پرشین خودرو: مدیر بهینه سازی انرژی در بخش حمل و نقل شركت بهینه سازی مصرف سوخت اعلام كرد: خودروهای فرسوده، عامل انتشار 30 درصد از آلایندگی های مربوط به بخش حمل و نقل سبك كشور هستند.
به گزارش «پرشین خودرو»، سید محمدرضا فیض آبادی ثانی اظهار داشت: هم اكنون حدود 1.5 میلیون خودروی فرسوده سبك در كشور وجود دارد كه بیش از 20 سال عمر دارند و حدود 14 درصد از كل خودروهای سبك موجود را تشكیل می دهند.
وی با تاكید بر اینكه بخش حمل و نقل، عمده ترین عامل نشر آلاینده ها و گازهای گلخانه ای در كشور به شمار می رود، تصریح كرد: در سال 88، بخش حمل و نقل عامل انتشار 94 درصد از آلاینده منوكسید كربن، بیش از 77 درصد اكسید ازت، بیش از 93 درصد هیدروكربن های نسوخته و بیش از 33 درصد از دی اكسید كربن تولید شده در كشور بوده و از این رو باید رعایت استانداردهای مربوط به میزان آلایندگی خودروها بیش از پیش در دستور كار قرار گیرد.
به گفته وی، اگرچه در سال های اخیر گام های مثبتی در راستای از رده خارج كردن خودروهای فرسوده برداشته شده است اما با توجه به حجم بالای خودورهای فرسوده، این گام ها باید با سرعت بیشتر و با مشاركت جدی تمام سازمانهای ذیربط انجام شود؛ ضمن آنكه برنامهریزی برای از رده خارج كردن خودروهای فرسوده سنگین و موتورسیكلت ضروری است.
فیض آبادی یادآور شد: شركت بهینهسازی مصرف سوخت به منظور فرهنگ سازی زمینه بهینهسازی مصرف انرژی، پروژه های پایلوتی از جمله طرح از رده خارج كردن و نوسازی 500 دستگاه اتوبوس فرسوده و طرح از رده خارج كردن هشت هزار و 200 تاكسی فرسوده و جایگزینی آن با تاكسی های نو را مدنظر قرار داده است.
وی با اشاره به ابلاغ سیاست های كلی اصلاح الگوی مصرف از سوی مقام معظم رهبری، خاطرنشان كرد: شدت مصرف انرژی نهایی در ایران بیش از چهار برابر آن در سطح جهان و 15 برابر میزان این شاخص در كشور ژاپن است كه در این زمینه، بخش حمل و نقل به عنوان دومین مصرف كننده بزرگ انرژی كشور، سهم بسزایی دارد و لازم است با اعمال مجموعه ای متعادل از اقدامات قیمتی و غیرقیمتی، كاهش مستمر شاخص شدت انرژی را به حداقل دوسوم میزان كنونی آن تا پایان برنامه پنجم توسعه مورد توجه قرار داد.
کد خبر 5627
نظر شما