به گزارش «پرشین خودرو»، هنگامی که خودروها در بازار به موفقیت نمی رسند معمولآ بدون سر و صدا و بدون خبر خاصی از بازار به کنار گذاشته می شوند. به همین دلیل بد نیست که مروری داشته باشیم به شکست های بزرگ خودروسازان.
عدم فروش مناسب یک محصول می تواند به تنهایی دلیل اصلی شکست یک خودرو محسوب شود اما این موضوع تنها دلیل نیست، گاه طراحی بسیار بد، تبلیغات ضعیف و غیر واقعی، قیمت بسیار بالا و مسائلی دیگر مسئول اصلی شکست یک خودرو هستند.
Honda Insight
تعداد فروش: 67 هزار در سال های 2003 تا 2013
شاید در نوع خود این اتومبیل را نتوان به عنوان یک شکست کامل شناخت، این مدل از محصول هوندا در میان اولین خودروهای الکتریکی است که وارد بازار آمریکا شد اما به دلیل طراحی دو صندلی و کاربرد بسیار کم نتوانست به موفقیت دست یابد و در برابر مدل مشابه تویوتا به نام Prius شکست خورد.
Ford Thunderbird
تعداد فروش: 59 هزار در سال های 2002 تا 2006
در اوایل دهه 2000 خودروهای با ظاهر قدیمی در حال افزایش شهرت خود در بازار بودند. در میان این خودروها مدل هایی همانند VW Beetle توانستند به فروش بسیار خوبی در بازار دست یابند. شرکت فورد هم تلاش کرد تا با تولید این مدل سهمی از این بازار به دست آورد اما به دلیل استفاده از طراحی بدنه قدیمی و نا متعادل در نهایت با شکست مواجه شد.
Chrysler Crossfire
تعداد فروش: 52 هزار در سال های 2003 تا 2009
خودرویی که می تواند اثباتی باشد بر عدم اهمیت مطلق ظاهر و طراحی. این محصول با وجود اینکه از نظر ظاهری طراحی بسیار جذابی دارد به دلیل توان ضعیف و سیستم هندلینگ نامناسب در بازار جهانی با شکست مواجه شد.
آخرین مدل های تولید شده این محصول نیز به دلیل عدم وجود خریداران در سایت های اینترنتی به حراج گذاشته شد.
Chevrolet SSR
تعداد فروش: 23 هزار در سال های 2003 تا 2008
محصولی که با ظاهر عجیب خود معلوم نیست در چه دسته ای از خودروها قرار می گیرد. این اتومبیل با موتوری 5.3 لیتری 8 سیلندری می تواند 300 اسب بخار توان تولید کند و ازاین نظر توانسته عملکرد خوبی داشته باشد.
با این حال این محصول کاربرد چندانی نداشت و طراحی عجیب آن نیز باعث شد تا افراد کمی به سراغ آن بروند.
Lexus HS 250h
تعداد فروش: 20 هزار در سال های 2009 تا 2012
گاه هدف بعضی خودروسازان تولید محصولی است که بتواند در میانه قرار گیرد. شرکت لکسوس چند سال پیش سعی کرد تا با تولید این مدل اتومبیلی را وارد بازار کند که در رده میانی خودروهای الکتریکی قرار می گیرد.
اندازه بزرگ و مصرف سوخت بالای این محصول باعث شد تا عملکرد آن نسبت به بسیاری از رقبا ضعیف باشد و در نهایت در بازار نیز با شکست مواجه شد.
Cadillac XLR
تعداد فروش: 13 هزار در سال های 2003 تا 2011
شرکت کادیلاک در سال 2003 سعی کرد با تولید این محصول هم علاقه مندان اتومبیل های لوکس را جذب کند و هم علاقه مندان خودروهای اسپرت. با این حال این مدل نتوانست در هیچ کدام از دو مورد به موفقیت برسد و به همین خاطر با شکست بسیار سنگینی در بازار رو به رو شد.
Acura ZDX
تعداد فروش: 5825 در سال های 2009 تا 2013
شرکتی که تلاش کرد تا خودروی اسپرت را با یک محصول اتوماتیک ترکیب کند. این اتومبیل در نهایت به دلیل طراحی داخلی بسیار بد که فضایی بسیار نامناسب را برا سرنشینان ایجاد کرده بود در بازار به موفقیت دست نیابد.
Lexus LS 600h L
تعداد فروش: 2055 در سال های 2007 تا 2013
خودرویی که درظاهر با نام یک محصول سبز وارد بازار شد اما در واقعیت هیچ چیز سبزی درباره آن وجود نداشت . این خودرو دوگانه از موتوری توانمند بهره مند بود که می توانست 438 اسب بخار توان تولید کند. با توجه به قیمت 30 هزار دلاری آن این محصول به هیچ وجه نمی توانست به مقدار قابل توجهی کارکرد داشته باشد.
Mitsubishi i MiEV
تعداد فروش: 1420 در سال های 2011 تا 2013
خودروهای الکتریکی در سال های اخیر از نظر طراحی و توان به شدت پیشرفت کرده اند و توانسته اند در بازار جهانی به سهم خوبی دست یابند. در این میان شرکت میستوبیشی به تازگی خودرویی را تولید کرده است که به هیچ وجه شباهتی به محصولات الکتریکی جدید بازار ندارد. این خودروی کوچک با ظاهری غیر عادی از توان بسیار کمی بهره مند است و قیمت 23 هزار دلاری به هیچ وجه ارزش خرید ندارد.
Nissan Murano CrossCabriolet
تعداد فروش: 1078 در سال های 2012 تا 2013
معلوم نیست که طراحان شرکت نیسان هنگام ساخت این خودرو به چه چیزی فکر می کردند، اما به راحتی می تواند گفت که احتمالآ امید بسیاری برای این محصول داشتند. این مدل از مورانو با قابلیت سقف تاشو ساخته شده است که باعث شده تا بدنه آن طراحی عجیب و نا معمولی داشته باشد. از این مدل تنها 1000 عدد تا کنون به فروش رسیده است.
منبع: بازار خبر
نظر شما