به گزارش «پرشین خودرو»، روزنامه دنیای خودرو اضافه کرد: همیشه یکی از گلههای بازدیدکنندگان در نمایشگاههای خودرویی داخلی، نبود یا حضور نداشتن برخی برندها و شرکتهاست. در دوران پسابرجام که صنعت خودرو جانی دوباره گرفته است، شاهد حضور خودروهای جدید در نمایشگاهها هستیم، وگرنه پیش از آن همواره پا در نمایشگاههایی میگذاشتیم که تماما مرور مکررات بود و تعدادی خودروی تکراری نام نمایشگاه بینالمللی خودرو را در ایران زنده نگه میداشتند.
نمایشگاههایی که بازدید آن تنها به کمتر از یک ساعت وقت نیاز داشت و بسیاری از بازدیدکنندگان حتی رغبتی برای باز کردن در کاپوت خودروها نداشتند. اکنون جای شکرش باقی است که با حضور برندهای جدید، کمی از آن فضا فاصله گرفتهایم و شور و هیجان بیشتری را در چند روز نمایشگاههای خودرویی کشور شاهد هستیم. قبلتر یک انتقاد اصلی به این نوع نمایشگاهها وارد بود.
آن هم بیمعنی بودن نام بینالمللی برای نمایشگاهی که خالی بود از خودروهای اصیل و پر شده بود با خودروهای چینی! صاحبان شرکتها و صنایع خودرویی دلیل داشتند که در زمان تحریم، بهجز چینیها کمپانی دیگری با ما کار نمیکند و برای زنده نگه داشتن چرخه صنعت، مجبور به فعالیت با آنها شدهایم. اگرچه تا حد زیادی این جواب منطقی و درست است. زیرا امروز شاهد هستیم صنایع خودرویی کشور به سمت برندهای معتبر رفتهاند و در حال مذاکره با برندهای اروپایی، کرهای و ژاپنی هستند.
در نمایشگاه مشهد چه گذشت؟
در نمایشگاه مشهد با وجود محصولات جدید سیتروئن و پژو اما خیلیها از نبود برخی برندهای چینی گله داشتند. بسیاری از بازدیدکنندگان شده بود. کرمانموتور که به عنوان نماینده لیفان و جک چین در بازار ایران سهم خوبی به دست آورده است، از حضور در این دوره از نمایشگاه مشهد منصرف شد.
شرکت خودروسازان بم که جیلی را به خط تولید خود آورده است، از حضور در نمایشگاه مشهد خودداری کرد. همین دو شرکت در صورت حضور حداقل پنج محصول جدید برای معرفی در نمایشگاه مشهد داشتند تا شهروندان این دیار را با خودروهای خود بیشتر آشنا کنند. هاوال که سال گذشته سروصدایی عجیب در بازار ایجاد کرد، حتی برای حضور در مهمترین نمایشگاه خودرو در سال 95 (در صورت برگزار نشدن نمایشگاه تهران)، اشتیاقی نشان نداد. در نمایشگاه مشهد شاهد بودیم حضور چینیها در نمایشگاه برای مردم مهم شده است و بسیاری چشم به محصولات و فناوریهای آنها دوختهاند.
شرکتهای واردکننده خودرو که با برندهای خوبی فعالیت دارند، آنچنان در نمایشگاه فعالیت نداشتند. به غیر از آرینموتور، مدیاموتورز و رامکخودرو که با محصولات وارداتی خود به سالن فردوسی جان داده بودند، ایرتویا، سیفخودرو، آلفاموتور، آسانموتور، اطلسخودرو، توانجی، ستاره ایران، پرشیاخودرو و سایر شرکتهای واردکننده برای حضور در نمایشگاه انگیزه نداشتند.
دلیل حضور نداشتن برخی برندها در نمایشگاه مشهد
با گذشت سالها از برگزاری نمایشگاههای خودرو در ایران، هنوز شاهد هستیم صنایع خودرویی ایران نمیتوانند در زمان و مکانی واحد گرد هم جمع شوند تا حضوری قدرتمند را به مردم و رسانهها نشان دهند. البته این عدم حضور به گفته خود غایبین دارای دلایل منطقی است. برخی نبود توجیه اقتصادی برای انجام هزینه دهها میلیونی را دلیل نیامدن خود میدانند.
برخی حضور برندهای مطرح را در کنار خودروسازان تازهوارد چینی، کاری غیرحرفهای میدانند و از حضور خودداری میکنند. عدهای میگویند همچنان در گرفتن جای مناسب با برگزارکنندگان نمایشگاهی مشکل دارند و هنوز در ایران، فضایی مناسب برای برپایی نمایشگاههای بزرگ نداریم و همچنان از این گونه دلیلها وجود دارد تا خودروسازان و واردکنندگان ما، نتوانند اجتماعی واحد و کامل را دور هم تجربه کنند و حضور مردم هم مثل همیشه، بیاهمیتترین عامل برای برگزاری نمایشگاهها شناخته میشود.
نظر شما