به گزارش «پرشین خودرو»، سوپر مارکت ها جعبه های شیر را مقابل مغازه قرار می دهند؛ مبل فروشان یک صندلی را برای معرفی مکان خود معرفی می کنند و البته نمایشگاه داران اتومبیل چندین خودرو را.
اما مساله اینجاست که این نمایان کردن برخی محصولات مقابل مغازه چه به نشانه باز بودن محل کسب باشد چه دید بهتر برای مشتریان در قانون شهرداری ها و در همه جای دنیا یک «تخلف» به حساب می آید.
قانون سکوت کرده است
این معضل تا بدان جا پیش رفته است که برخی اعتقاد دارند نمایشگاه داران اتومبیل به کل باید شهر را ترک کنند.
در عین حال رییس اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل کشور به «پرشین خودرو» می گوید: حقیقت امر این است که در کتاب صنفی اتحادیه نمایشگاه داران اتومبیل بحثی در این خصوص صورت نگرفته است و قانون در این زمینه سکوت کرده است اما در جایگاه رییس اتحادیه تصور می کنم چنانچه نمایشگاه داران اتومبیل به صورت مقطعی و در عرض چند دقیقه بتوانند خودرو را جا به جا کنند دیگر سد معبری به این صورت به وقوع نمی پیوندد.
علی ارسلان منصوری می افزاید: متاسفانه برخی از همکاران از صبح تا شب خودرو را در پیاده رو پارک می کنند که کار غلطی است. در این خصوص چندین بار از طرف اتحادیه درخواست کرده ایم که صاحب نمایشگاه خودرو را بیرون از مغازه برای مدت طولانی پارک نکند اما به دلیل کاهش فضا گاهی این اتفاق می افتد که البته در این زمینه شهرداری برخورد مناسبی با نمایشگاه داران ندارد.
وی توضیح می هد: گاهی اوقات همکاران شهرداری برخی ماشین های پارک شده در خیابان و پیاده روها را به نمایشگاه داران منتصب می کنند در صورتی که واقعا این چنین نیست.
رییس اتحادیه اتومبیل داران کشور می افزاید: مدتی است دیگر مجوز برای احداث نمایشگاه در خیابان عباس آباد صادر نمی کنیم و اگر هم صادر کنیم زیر 200 متر نخواهد بود اما در همین خیابان مجوز آپارتمان های 20 طبقه تجاری و اداری صادر شده که بسیاری از این ادارات جای پارک مشخصی ندارند و به ناچار خودروی خود را درون خیابان و یا حتی پیاده روها پارک می کنند که شهرداری در این خصوص نمایشگاه داران را مقصر دانسته و گاه این نمایشگاه داران اتومبیل بوده اند که به اشتباه جریمه شده اند.
وی بیان می کند: نمایان کردن خودرو در خیابان برای نمایشگاه داران الزامی ندارد و همین تابلوهای نصب شده بر روی مغازه مکفی است و از این نظر به همکاران توصیه می کنیم دست کم برای نمایان کردن شغل خود از این کار پرهیر کنند.
صورت مساله را پاک نکنیم
در این میان اما نمایشگاه داران سخن دیگری می گویند.
جدای از اینکه اعضای این صنف در صف اول مخالفان جا به جایی به خارج از شهر هستند صحبت های رو در رو گواه بر این مدعاست که مشکلات این صنف یکی 2 مورد نیست.
«ایرج» صاحب یکی از نمایشگاه های اتومبیل تهران در بلوار دریا به خبرنگار «پرشین خودرو» می گوید: پارک اتومبیل در پیاده روها گرچه خلاف است اما نزد این صنف از قدیم یک «عرف» بوده است.
وی توضیح می دهد: در این خیابان معمولا عرض پیاده روها زیاد است و پارک خودروهای نو مانعی برای تردد شهروندان ایجاد نمی کند.
ایرج، با اشاره به اینکه سیستم باید از همان ابتدا واضح تعریف شود اظهار می کند: سوال بنده این است که چرا قانونی نمی گذارند که مثلا متراژ نمایشگاه های اتومبیل نباید کمتر از این یک مساحت مشخص باشد. شهرداری که خودش مخالف نحوه کار کردن نمایشگاه های اتومبیل است سالیانه کلی عوارض و مالیات از ما می گیرد. باید ساز و کاری باشد که نه اتحادیه مجوز به نمایشگاه هایی بدهد که متراژ محدود دارند و نه شهرداری همکاری لازم را کند.
وی عنوان می کند: به تازگی اتحادیه قانونی وضع کرده که تنها در خیابان عباس آباد نمایشگاه های اتومبیل زیر 200 متر مجوز نگیرند. به نظر من این قانون باید از همان ابتدا اجرایی می شد که این مشکلات به وجود نمی آمد.
