معرفی قطعه سازان رانت خوار به وزارت صنعت

پرشین خودرو: رئیس هیئت تحقیق و تفحص از خودروسازان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قطعه‌سازان رانت خوار به وزارت صنعت معرفی شده‌اند،گفت: صنعت قطعه سازی کشور باید از وجود رانت خواران پاکسازی شد.

به گزارش «پرشین خودرو»، علی علیلو اظهار داشت: برای شکوفایی صنعت قطعه سازی و حل مشکلات آن باید با دخالت دستگاه های نظارتی زمینه لازم برای برخورد با برخی قطعه سازان رانت خوار فراهم شود.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: امروز رانت خواران در صنعت قطعه سازی شناسایی شده اند، این گروه با وجود سهم پایین در این صنعت، زیان های جدی به این بخش وارد کرده اند.

وی با بیان اینکه امروز تعدادی از شرکتها با بهره گیری از رانت، ایجاد انحصار کرده اند، افزود: کشف رانت قطعه سازان حاصل تحقیق و تفحص از خودروسازان است و این موضوع رسماً به اطلاع وزیر صنعت، معدن و تجارت رسیده است و این انحصار باید شکسته شود.

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از خودروسازان افزود: تخلفات برخی از قطعه سازان و برخورداری آنها از رانت به شورای رقابت نیز ارسال شده است.

وی با تأکید بر لزوم شناسایی پشتوانه های رانت خواران صنعت قطعه سازی کشور در بخشهای مختلف، گفت: از مجموع 13 پرونده ارسالی به قوه قضائیه در این زمینه، دست کم سه مورد آن با موضوع رانت های موجود در این صنعت است.

مافیای صنعت خودرو باید شکسته شود

وی در پاسخ به این پرسش که آیا در تحقیق و تفحص از خودروسازان به نکته غیر قابل باوری هم برخورد کردید؟ گفت: پیش از انجام تحقیق و تفحص درک روشنی در مورد مافیای خودرو نداشتیم، اما بعد از اتمام تحقیق و تفحص به این نتیجه رسیدیم مافیایی در این صنعت وجود دارد که باید شکسته شود.

علیلو با اشاره به وعده مسئولان سازمان گسترش و نوسازی در باره پرداخت بخش عمده مطالبات صنعت قطعه سازی از محل فروش اقساطی خودرو، تأکید کرد: مجلس تحقق این وعده را رصد خواهد کرد، چرا که هدف اصلی این طرح در حمایت از خودروسازان در واقع حمایت از قطعه سازانی است که در آستانه تعطیلی قرار دارد.

نباید رونق قطعه سازی به رونق خودروسازی وابسته باشد

رئیس هیئت تحقیق و تفحص از خودروسازان با اشاره به توانمندی های موجود در صنعت قطعه سازی کشور گفت: برخلاف خودروسازی، صنعت قطعه سازی ما توانمند و از قوام خوبی برخوردار است لذا باید حساب این دو را از هم جدا کرد و نباید اجازه دهیم رونق قطعه سازی به رونق خودروسازی وابسته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون سیاست ها به گونه ای بوده که قطعه سازی وابسته به صنعت خودرو به ویژه دو خودروساز بزرگ باشد که این وابستگی در مقاطعی آسیب های جدی را به صنعتگران قطعه ساز وارد کرده است.

وی اضافه کرد: این در حالی است که قطعه سازان ما به خودرو سازان اروپایی قطعه صادر می کنند و موفقیت خوبی داشته اند که استفاده از فناوری نانو در قطعه سازی خودرو از جمله آن است.

علیلو گفت: استفاده از ظرفیت های دانشگاه برای تولید قطعات خودرو از جمله اقدامات مثبت قطعه سازان است که در جهت سیاست های اقتصاد مقاومتی انجام می شود.

منبع: فارس

کد خبر 51147

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha