پرشین خودرو: نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با دفاع از تک نرخی شدن قیمت بنزین، مسببان اصلی مشکلات اقتصادی را قانونگذاران و مجریان قانون دانست و افزود: دولت و مجلس به دلیل تصویب و اجرای نامناسب قوانین عامل بیماری اقتصاد کشور شدهاند.
به گزارش «پرشین خودرو»، محمدسعید انصاری گفت: مجلس با قوانین مصوب خود دولت را مکلف به قوانینی میکند که بخش زیادی از آنها درست نیست.
نماینده مردم آبادان در مجلس سیاست چند نرخی بودن انرژی و ارز را مورد اشاره قرار داد و افزود: دو نرخی یا سه نرخی بودن بنزین، گازوئیل، نفت، گاز، برق و ارز همواره بسترساز سوء استفاده بوده است؛ در حالیکه با تک نرخی کردن این اقلام منافذ سوء استفاده از تفاوت قیمتها به وجود نمیآید. همین اختلاف قیمتها افراد وابسته به کانونهای قدرت را یک شبه ثروتمند کرده است.
وی یکسانسازی نرخ حاملهای انرژی را ظلم عادلانه دانست و افزود: ظلم بالسویه، عدل است. اگر تک نرخی کردن قیمت حاملهای انرژی در ذهن برخی ظلم به حساب بیاید باید گفت ظلم مساوی است و چون ظلم مساوی است عدل است.
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به آثار اقتصادی بنزین لیتری هزار تومان، گفت: تا قبل از تک نرخی شدن بنزین و گازوئیل، خودروهای عمومی و تاکسیها با وجودی که از سوخت یارانهای استفاده میکردند ولی کرایههایشان را بر اساس قیمت بنزین آزاد محاسبه و دریافت میکردند.
انصاری متذکر شد: تک نرخی شدن قیمت سوخت بیشک موجب افزایش نرخ تورم میشود، اما تورم یک بار برای همیشه اتفاق میافتد و بسترها و منافذ سوء استفاده برای همیشه بسته میشود. دیگر رانندگان آژانس و تاکسی بنزین 700 تومانی نمیگیرند ولی کرایهها را بر اساس نرخ بنزین آزاد محاسبه کنند.
نماینده مردم اهواز خواستار تک نرخی شدن ارز و سایر کالاهای موثر در تورم شد و افزود: سیاست چند نرخی نظم اقتصادی کشور را از بین برده است؛ به همین دلیل با کوچکترین افزایشی که هر سال در قیمت بنزین و ارز و سایر حاملهای انرژی انجام میشد شاهد افزایش تورم و رونق قاچاق بودیم.
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به قانون هدفمندسازی یارانهها در استفاده از فناوریهای جدید و در تولید تجهیزات و لوازم صنعتی کم مصرف، گفت: متاسفانه واحدهای تولیدی کوچک و کارخانجات و صنایع کشور هنوز فناوریها و تجهیزات صنعتی کم مصرف را به صورت فراگیر جایگزین صنایع فرسوده و پرمصرف خود نکردهاند؛ به همین دلیل هزینه تمام شده کالا بالا و غیراقتصادی است.
وی افزود: در بخش خودروسازی همچنان شاهد تولید خودروهای پرمصرف هستیم. مردم نباید هزینه مصرف بالای این خودروها را بپردازند بلکه تولیدکنندگان و خودروسازان باید موتورها و تجهیزات پربازده و کم مصرف را به صورت فراگیر در تولیداتشان به کار بگیرند.
انصاری خواستار اتخاذ سیاستهای راهبردی در بخش صنعت خودروسازی و سایر صنایع برای کاهش محصولات کم مصرف شد و افزود: به وزارت صنعت، معدن و تجارت، مجلس و سایر دستگاههای اجرایی متولی اصلاحات اقتصادی انتقاد وارد است که چرا قانون را برای بنگاهها و کارخانجات بزرگ اقتصادی اجرا نمیکنند.
نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خواستار الزام استانداردهای بینالمللی در صنعت خودروسازی کشور شد و افزود: با تک نرخی شدن نرخ سوخت وزارت صنعت، معدن و تجارت باید خودروسازان را به تولید خودروهای کم مصرف و تعیین تکلیف خودروهای پرمصرف وادار کند.
به گزارش ایسنا، وی استفاده مشتریان خودروسازان از خودروهای شیک و کم مصرف را حق آنان دانست و افزود: متاسفانه به دلیل سهلانگاری مسئولان مردم هزینه تولیدات بیکیفیت و غیراستاندارد و پرمصرف خودروسازان را پرداخت میکنند. وزارت صنعت، معدن و تجارت فکری اساسی برای این معضل کند.
کد خبر 46762
نظر شما