پرشین خودرو: ساخت موتورهای دیزلی ایران خودرو در سه ماه نخست سال آینده به مرحله تولید نهایی و انبوه خواهد رسید.
به گزارش «پرشین خودرو»، کیوان وزیری مدیر طراحی پلتفرم شرکت ایران خودرو، با اعلام این خبر گفت: با توجه به نقش تاثیرگذار موتورهای دیزلی در کاهش آلایندگیهای زیست محیطی و همچنین کاهش مصرف سوخت، کار طراحی و ساخت این موتورها در بهمن سال گذشته از سوی ایران خودرو و با همکاری مشاوران آلمانی در مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو(ایپکو) آغاز شده است.
وی با بیان اینکه کاهش ۳۰درصدی مصرف سوخت موتورهای دیزلی نسبت به موتورهای بنزینی، از مزیتهای اصلی این موتورها محسوب میشود، اظهار داشت: ساختار موتورهای دیزلی در سیستم تنظیم سوخت با موتورهای بنزینی یا جرقه ای متفاوت است، قطعاتی که در سیستم احتراق موتورهای بنزینی وجود دارد، در سیستم احتراق موتورهای دیزلی به کار نمیرود و این عامل یکی از مزیتهای موتورهای دیزلی به شمار می رود.
وزیری در ادامه تصریح کرد: از قطعاتی مانند پمپ انژکتور، لولههای انتقال سوخت و درنهایت انژکتورها در ساخت موتورهای دیزلی استفاده نمیشود. در واقع موتورهای دیزلی براساس نحوه حرکت، ۴زمانه و ۲زمانه هستند که در این میان سیکل موتورهای دیزلی شرکت ایران خودرو، ۴زمانه است.
مدیر طراحی پلتفرم شرکت ایران خودرو به میزان سرمایه اختصاص یافته به طراحی و تولید موتور دیزلی این شرکت اشاره کرد و گفت: سرمایهگذاری که روی موتور دیزلی انجام میشود، بستگی به فرآیند تکوین و طراحی محصول دارد و به هر میزان که حساسیت این طراحی بیشتر بوده و مراحل بازرسی و نظارت هم دقیقتر شود، باید هزینههای بیشتری پرداخت شود، زیرا در طراحی و ساخت این موتور باید هم هزینههای آموزشی و هم هزینههای ساخت را درنظر گرفت؛ اما به طور کلی ۱۳۰ تا ۲۵۰ میلیارد تومان سرمایه به طراحی و ساخت این موتور اختصاص پیدا میکند.
وی استاندارد سوخت گازوییل را عامل اصلی به تاخیر افتادن طراحی و ساخت موتورهای دیزلی دانست و افزود: سوخت موتورهای دیزلی گازوییل است. متاسفانه هم اکنون در کشور سوختهای گازوییلی استاندارد لازم را برای استفاده در موتورهای دیزلی طراحی شده ندارند، زیرا موتورهای دیزلی براساس استاندارد مصوب یورو۴ و یورو ۵ تولید میشود اما سوخت گازوییل فعلی استاندارد لازم و مطابق با این موتورها را ندارد، در شرایطی که موتورهای دیزلی روی هر خودرویی قابلیت نصب دارند و با نصب این موتور تغییری در ساختار خودرو به وجود نمیآید.
براساس این گزارش، موتور دیزلی یک موتور درونسوز است که به جای استفاده از سیکل احتراق بنزینی، از سیکل دیزلی برای حرکت، در آن استفاده میشود.
تفاوت اصلی موتورهای دیزلی با موتورهای بنزینی این است که احتراق در این موتورها به شکل جرقه نیست بلکه در اثر فشار بالا و تراکم است. اجزای سنگین موتور دیزلی به گونهای طراحی شده که تراکم و فشار بالا را تحمل میکند. در واقع این موتورها در اثر تراکم بسیار بالا بدون جرقه زدن متراکم میشوند و عمل اصلی چرخه حرکت در آنها سیر تکامل پیدا میکند.
کد خبر 49333
نظر شما