پرشین خودرو: خودرو سازان داخلی خواهان تدوین رتبه بندی مصرف سوخت خودرو ها منطبق بر روش های علمی و در شرایط رقابتی اتحادیه اروپا هستند. حال آنکه به نظر می رسد، گریدبندی مصرف سوخت در خودرو های کشور هیچ پایه علمی و کارشناسی ندارد و براساس سلایق در سازمان های ذی ربط کشور تدوین و اجرایی شده است.
به گزارش «پرشین خودرو»، هرکشوری برمبنای وضعیت خاص خود، افزایش مصرف انرژی و افزایش بازدهی سوخت و انرژی را به عنوان یک راهبردمدیریت می کند.
درکشور های اروپایی معیار و رتبه بندی مصرف سوخت براساس شرایط رقابتی اتحادیه اروپایی و استانداردE-C1268 صورت می گیرد ود آمریکا براسا س استاندارد استاندارد کفه رتبه بندی مصرف سوخت خودرو ها تعیین می شود.
طبق مصوبه سال 1385 شورای عالی استاندارد خودرو سازان موظف شده بودند که طبق استاندارد 2- 41 42مصرف سوخت خو را به شیوه هایی که در قانون آمده آزمایش کنند وآن را درقالب برچسب سوخت روی خودرو ها نصب کنند. این درحالی است که درجلسه نهایی نماینده رسمی وزارت صنایع و معادن حضور نداشت که این امر موجب شد تا نظرات خودرو سازان در استاندارد مذکور لحاظ نشود.
پس از تدوین و ابلاغ آیین نامه شرکت های خودرو ساز مستندات خود را با توجه به به استعلام های صورت گرفته از سایر شرکت های خودرو ساز و علمی نبودن استاندارد تدوین شده به کمیته مذکور ارائه کردند که مستندات ارائه شده از سوی موسسه استاندارد پذیرفته شد اما مورد پذیرش سازمان بهینه سازی مصرف سوخت قرارنگرفت به همین دلیل مقرر شد تا پایان برنامه چهارم توسعه استاندارد مذکور اجرایی و پس از آن ایرادات به حق مطرح شده از سوی خودرو سازان به این استاندارد برطرف شود که با وجود پایان برنامه چهارم و شروع برنامه پنجم توسعه هنوز ایرادات استاندارد
2- 41 42برطرف نشده است.
پس از ابلاغ استاندارد مذکور و با موافقت وزارت صنایع و معادن و موسسه استاندارد مقرر شدتا استاندارد 4241 اجرایی شود اما به جای گرید G گرید D معیار قرار گیرد که این روش طی سه سال گذشته درحال اجراست.
درهفته ها ی اخیر سازمان بهینه سازی مصرف سوخت با اتهام زنی به خودرو سازان درزمینه غیر واقعی بودن برچسب های انرژی بر روی خودرو های داخلی مخاطراتی را برای صنعت خودرو کشور ایجاد کرده و بیم آن می رود نوعی بی اعتمادی نیز در بین مصرف کنندگان ایجاد شود. موضوعی که با واقعیات موجود کاملا در تضاد بوده و به نظر می رسد تولید ملی و اشتغال داخلی را نشانه رفته است.
شورای عالی سیاست گذاری خودرو که به ریاست وزیر صنایع و معادن و رئیس موسسه استاندارد رتبه بندی مصرف سوخت مصوب شد و براساس آن نصب برچسب های سوخت برروی خودرو ها همه واقعی و قانونی است.
هیچ گاه سازمان بهینه سازی مصرف پاسخ علمی و کارشناساسی در زمینه تعیین رتبه بندی مصرف سوخت در قبال خودرو سازان نداشته و ندارد و صرفا عنوان می کند که این اعداد مصوب است و باید رعایت شود . حال آنکه دست اندر کاران صنعت خودرو می پرسند پایه علمی این اعداد کجاست؟ معیار های مقایسه ای آن چگونه است؟
صنعت خودرو و مصرف کنندگان در سالی که به نام جهاد اقتصای نام گذاری شده است منتظر پاسخ های علمی و کار شناسی مسوولان این مجموعه هستند. از دیگر سو چرا برچسب انرژی برای خودرو های تولیدداخل است آیا نمونه ای از خودرو های گران قیمت خارجی و وارداتی داریم که برجسب مصرف سوخت داشته باشد ؟
چرا سازمان بهینه سازی مصرف سوخت به آنان فشار نمی آورد و چرا خودرو سازان داخلی را تهدید به توفف خط تولید به دلیل عدم رعایت گرید بندی مصرف سوخت می کند این عملکرد دوگانه سازمان بهینه سازی مصرف کنندگان را به یاد ضر ب المثل مرغ همسایه غاز است، می اندازد.
کد خبر 4945
نظر شما