یکی دیگر از نمایشگاه داران اتومبیل تاکید می کند رفتن این صنف از تهران امری محال است.
«آرش» اظهار می کند: در این وضع رکود بازار که پرنده هم پر نمی زند رفتن به خارج از شهر در نقطه ای دور افتاده در واقع تعطیل کردن فعالیت نمایشگاه داران تعبیر می شود.
وی ادامه می دهد: حال که پارک کردن برخی اتومبیل های نمایشگاه داران در پیاده روها برای برخی سازمان ها دردسر ایجاد کرده آیا به کلی باید مغازه ها را جمع کرد و به 100 کیلومتری تهران نقل مکان کرد؟
این صاحب نمایشگاه توضیح می دهد: از هر چیز مهمتر شناخته شدن یک کاسبی در محل برای مشتریان است. گاه سالها طول می کشد تا یک واحد صنفی میان مشتریان اسم و رسمی پیدا کند و نزد مردم شناخته شود. در شغل ما گاه تا 3 سال باید زمان بگذرد تا مشتری به سمت مغازه رجوع کند. نقل مکان کردن از شهر به نظر من پاک کردن صورت مساله است.
نمایشگاه های 35 متری منطقی نیست
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران اما می گوید طبق قانون جای این قبیل مشاغل در مرکز شهر نیست و می بایست مانند دیگر مشاغل تعریف شده در قانون جا به جا شوند.
رضا قدیمی با بیان این مطلب به «پرشین خودرو« می افزاید: حقیقت امر این است که برخی از نمایشگاه داران با مغازه ایی با متراژ 40 متر به فروش اتومبیل مشغولند در حالی که این رویه در هیچ کجای دنیا دیده نمی شود.
وی ادامه می دهد: نمایشگاه های اتومبیل قدیمی در همین شهر تهران مغازه هایی با متراژ بیش از هزار متری هستند که در پارکینگ مقابل مغازه که مختص نمایشگاه است خودروها به صورت منظم پارک شده اند. در این حالت هم زیبایی شهر حفظ می شود هم تردد شهروندان دچار اختلال نمی شود.
قدیمی در پاسخ به این ادعا که برخی ماموران این اداره به اشتباه نمایشگاه داران را جریمه می کنند اظهار می کند: حقیقت امر این است که این اتفاق اجتناب ناپذیر است اما نباید فراموش کنیم ماموران ما طی سالیان متمادی تجربه گران بهایی در این زمینه کسب کرده اند و با ترفندهایی که مختص به خودشان است بیشتر موارد درست حدس می زنند که این خودرو متعلق به نمایشگاه داران است یا مالک شخصی دارد.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل تهران ابراز می کند: حقیقت این است که مشاغل مزاحم شهری باید به خارج از شهر نقل مکان کنند. این اتفاق چندین سال است که آغاز شده و تنها معطوف به نمایشگاه داران نیست سال گذشته شیمیایی فروشان بافت مرکزی شهر را ترک کردند و چند شغل آلوده دیگر نیز به خارج از شهر منتقل شدند. البته وضعیت نمایشگاه داران چندان حاد نیست که به صورت فوری در لیست خروج از شهر قرار بگیرند و مشاغل مزاحم فراوانی هستند که باید به خارج از شهر منتقل شوند.
جانمایی مناسب برای مشاغل
مشکل، تنها پارک کردن خودروها در پیاده روهای عمومی نیست. برخی مشاغل بنا به برخی ملاحظات باید از شهر خارج شوند که علل آن آلودگی هوا یا آلودگی صوتی عنوان شده است اما تصور عمومی آن است که مسیر رفت و آمد برای مشتریان نیز لحاظ شود.
خیلی ها به خاطر دور بودن فرودگاه امام خمینی(ره) از شهر، قید استقبال از میهمانان را می زنند حال اگر بنا به برخی گزارش ها شهرکی در میان جاده قم- ساوه قرار باشد به نام نمایشگاه های پر تعداد اتومبیل تهران سند بخورد بعید به نظر می رسد خریداری مسافتی به این دوری را بر دوش خود تحمل کند. گرچه طرح جابه جایی نمایشگاه های اتومبیل در برخی کلانشهرها موفق اجرا شده است اما نباید فراموش کرد در نمونه های مشابه نزدیک ترین مکان ممکن برای این صنف محبوب در نظر گرفته شده است.
پرشین خودرو: پیاده روهای کم عرض اگر جولانگاه دست فروشان نباشد محلی است برای نمایش دادن ویترینی متنوع از درون مغازه ها؛ از قدیم اما این مساله که اینک تبدیل به یک معضل شده در خیابان های اصلی شهر مرسوم بوده است.
کد خبر 50036
نظر شما