پرشین خودرو: در حالی كه مدیرکل صنایع ماشینسازی و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت چند روز قبل از دستور رییس جمهوری به این وزارتخانه مبنی بر بررسی موضوع شمارهگذاری کشنده فراز بر اساس دیدگاه متخصصان خبر داد، برخیها این دستور رییسجمهوری را صدور مجوز شمارهگذاری تعبیر كردهاند، این درحالیست كه خبرها از راهنمایی و رانندگی ناجا حاكیست هیچ دستوری در خصوص صدور مجوز شمارهگذاری «فراز» صادر نشده است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، محسن صالحی نیا، مدیرکل صنایع ماشینسازی و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت چند روز پیش از دستور رییس جمهوری به این وزارتخانه مبنی بر حل و فصل موضوع شمارهگذاری کشنده فراز براساس دیدگاه متخصصان خبر داد و گفت كه بنابر دستور ریاست جمهور مقرر شده است كه طی نشستی با حضور سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، دانشكده خودرو دانشگاه علم و صنعت ایران و پلیس راهور ناجا آخرین وضعیت استانداردهای مربوطه در زمینه ایمنی و كیفیت كامیون فراز مورد «بررسی» قرار گرفته و نتایج آن اعلام شود.
سرهنگ جهانگیری، معاون فنی مهندسی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی پیشتر در این خصوص گفته بود: تریلر «فراز» كه حدود چند ماه است توسط یكی از شركتهای داخلی وارد كشور شده، همان «هُوو» محصول یكی از شركتهای چینی است كه سوابق كارخانهای این تریلر این موضوع را تایید میكند.
وی با اشاره به این كه تریلر «هُوو» تنها 1.7 درصد از خودروهای كشور را تشكیل میدهد، تصریح كرد: این در حالیست كه 10 درصد كشتههای تصادفات كشور متعلق به این خودروهاست.
معاون فنی مهندسی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به این كه بر اساس آمارها تریلرهای «هُوو» در سال گذشته در بیش از 400 تصادف كشور موجب مرگ حدود 400 نفر و مجروح شدن حدود 800 نفر دیگر شدند افزود: شمارهگذاری هر خودرویی نیازمند مجوز موسسه استاندارد، سازمان حفاظت محیط زیست و رعایت ضوابط راهنمایی و رانندگی است لذا با توجه به مستندات پلیس در این خصوص قطعا مجوزی برای شمارهگذاری این خودرو به عنوان «كشنده» صادر نمیشود.
وی با تاكید بر این كه به اعتقاد پلیس خودرو «فراز» كه همان «هُوو» است قابلیت «كشنده» بودن را ندارد، تصریح كرد: در عین حال برای ما جای سوال است كه موسسه استاندارد چگونه و با چه استدلالی مجوز شمارهگذاری برای «فراز» صادر كرده است!
معاون فنی مهندسی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به این كه شركت وارد كننده «هُوو»های چینی خودروهای قدیمی خود را مورد بازبینی در بخشهای ترمز و ایمنی كرد، اما ساختار این خودرو تفاوتی نكرده است تصریح كرد: لذا پلیس به دنبال تعدیل ظرفیت و تغییر وضعیت این خودرو، جلوگیری از سفرهای طولانی و حمل بارهای حجیم، سنگین و خطرناك توسط آنهاست.
وی با اشاره به اینكه موسسه استاندارد برای خودرو «فراز» با توجه به مدارك و اسناد ارائه شده نسبت به صدور مجوز اقدام كرده است گفت: در عین حال پلیس معتقد است ورود و شمارهگذاری این خودرو به كشور همانند «هُوو» اشتباه خواهد بود و به بروز حوادث جبران ناپذیر منتهی میشود.
معاون فنی مهندسی پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی با اشاره به این كه بسیاری از دارندگان تریلرهای «هُوو» بر ناایمنی این خودرو تاكید دارند، خاطرنشان كرد: درخواستهای مكرری از سوی مالكان این خودروها برای تغییر وضعیت و كاهش ظرفیت آنها داشتهایم كه همین امر موید غیراستاندارد بودن «هُوو» به عنوان كشنده است.
تمامی این مسایل در حالیست كه پیشتر سازمان تعزیرات حکومتی به بهانه گرانفروشی کامیونهای «هُوو» در سال 1385، شركت ایران خودرو دیزل را به پرداخت 28 میلیارد تومان جریمه محکوم کرده بود.
غلامحسین محسن اژهای، دادستان كل كشور نیز در اواخر سال گذشته درباره پرونده تریلرهای «هُوو» گفت: در این زمینه اولویت رسیدن مردم به حقشان است.
وی درباره آخرین پیگیریهای دادستانی كل كشور در مورد پرونده تریلرهای هوو عنوان كرد: چون این یك موضوع فنی است باید دو سه دستگاه در مورد آن تصمیم بگیرند. ما این موضوع را دنبال كردیم و الان هم دنبال میكنیم. تعزیرات حكومتی نیز در این زمینه اقدامات خوبی به انجام رسانده كه امیدواریم كل مشكل مرتفع شود.
وی با تاكید بر اینكه اولویت با رفع نقص این خودروهاست، افزود: در مرحله بعدی اگر كسی یا كسانی در این زمینه قصور و تقصیری داشته باشند باید به این موضوع رسیدگی شود اما اولویت رسیدن مردم به حقشان است و اگر نقص فنی در این خودروها وجود دارد باید مرتفع شود كه این حوادث واقع نشود.
اوایل امسال نیز افشین روغنی، معاون وقت صنایع و امور اقتصادی وزارت صنایع با تاکید بر ممنوعیت واردات خودروهای چینی به کشور، در خصوص این که چرا با وجود این ممنوعیت کامیون چینی «فراز» وارد کشور میشود گفت: کامیون «فراز» تغییر یافته کامیون چینی «هُوو» بوده و توانسته است استانداردهای لازم را کسب کند. البته این کامیون ارثی است که از گذشته به ما رسیده و تا تغییر شرایط باید زمان بیشتری بگذرد.
کد خبر 5628
نظر شما