پرشین خودرو: سخنگوی ستاد مدیریت حملونقل و سوخت با اشاره به بهرهبرداری از دو کارخانه تولید مخازن CNG در کشور گفت: کشورهای خارجی مانند چین و هند برای صادر کردن مخزن CNG به ایران التماس میکنند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، حسین هاشمی با بیان اینکه کشورهای خارجی مانند چین و هند برای صادر کردن مخزن CNG به ایران التماس میکنند، گفت: از یک سو در یک ماه گذشته دو کارخانه از پنج کارخانه در دست احداث تولید مخزن CNG در کشور به بهرهبرداری رسید و از طرف دیگر ضرورتی برای واردات مخزن احساس نمیشود، چنانکه برای واردات مخزن در 6 ماهه نخست سال جاری مجوزهایی صادر شد اما لزومی برای واردات بیشتر وجود ندارد.
وی افزود: کارخانجات چینی و هندی به دلیل اینکه بر مبنای بازار ایران مخزن تولید کردهاند، مخازن اضافه زیاد دارند، چرا که در کشورهای آسیایی تنها ایران، هند و پاکستان به مخازن CNG به طور عمده نیاز دارند.
سخنگوی ستاد مدیریت حملونقل و سوخت با بیان اینکه این شرکتها سال گذشته بیشترین توسعه را در بخش تولید مخازن داشتند، تصریح کرد: در آن زمان کارگروهی برای ساماندهی مسائل مربوط به CNG وجود نداشت اما بعد از تشکیل کارگروه عملا مجوزی برای واردات مخزن داده نمیشود.
وی اظهار داشت: در عین حال برای واردات محدود پیششرطی گذاشته شده است که براساس آن به شرط راهاندازی خط تولید و نزدیک شدن زمان تولید کارخانه مجوز واردات تعداد محدودی مخزن تا زمان راهاندازی به آنها داده میشود تا کار آنها رونق گیرد.
هاشمی اضافه کرد: براساس برآورد ما چنانچه با حفظ سهمیه 20 تا 25 درصدی CNG در سبد سوخت جلو برویم و اگر سالی یک میلیون و 500 هزار خودرو در کشور تولید یا وارد شود سالیانه قریب به 400 هزار مخزن CNG در کشور نیاز خواهیم داشت؛ در واقع سبد سوخت به ما اجازه میدهد سالانه 300 تا 400 هزار خودرو دوگانهسوز داشته باشیم.
وی افزود: هر مخزن 60 لیتری CNG تقریبا 300 دلار ارزش دارد که حاصل ضرب آن در 400 هزار دستگاه خودروی دوگانهسوز ارزش این مخازن را مشخص میکند.
وی تصریح کرد: البته تولیدکنندگان مخزن، این مخازن را یا از ورق و یا از لوله تولید میکنند، لولههای وارداتی بعضا از کشور چین وارد میشود که به نظر ما شرکتهای داخلی فعال در بخش فولاد و لولهسازی میتوانند خود، ورق مورد نیاز را تولید کنند.
دبیر کارگروه CNG گفت: تکنولوژی ورق فولادی مورد نیاز برای مخازن تا حدودی در کشور وجود دارد اما هنوز شرکتی در کشور نداریم که بتواند لوله مورد نیاز مخازن CNG را با رعایت استانداردهای مورد نیاز تولید کند.
وی اضافه کرد: بخشی از لولههای مورد نیاز برای تولید مخازن CNG در کشور از چین و کره وارد میشود و ما باید برای داخلیسازی ساخت لوله و به دست آوردن حداکثر ارزش افزوده تلاش کنیم تا صددرصد این پروسه در داخل کشور انجام شود.
دبیر چهارمین همایش CNG گفت: از طریق همایش قبلی شرکتهای فعال در این صنعت شناسایی شدند و با تدابیر ریاست ستاد مدیریت حملونقل و سوخت در حال انعقاد قراردادی با سازمان گسترش صنایع برای فعال کردن این سازمان هستیم تا بتوانیم با سرعت بیشتری کارخانههای تولید مخازن CNG را راهاندازی کنیم و خودروسازان نیز مکلف شوند از مخازن داخلی بهره بگیرند.
کد خبر 6069
نظر شما