پرشین خودرو: گروه ایران
به گزارش «پرشین خودرو»، سخنان رییس جمهوری در روز سه شنبه هفته گذشته و در جمع مدیران خودروسازی ایران و سایر کشورهای جهان، هنوز که هنوز است سر تیتر اخبار ایران به خصوص اخبار خودرویی کشور است.
البته بند بند سخنان رییس جمهوری که بخش عمده ای از آن به بحث خودرو در کشور قائل بود قابل تحلیل و بررسی از زوایای مختلف است که امید می رود در فرصت مقتضی به تک تک آنها پرداخته شود وانگهی موضوعی که بیش از همه در صدر این سخنان قرار گرفت بحث خصوصی سازی صنعت خودرو در کشور بود.
دکتر روحانی خواستار خصوصی سازی واقعی صنعت خودرو در کشور شده بود و گفت بالاخره یک روزی «حمایت های بی حد و حصر دولت از خودروسازان» به پایان خواهد رسید.
شاید بیشترین تاکید رسانه ها از سخنان رییس جمهوری در سومین همایش بین المللی صنعت خودرو این جمله بود. به راستی حمایت از خودروسازان بخش خصوصی تا چه حد میل و رغبت ما را به این بخش از جامعه صنعتی کشور نشان می دهد؟ بخش خصوصی ای که همه می دانند طی این سالها چه ضرر و زیان های مادی و معنوی متحمل شده اند. به راستی تصور می شود آن کس که پا در این میدان(که بخش عمده ای از آن در تصرف شرکت های دولتی یا شبه دولتی است) می گذارد باید مدال خیلی شجاع و بی باک باشد که تجربه های پیشین را در خصوص شرکت های خصوصی ببیند و باز هم تمایل داشته باشد پا به پای دولتی ها در کار تولید حضور داشته باشد. به واقع اداره کردن یک واحد خصوصی که احیانا صنعتی هم باشد و از حمایت های خاص دولتی نیز بی بهره، کاری است سترگ که از عهده هر کسی بر نمی آید.
حال در این میان یک اتفاق جالب نیز افتاده است؛ رییس جمهوری از حمایت از بخش خصوصی می گوید و کمتر از یک ساعت بعد از آن به دیدار شرکت هایی می رود که از اتفاق، از حمایت خاص دولت بهره مند هستند و این به زعم نظاره گران بسان ریختن آب سردی است بر پیکره بخش خصوصی که هنوز دقایقی از حمایت از بخش خصوصی نشنیده بودند!
البته کیست که نداند شخص رییس جمهوری برای بازدید های این چنینی تصمیم گیر نیست و حکما افرادی از قبل برنامه ریزی های لازم را در این خصوص انجام داده اند. اما همان هایی که برنامه ریزی های لازم را انجام داده اند چرا تصمیم نگرفتند 100 متر آن سو تر از غرفه ایران خودرو و سایپا، دست کم برای دل خوشی هم که شده بازدید نیم نگاهی از شرکت های تولید کننده خودرو در بخش خصوصی ترتیب دهند؟
این رفتار درست به مثابه پدری می ماند که مادام آمدن به منزل به دو فرزند خود از میان 4 فرزند خود شکرقند پیش کش کند و به دیگر فرزندان از دور سلامی!
به نظر می رسد اگر قرار است حمایتی از بخش خصوص صورت بگیرد هم در حرف باشد هم در عمل. قدر مسلم بازدید از خودروسازان بخش خصوصی موجب به وجود آمدن اتفاق شگرفی در صنعت خودروسازی ایران نمی شد و تنها این پیام را می رساند که دولت به یک چشم می خواهد به تمام فرزندان خود را بنگرد؛ کاری البته دشوار که به واقع والدین فرزندان هم خیلی اوقات نمی توانند چنین عدالتی را در خانواده حکم فرما کنند.
کد خبر 53964
نظر شما