پرشین خودرو: مهدی غضنفری در جلسه دریافت رای اعتماد خود از مجلس گفت كه هدف نهایی ایجاد وزارتخانه جدید " صنعت، معدن و تجارت" توجه بیشتر به تولید و تبدیل شدن به كشور صادراتی است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، غضنفری یكی از چالشهای پیش روی تبدیل شدن كشور به كشور صادراتی را بالا بودن قیمت تمام شده و كاهش قدرت رقابت و كمبود نقدینگی میداند.
نخستین وزیر صنعت، معدن وتجارت در ادامه سخنانی كه در دفاع از خود بیان كرد، گفت كه تامین نقدینگی و سرمایه در گردش موضوع مهم و در اولویت این وزارتخانه به شمار میآید.
پیش از این محرابیان هم در ابتدای سال 1390 وعده هایی در خصوص كاهش سود بانكی برای صنایع و از آن جمله خودروسازان ارائه كرده و گفته بود كه از بسته سیاستی نظارتی بانك مركزی كه منجر به كاهش سود وام صنایع میشود استقبال میكند؛ طرحی كه به گفته فعالان صنعت خودرو اجرایی نشده است.
تامین مالی همیشه جزو مهم ترین مشكلات صنایع كشور بوده است. هرچند تصور عمومی بر این است كه خودروسازان كشور بنگاههای بزرگ سوددهی هستند كه مشكلی در زمینه تامین مالی ندارند، اما كارشناسان و خود فعالان این صنعت معتقدند كه صدای دهل از دور خوش است!
در حال حاضر طرح های زیادی در صنعت خودروسازی كشور در انتظار تامین مالی هستند. طرح نوسازی 10 هزار كامیون فرسوده، طرح نوسازی ناوگان مینی بوسهای فرسوده كشور و طرح های توسعه ای خودروسازان كه بخش عمدهای از این طرحها معطل مانده است.
البته به نظر نمیرسد بانكها برای پرداخت وام به خودروسازان با مشكل مواجه باشند، چرا كه به گفته رضا رحمانی - معاون مالی ایران خودرو، بانكها پولی دارند كه باید آن را خرج كنند، در غیر این صورت هزینه آن پول برایشان گرانتر تمام خواهد شد. به همین دلیل مجبورند تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار دهند؛ ضمن این كه بانك ها به كسی كه خوش حسابتر است، تسهیلات پرداخت میكنند.
با وجود این كه خودروسازان اغلب در تنگنای تامین مالی قرار نمیگیرند، اما سودهای بالای تسهیلات بانكی هزینه تولید آنها را افزایش میدهد كه منجر به وارد آمدن هزینههای بیشتر به مصرف كنندگان می شود.
علی حداد قائم مقام سابق شركت زامیاد، هم بر قیمت بالای سرمایه در ایران تاكید كرده و میگوید كه متاسفانه در حالی كه در اغلب كشورهای دنیا رقم سود تسهیلات در حدود سه تا پنج درصد است، در ایران خودروسازان در بهترین شرایط تا 28 درصد سود برای تسهیلات خود پرداخت می كنند.
به تازگی خبری در مورد تامین مالی یكی از پروژه های ایران خودرو منتشر شده است كه طبق آن بانك مركزی با اعطای 50 میلیارد تومان تسهیلات توسط یكی از بانك های زیر مجموعه خود به این شركت موافقت كرده است، اما به گفته یك مقام آگاه سود این تسهیلات در حدود 23 درصد است كه رقم بالایی برای صنایع كشور محسوب میشود.
البته غضنفری، وزیر جدید وزارتخانهای كه قرار است به امور صنعتگران و از آن جمله خودروسازان بپردازد، هم بر این مساله تاكید دارد و در همان جلسه دریافت رای اعتماد از مجلس گفت كه حالا كه صنعتگران در اجرای هدفمندی یارانه ها با جلوگیری از افزایش قیمت ها و مدیریت هزینه های خود همكاری كردهاند، جا دارد كه دولت هم برای كاهش سود بانكی این بنگاه ها فعالیت كند.
به نظر میرسد این اظهار نظرها می تواند امیدهایی را در دل صنعت گران و از آن جمله خودروسازان ایجاد كند تا در آینده شاهد سودهایی پایین تر برای تسهیلات صنایع و در نتیجه كاهش قیمت تمام شده محصولات صنعتی باشیم.
کد خبر 5307
نظر شما