پرشینخودرو: مدیرعامل شرکتملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به تدوین استاندارد ملی صنعت CNG با مشارکت موسسه استاندارد، جزئیات بسته حمایتی دولت از جایگاه های CNG را تشریح کرد.
به گزارش«پرشین خودرو»، جلیل سالاری امروز در مراسم افتتاح همزمان 50 جایگاه جدید CNG با بیان اینکه در حال حاضر سیاست کلان دولت تکمیل زنجیره ارزش در صنعت CNG است، گفت: در حال حاضر با مشارکت سازندگان و پیمانکاران داخلی نزدیک به یک هزار و 700 جایگاه CNG در استانهای مختلف کشور در مدار بهرهبرداری قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران با اعلام اینکه در شرایط فعلی ظرفیتی برای عرضه 29 میلیون متر مکعب CNG به خودروهای دوگانهسوز کشور فراهم شده است، تصریح کرد: مطابق با سبد سوخت خودروها، برای سی.ان.جی 25 درصد سهم پیشبینی شده که تاکنون این سهم به طور کامل تکمیل شده است.
وی با تاکید بر اینکه از آغاز برنامه چهارم توسعه تاکنون دولت به منظور ساخت و توسعه جایگاههای CNG تسهیلاتی را به بخش خصوصی ارائه کرده است، تاکید کرد: در شرایط فعلی با افزایش تعداد جایگاههای CNG سیاست دولت برای بومیسازی قطعات، تجهیزات و مشارکت بیشتر بخش خصوصی تغییر یافته است.
این مقام مسئول با بیان اینکه با مشارکت موسسه استاندارد تدوین استاندارد ملی صنعت CNG در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: هم اکنون تعادل نسبی بین تعداد خودروهای دوگانه سوز و جایگاههای CNG به وجود آمده است.
سالاری با یادآوری اینکه با توسعه صنعت CNG در حال حاضر بیش از 17 میلیون لیتر در روز در مصرف بنزین صرفهجویی میشود، تاکید کرد: همچنین هم اکنون حدود 2 میلیون و 400 هزار دستگاه خودروی دوگانه سوز در سطح کشور تردد میکنند و با تعداد جایگاههای موجود یک ظرفیت اضافی عرضه CNG در سطح استانهای مختلف کشور به وجود آمده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از ارائه بسته حمایتی در قالب کاهش هزینه برق و مالیات بر ارزش افزوده به منظور حمایت از فعالیت جایگاههای CNG خبر داد و افزود: تاکنون دولت بالغ بر 2 میلیارد و 700 میلیون دلار برای ساخت و توسعه صنعت CNG سرمایهگذاری کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به اجرای طرح درجهبندی جایگاههای CNG مطابق با نوع ارائه خدمات جانبی، تاکید کرد: به زودی طرح جامع توسعه صنعت CNG شامل افزایش خدمات جانبی، انجام آموزشهای تکمیلی، بومیسازی ساخت تجهیزات و قطعات و پشتیبانی فعالیتها تدوین می شود.
وی با اعلام اینکه در حال حاضر پتانسیل مصرف CNG در سبد سوخت خودروهای کشور به حدود 28 درصد افزایش یافته است، خاطر نشان کرد: پیشبینی میشود تا پایان سالجاری مجموع تعداد جایگاههای تک منظوره و دو منظوره CNG کشور به 2 هزار و یکصد تا 2 هزار و 250 جایگاه افزایش یابد.
مصرف روزانه بنزین 6.7 درصد است
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون به طور متوسط روزانه مصرف بنزین ایران 6.7 درصد، گازوئیل 5 درصد و نفت سفید حدود 23 درصد کاهش یافته است، گفت: پیشبینی میشود با اجرای قانون هدفمندی یارانهها در سال جاری متوسط مصرف فرآوردههای مختلف نفتی به روند کاهشی خود ادامه دهد.
وی با اشاره به ادامه روند کاهشی مصرف بنزین و گازوئیل در سالجاری از افزایش سهم ایران در بازار سوخت رسانی به کشتیها (بانکرینگ) در بازار خلیج فارس خبر داد و گفت: نیم میلیارد لیتر ظرفیت جدید ذخیرهسازی سوخت در نیروگاهها ایجاد میشود.
تامین سوخت مورد نیاز مردم در جادهها و درون شهرها
بر اساس این گزارش، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی از برگزاری دومین جلسه سوخت زمستانی در وزارت نفت با حضور علیآبادی خبر داد و گفت: هیچ مشکلی در تامین فرآوردههای مورد نیاز بخشهای مختلف کشور وجود ندارد.
سالاری افزود: دومین جلسه کمیته سوخت زمستانی با هدف هماهنگی چهار شرکت اصلی زیرمجموعه صنعت نفت برای تامین سوخت مورد نیاز کشور در فصل زمستان، بررسی مشکلات و ارائه راهکارها با حضور سرپرست وزارت نفت و مدیران عامل شرکت ملی گاز، پالایش و پخش، پتروشیمی، نفت، مناطق نفت خیز جنوب و دیگر مدیران نفتی تشکیل شد.
سالاری تصریح کرد: متناسب با زمان تعمیرات اساسی نیروگاهها و شرایط عرضه و تقاضای گاز در فصل زمستان، میزان تحویل سوخت مایع به بخشهای مختلف مصرف از جمله صنایع، نیروگاهها و بخشهای خانگی که از سوخت مایع استفاده میکنند، مشخص و برنامهریزیهای لازم برای تحویل سوخت به آنها انجام میشود.
وی گفت: هماهنگیهای لازم در زمینه تولید نفت خام، تزریق گاز به میدانهای نفتی، صادرات، عرضه و مصرف سوخت در بخشهای مختلف کشور و نقل و انتقال فرآورده در این جلسههای کمیته سوخت ایجاد میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران همچنین با اعلام آمادگی برای تامین سوخت مردم در فصل تابستان گفت: پیشبینی میشود با توجه به سفرهای تابستانی و افزایش مصرف بنزین در این فصل، میزان کمی از ذخیره بنزین یارانهای در کارتهای سوخت باقی بماند، ضمن آن که محدودیتی در مصرف این نوع بنزین در نظرگرفته نشده است.
سالاری گفت: آمادگی کامل برای تامین سوخت مورد نیاز مردم در همه مسیر جادههای خارج از شهر و درون شهرها به ویژه شهرهای پرتردد وجود دارد.
مدیر عامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران تصریح کرد: هم اکنون امکان عرضه بنزین با 6 نرخ در سامانه هوشمند جایگاههای سوخت وجود دارد و در صورت هر گونه تغییر در روند عرضه بنزین در کشور، متناسب با آن تغییرات لازم در سامانه هوشمند سوخت نیز ایجاد خواهد شد.
پس از اجرای قانون هدفمندی یارانهها به ترتیب برای بنزین معمولی و سوپر 6 قیمت تعیین و بنزین معمولی یارانهای با نرخ 100 تومان، بنزین سوپر یارانهای 150 تومان، بنزین معمولی نیمهیارانهای 400 تومان، بنزین سوپر نیمهیارانهای 500 تومان، بنزین معمولی آزاد 700 تومان و بنزین سوپر آزاد 800 تومان قیمتگذاری شد.
سالاری گفت: میانگین مصرف بنزین کشور از ابتدای امسال تا کنون به روزانه حدود 60 میلیون لیتر رسیده است که در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته 6درصد کاهش نشان میدهد.
وی درباره روند ذخیره بنزین در کارتهای سوخت گفت: موجوی ذخیره بنزین یارانهای خودروها هم اکنون به کمتر از 300 میلیون لیتر کاهش یافته است و به صورت میانگین روزانه حدود یک میلیون و 500 هزار لیتر بنزین با نرخ یارانهای (لیتری100 تومان) و 45 میلیون لیتر با نرخ نیمه یارانهای (لیتری 400 تومان) در جایگاهها عرضه میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران میانگین مصرف بنزین در جایگاههای کشور را از ابتدای تیر امسال روزانه حدود 63 میلیون لیتراعلام و تصریح کرد: این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته، اما نسبت به خرداد امسال حدود 5 میلیون لیتر با افزایش مصرف همراه بوده است.
سالاری ذخیره سوخت در مخازن کشور را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: ظرفیتهای خوبی برای ذخیره فرآوردههای نفتی در کشور ایجاد شده و موجودی ذخایر کشور، مشابه سال گذشته است.
کد خبر 4523
نظر شما