به گزارش «پرشین خودرو»، عوامل تغذیهای، عوامل مکانیکال و موارد دندانپزشکی از علل شایع حساسیت دندانها به شمار میرود. خوردن غذاهای ترش بیشتر از میزان لازم مانند آبمیوههای ترش، میوههای ترش، لواشک و امثال آنها بخصوص چنانچه بلافاصله مسواکزده شود باعث کاهش تدریجی ضخامت مینای دندانها شده که این خود به حساسیت دندانها منجر میشود .
در واقع مواد ترش و اسیدی باعث از بین رفتن ساختار معدنی سطح مینای دندان میشود. مواد غذایی ترش دارای اسیدیته بالا هستند که روی بافت کلسیمی دندانها تاثیر تخریبی دارد. از تجارب ناخوشایند استفاده از خوراکیهای ترش مانند لیمو، لواشک، قرهقروت و گوجهسبز، حساسیت و تیر کشیدن دندانهاست.
استفاده بیش از اندازه از خوراکیهایی مانند لیمو ترش، لواشک یا گوجهسبز میتواند لایههایی را از روی سطح دندانها بردارد که بیمار احساس ناخوشایند گچی شدن سطح دندانها و به تبع آن حساسیت و تیر کشیدن دندانها را تجربه میکند. به همین دلیل مسواکزدن پس از مصرف غذاهای ترش کار مضری است و باید پس از دو ساعت از مصرف این غذاها مسواکزده شود.
اسیدی بودن خوراکیهای ترش باعث بروز سایش یا اروژن در سطح دندانها میشود و به این ترتیب ممکن است افراد مبتلا به این مشکل بر اثر تماس سرما، گرما یا خوراکیهای سرد و گرم با دندانهایشان، احساس سوزش در آنها داشته باشند.
اگر سایشها کم و بسیار سطحی باشد، خودشان به مرور زمان و در صورت مصرف نکردن خوراکیهای ترش از بین میرود و شاید استفاده کوتاهمدت از خمیردندانهای ضدحساسیت برای رفع این مشکل سطحی کمک رسان باشد. اما اگر عادت به مصرف مداوم لیمو ترش و نگهداشتن آن در دهان دائمی باشد این کار میتواند باعث ایجاد خطوط سایشی، حفره، خط یا شیار بر سطح دندانها شود و این مشکل به درمان با مواد ترمیمی همرنگ دندانها نیاز دارد.
در صورتی که بلافاصله پس از مصرف مواد غذایی ترش از مسواک استفاده شود، میزان سایش دندانها افزایش مییابد.
بهتر است مسواکزدن دو تا سه ساعت پس از مصرف مواد غذایی ترش انجام شود. توجه داشته باشید استفاده از میوههای ترش و اسیدی بیشتر به دندانهای فرد آسیب میرساند و تأثیری در تمیزی دندانها ندارد. البته استفاده از هیچ میوه و سبزیای برای سفیدی دندانها جایگزین مسواکزدن و نخدندان نمیشود.
مسواکزدن سبب تمیزی سهوجه دندان میشود و نخدندان دو وجه دیگر آن را پاک میکند. در واقع از میوههای سفت فقط سیب باعث تمیزی پلاک غذای روی دندان میشود و در تمیزی تمام سطوح دندان تأثیری نمیگذارد. بعلاوه بههیچ عنوان نمیتوان مسواک و نخدندان را جایگزین یکدیگر کرد. سلامت کامل دندانها به وسیله مسواکزدن، نخدندان و استفاده از دهانشویه به میزان یکبار در هفته حاصل میشود.
منبع: جام جم
نظر شما