پرشین خودرو: معاون وزیر نفت با بیان اینکه واردات بنزین از پالایشگاههای چین صحت ندارد از راهاندازی طرح جدید بنزینسازی پالایشگاه شازند خبر داد و گفت: ایران نفتی برای خرید بنزین با شرکتهای خارجی مبادله نمیکند.
به گزارش«پرشین خودرو» به نقل از مهر، علیرضا ضیغمی، در واکنش گزارش امروز برخی از رسانههای غربی مبنی بر واردات ماهانه چهار تا پنج محموله بنزین از پالایشگاههای چینی، گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون هیچگونه بنزینی توسط ایران از شرکتهای بینالمللی خریداری نشده است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اعلام اینکه در حال حاضر بخشی از بنزین مورد نیاز کشور از ذخایر استراتژیک تامین میشود، تصریح کرد: با توجه به افزایش حجم ذخیرهسازی بنزین قصد داریم بخشی از بنزین مورد نیاز را از این ذخایر تامین کنیم.
معاون وزیر نفت با اعلام اینکه ادعای برخی از رسانههای خارجی مبنی بر مبادله پایاپای نفت خام صادراتی ایران با بنزین به هیچ وجه صحت ندارد، تاکید کرد: در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه 50 میلیون لیتر بنزین پایه در سطح پالایشگاههای کشور تولید می شود.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی همچنین از راهاندازی واحد جدید بنزینسازی پالایشگاه نفت امامخمینی شازند خبر داد و افزود: از 10 روز گذشته تاکنون با بهرهبرداری از این واحد جدید روزانه حدود سه میلیون لیتر بنزین سوپر تولید و با نفتای سبک تولید داخلی مخلوط میشود.
وی با بیان اینکه در شرایط فعلی بنزین سوپر تولیدی در واحدهای جدید بنزینسازی پالایشگاههای نفت شازند و آبادان با نفتای سبک مخلوط میشود، تاکید کرد: این بنزین با توجه به استاندارد ملی بنزین با اکتان 87 و 95 به بازارهای داخلی عرضه میشود.
ضیغمی با یادآوری اینکه تا سال 1385 ایران روزانه بیش از 20 میلیون لیتر بنزین وارد میکرد، خاطر نشان کرد: سال گذشته میزان واردات به کمتر از 10 میلیون لیتر رسید و از ابتدای سالجاری واردات کاملا متوقف شده است.
خبرگزاری رویترز امروز با انتشار گزارشی با بیان اینکه ایران هم اکنون ماهانه چهار تا پنج محموله بزرگ بنزین و به طور عمده از پالایشگاههای چین وارد میکند، اعلام کرد: خریداری بنزین از سوی ایران بر اساس مبادلات پایاپای بوده و چین از ایران نفت خام خریداری میکند و در مقابل بنزین به ایران میفروشد.
صحبتهای معاون وزیر نفت در حالی مطرح می شود که رویترز به نقل از منابع بازار نفت اعلام کرد ایران هم اکنون هر ماه چهار تا پنج محموله بزرگ بنزین وارد می کند.
به گزارش فارس، منابع آگاه افزودند در حالی که ایران به دنبال راهکارهایی برای دور زن تحریم های آمریکا است بیشترین میزان بنزین وارداتی ایران هم اکنون از سوی شرکتهای چینی تامین می شود .
یک مقام آگاه در این باره تاکید کرد بی شک ایران بنزین مورد نیاز خود را از آسیا و به طور مشخص چین وارد می کند. شرکتهای بزرگ نفتی آسیا محموله های بنزین را به تجار و بازرگانان می فروشند در حالی که می دانند مقصد نهایی و اصلی این محموله ها ایران خواهد بود .
یک مقام آگاه دیگر تاکید کرد خریداری بنزین از سوی ایران بر اساس مبادلات پایاپای خواهد بود. چین از ایران نفت خام خریداری می کند و در مقابل بنزین به ایران می فروشد. تحریم ها تاثیر زیادی بر مبادلات نفتی ایران با کشورهای خارجی داشته است. آمریکا فروش بنزین به ایران را تحریم کرده است و هر شرکتی که به ایران بنزین بفروشد با تحریم های سنگین دولت آمریکا روبرو خواهد شد.
یک مقام رسمی شرکت ملی نفت ایران نیز واردات بنزین از سوی ایران را تایید کرد ولی حاضر به ارائه توضیح در خصوص سیستم مبادله پایاپای نشده است.
تحریم های آمریکا موجب شده تا ایران برای دریافت پول نفت صادراتی به هند و کره جنوبی با مشکلات زیادی روبرو شود. پس از ماهها تنش ارزی در روابط ایران و هند تهران سرانجام توانسته است طلب 5 میلیارد دلاری خود از دهلی نو را از طریق هالک بانک ترکیه دریافت کند . کره جنوبی نیز هم اکنون 3.8میلیارد دلار بدهی نفتی به ایران دارد و این رقم طی ماههای آینده به بیش از پنج میلیارد دلار خواهد رسید.
میزان صادرات نفت خام ایران به چین نیز طی هفت ماه نخست2011 حدود 50 درصد رشد داشته است. ایران حدود 25 درصد نفت خود را به چین صادر می کند که این رقم معادل 20 میلیارد دلار است.
یک مقام آگاه دیگر گفت محموله های بنزین به صورت مستقیم به سمت بندر عباس حرکت نمی کنند. این محموله های بنزین برای رسیدن به ایران بارها متوقف می شوند. میزان واردات بنزین ایران طی ماههای مارس و آوریل به بیش از 50 هزار بشکه در روز رسیده است.
کد خبر 6004
نظر شما