودان و تایوان نشان از اهمیت بازار و صنعت خودروسازی و قطعه سازی ایران در سطح منطقه دارد.
دبیر دومین همایش بین المللی صنعت خودروی ایران در ارزیابی از برگزاری این دوره از همایش، ارسال پیام صنعت خودرو کشور اعم از خودروسازی و قطعه سازی به جهان را مهمترین هدف برگزاری این همایش دانست و گفت: خوشبختانه با برگزاری این همایش پیام صنعت خودرو به دنیا ارسال شد و خودروسازان داخلی در مذاکرات خود با همتایان خارجی، برنامه ها و مسیر حرکتی خود را اعلام کردند.
ساسان قربانی همچنین موضوع همکاری های بین المللی را دومین محور اصلی این همایش برشمرد و گفت: در طول برگزاری این نشست چارچوب همکاری های بین المللی که قرار است صنعت خودروی ایران اعم از خودروسازی و قطعه سازی با شرکای خارجی داشته باشند، مشخص شد.
به گفته وی، بهره گیری از تکنولوژی های روز، سرمایه گذاری های مشترک و تولید داخلی قطعات خودروهای تولیدی در ایران و برنامه صادراتی از دیگر محورهای پیام های صنعت خودروی ایران برای همکاری های بین المللی بود که طی این همایش به مخاطبین ارسال شد.
سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو سپس از تمایل زیاد شرکت های خارجی خودروسازی برای حضور در بازار ایران خبر داد و گفت: در طول برگزاری این همایش شرکت های اروپایی تمایل خود برای همکاری با ایران را ابراز کردند اما آنها اذعان داشتند که مشکل اصلی فراروی این همکاری ها بحث انتقال پول و عملیات بانکی است. آنها تاکید داشتند که این مشکلات باید هرچه سریعتر مرتفع شود.
به گفته ساسانی، اگرچه برخی از این مشکلات مربوط به کشورهای اروپایی و بخش دیگر نیز به سیاست های داخلی باز می گردد اما درخواست اکید آنها رفع این مشکلات به منظور کاهش هزینه های تولید خودرو و قطعات است.
دبیر دومین همایش بین المللی صنعت خودرو سپس از توافقات بین خودروسازان داخلی و شرکای خارجی آنها خبر داد و گفت: هرچند از جزییات توافقات اطلاع دقیقی در دست نیست اما توافقات قطعی بین شرکت های خودروسازی و شرکت های حاضر در همایش صورت گرفته است.
قربانی تصریح کرد: براساس برآوردهای اولیه می توان گفت که این همایش به اهداف خودش رسیده است اما برای اینکه از نتایج قطعی این مذاکرات آگاه شویم باید صبر کرد، خصوصا اینکه مذاکرات ایران با کشورهای 1+5 می تواند تعیین کننده باشد.
وی با بیان آنکه در این همایش همچنین به انتظارات صحیح مشتریان ایرانی پرداخته شد، گفت: مشتریان ایرانی بر تنوع محصول براساس تکنولوژی های روز، کیفیت محصول و قیمت رقابتی تاکید دارند. این نکته ای بود که به اطلاع تولیدکنندگان بین المللی خودرو رسید چرا که اگر بخواهند در بازار خودروی کشور حضور مستمر داشته باشند باید به این خواسته مشتریان توجه ویژه کنند.
قربانی اضافه کرد: اگر خودروسازان بین المللی رویکرد همکاری دارند باید هم تکنولوژی روز را بیاورید و هم برای اقتصادی کردن تولید کمک و سپس از این بازار استفاده کنند.
وی سپس به تفاوت دو همایش بین المللی صنعت خودرو پرداخت و گفت: در دومین همایش به صورت شفاف سمت و سوی حرکت صنعت خودرو ایران بیان شد. به نظر می رسد این موضوع به روشنی از طرف مخاطبین همایش دریافت شد.
قربانی شروط صنعت خودروی کشور برای همکاری های بین المللی را منطقی دانست و گفت: این شروط از جمله مواردی است که هر کشوری بخواهد صنعت قابل قبولی داشته باشد، اعمال می کند و آنها نیز پذیرفتند ایران در تدوین برنامه ای صنعت خودرو یک منطق قابل توجه را در پیش گرفته است.
به گزارش ایرنا، سخنگوی شورای سیاست گذاری خودرو در پایان تصریح کرد: بازار خودروی ایران با بازارهای کشورهای حاشیه خلیج فارس یک تفاوت جدی دارد و آن اینکه در کشور ما صنعت خودرو سابقه و پایگاه دارد و صرفا نگاه به بازار برای فروش محصولات یک تفکر غلطی است.
کد خبر 40198
نظر شما