به گزارش «پرشین خودرو»، حدودا پنج ماه است خبرهای متفاوتی درباره نحوه حضور سیتروئن در بازار ایران منتشر میشود. همه گزینهها برای همکاری این شرکت با گروه خودروسازی سایپا روی میز بود، از شکلگیری جوینتونچر تا واگذاری بخشی از سهام سایپای کاشان که بالقوهترین گزینه بود؛ اتفاقی نادر در صنعت خودروسازی ایران که پیش از این انتظار میرفت با فروش بخشی از سهام پارس خودرو به رنو رخ بدهد اما روز گذشته، جمالی در بیستمین سالگرد ورود سهام سایپا به بورس، خبر داد که این رنوییها نیستند که خرید بخشی از سهام یکی از خودروسازان دولتی ایران را برای نخستین بار به نام خود ثبت میکنند بلکه در میان گفتوگوهای رنو با سایپا برای رسیدن به توافق برای واگذاری بخشی از سهام سایت بن رو، این دیگر رقیب فرانسوی آنها یعنی سیتروئن بود که گوی سبقت را ربوده و 50 درصد از سهام سایپای کاشان را به نام خود خواهد کرد.
به گفته جمالی، قرارداد همکاری سایپا و سیتروئن تا پایان خرداد ماه به امضا خواهد رسید تا برای نخستین بار یک شرکت خارجی سهام بخشی از خودروسازی ایران را در دستان خود بگیرد؛ اتفاقی که کارشناسان آن را مهمترین گام برای ایجاد تحول در صنعت خودرو میدانند.
بهرام شهریاری، کارشناس صنعت خودرو میگوید: «ورود یک سهامدار خارجی به صنعت خودروی کشور را باید به فال نیک گرفت و آن را بهعنوان گام اولی دانست که قطعا سایر شرکتهای خارجی را به دنبال خود خواهد کشاند. اما باید بدانیم که سیتروئن با چه سیاستی وارد سهامداری صنعت خودروی ایران خواهد شد. اگر سیتروئنیها با ذهن تولید به ایران بیایند ما شاهد تحولات خوبی خواهیم بود.»
او میافزاید: «اکنون صنعت خودروی ایران در نقطه خوبی قرار دارد و میتوان امیدوار بود با ورود سهامداران خارجی، دانش مدیریت، دانش فنی، دانش طراحی، بازارهای خارجی و تولید در مقیاس اقتصادی به مدیریت صنعت خودروی ایران به ارث برسد. گام موثری برداشته شده که نویددهنده اتفاقات خوب در صنعت خودروی ایران است.»
حسن کریمی سنجری، کارشناس صنعت خودرو نیز در این زمینه اظهار میکند: «از آنجاییكه توسعه صنعت خودرو جز از راه مشاركت با برندهای مطرح و بزرگ صنعت خودروسازی دنیا، تقریبا امری محال به نظر میرسد، بنابراین فروش 50 درصدی سهام یكی از زیرمجموعههای سایپا بهعنوان دومین شركت بزرگ خودروسازی ایران آنهم به شیوه ورود سرمایه مستقیم تقریبا 300 میلیون یورویی (برابر با آنچه در اخبار آمده) یقینا خبر خوبی خواهد بود.
اگرچه به این شیوه مشاركت نقدهایی وارد است اما بهدلیل مزیتهای فراوان سرمایهگذاری مســـتقیم یك شركت بزرگ خارجی در صنعت خودروی ایران، این كار قطعا باعث سرعت بخشیدن به فرآیند انتقال تكنولوژی به ایران خواهد شد. »
او ادامه میدهد: «امیدوارم این مشاركت منجر به همان اتفاقات مثبتی شود كه در مشاركت این شركت فرانسوی با دانگ فنگ چین افتاد. بهنحوی كه شركت حاصله تحت عنوان «دانگ فنگ سیتروئن موتور» با سرمایهگذاری مستقیم چند صد میلیون یورویی در چین یك مركز تحقیقات موتور تاسیس کرد تا خیال چینیها را از بابت مهمترین عنصر اصلی پلتفرم راحت كند.
این دقیقا همان مشاركتی است كه صنعت خودروسازی ایران باید دنبال كند یعنی یك مشاركت پایدار آنهم در همه ابعاد صنعت خودرو بهویژه اقلام اصلی پلتفرم. بخشی از پایداری مشاركت از طریق سرمایهگذاری مستقیم طرف خارجی و به نوعی وابستهسازی او به آوردههای خود به ایران اتفاق میافتد. »
کریمی سنجری با بیان اینکه شركت سیتروئن قرار است سایت ایران خود را به مركز تولیدات مورد نیاز خاورمیانه، هند و آفریقا تبدیل کند، تصریح میکند: «البته این نحوه مشاركت، میتواند چنین نتیجهای را هم بهدنبال داشته باشد چرا كه این شركت خارجی قطعا دنبال سودآوری از طریق سرمایهگذاری مستقیم خود در ایران است.
همچنین رشد نرخ صادرات خودرو از ایران علاوه بر مثبت کردن تراز ارزی صنعت خودرو باعث ایجاد مشاغل پایدار نیز خواهد شد و نهایتا اینكه با اعمال این روش از مشاركت میتوان به تحقق رشد اقتصادی ایران نیز حداقل به اندازهای كه روی صنعت خودرو حساب كردهاند بیشتر امیدوار بود.»
برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو» telegram.me/persiankhodro بپیوندید.
منبع: فرصت امروز
نظر شما