پرشین خودرو: معاون وزیر نفت ضمن اعلام اینكه مخازن ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی كشور قابلیت واگذاری به بخش خصوصی را دارد، از وارد شدن سوخت اروپایی به سبد سوختی كشور از مهرماه خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو»، علیرضا ضیغمی در نشستی درباره وضعیت مالكیت جایگاههای سی.ان.جی و كمك شركت ملی پالایش و پخش به بخشخصوصی برای ساخت این نوع جایگاه گفت: در حال حاضر از هزار و 734 جایگاه عرضهی سوخت سی.ان.جی تنها 20 تا 30جایگاه به شركت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی، 800جایگاه به شهرداریها و باقی جایگاهها به بخش خصوصی اخصاص دارد.
وی در ادامه پاسخ خود افزود: در حال حاضر مجوز ساخت جایگاه سی.ان.جی را تا سقف دوهزار و 535 با جایگاه دریافت كردیم كه این قابل افزایش تا دو هزار و 550 باب جایگاه است. البته با رسیدن تعداد جایگاهها به دو هزار و 550 باب شركت ملی پالایش و پخش و بومی شدن كامل فناوری این صنعت دیگر تسهیلاتی در اختیار بخش خصوصی برای ساخت جایگاه قرار نمیدهد.
ضیغمی با اعلام اینكه در هفتهی دولت 50 جایگاه عرضهی سوخت سی.ان.جی افتتاح خواهد شد، گفت: همچنین تا دوماه آینده50 جایگاه سی.ان.جی دیگر به این تعداد افزوده خواهد شد.
به گفتهی وی در حال حاضر میانگین استفاده از جایگاههای سی.ان.جی كشور معادل 10 ساعت در روز است، یعنی اینكه 17 میلیون مترمكعب گاز توسط خودروها سوخته میشود و این درحالیست كه این ظرفیت قابلیت افزایش تا 30 میلیون مترمكعب را نیز داراست.
معاون وزیر نفت با اشاره به اینكه در حال حاضر حجم تولید بنزین كشور معادل 54.5 میلیون لیتر در روز است، حجم مصرف را 59.7 میلیون لیتر اعلام كرد و در مورد تامین بنزین مورد نیاز توضیح داد: علاوه بر اینكه برای تامین پنج میلیون لیتر باقیمانده از ذخایر استراتژیك استفاده میكنیم، دو تا سه میلیون لیتر بنزین نیز تنها در صورت نیاز از طریق پتروشیمیها دریافت میشود.
وی در مورد واردات بنزین و بنزین سوپر نیز با توجه به اینكه از سال پیش عنوان میشود كشور از واردات هرگونه بنزین بینیاز شده است، توضیح داد: با توجه به قرارداد شركت ملی پخش با پالایشگاه اصفهان كه یك پالایشگاه خصوصی محسوب میشود، در صورت نیاز این پالایشگاه شركت پخش موظف به تامین بنزین سوپر یا همان ماده افزایشدهندهی اكتان بنزین است كه یا این نیاز در صورت مازاد بنزین سوپر از داخل كشور تامین یا اینكه با تقاضای این پالایشگاه از خارج از كشور وارد میشود.
وی در مورد آلودگیهای تهران كه به بنزین تولیدی كشور منسوب میشود نیز تصریح كرد: این آلودگیها مربوط به امسال و سال گذشته نیست، ضمن اینكه بنزین تولیدی كشور بعد از نمونهگیری و تایید استانداردها وارد چرخه عرضه میشود.
به گفته ضیغمی با راهاندازی طرح بهینهسازی پالایشگاه شهید تندگویان تهران، بنزین و گازوییل یورو4 تولید خواهد شد كه به تدریج و با اولویت شهرهای بزرگ عرضه خواهد شد.
وی با اشاره به طرحهای بهینهسازی پالایشگاهها نیز گفت: با راهاندازی این طرحها كیفیت بنزین و گازوئیل تولیدی كشور به یورو چهار و یورو پنج ارتقاء مییابد.
مدیر عامل شركت پخش فرآوردههای نفتی از راهاندازی مرحلهی اول طرح نوسازی و بهینهسازی پالایشگاه امام خمینی (ره) شازند با هدف تولید 3.5میلیون لیتر بنزین در روز در هفتهی دولت خبر داد و افزود: با راهاندازی كامل این طرح، بنزین تولیدی پالایشگاه امام خمینی (ره) از پنج میلیون لیتر به 16 میلیون لیتر خواهد رسید.
معاون وزیر نفت با اعلام اینكه دو میلیارد دلار از منابع مورد نیاز پروژههای این شركت باید از طریق صندوق انرژی تامین شود، گفت: تاكنون 650 تا 700 میلیون دلار آن از این صندوق دریافت شده است.
کد خبر 5753
نظر شما