کد خبر 61649
۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۱

پرشین خودرو: پیکر زنده‌یاد سعید کشن فلاح از تالار حوزه هنری به سمت قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.

به گزارش «پرشین خودرو»، مراسم تشییع پیکر سعید کشن فلاح هنرمند عرصه‌ی تئاتر 26 مهر ماه در حالی در حوزه هنری برگزار شد که ابتدا پیکر وی را روی سن در تالار حوزه هنری قرار دادند تا خانواده‌اش با او خداحافظی کنند.

این مراسم که با حضور جمعی از اهالی هنر و مدیران و نیز بستگانش برگزار شد به شکل رسمی در حیاط مجموعه حوزه هنری و با ایراد سخنرانی‌هایی ادامه می‌یابد.  

رئیس حوزه هنری: باور رحلت استاد "کشن فلاح" سخت است 

محسن مومنی شریف با بیان اینکه باور رحلت "استاد کشن فلاح" سخت است، گفت: ایشان اگرچه سال‌ها از بیماری رنج می‌برد، اما بیماری را به زانو درمی‌آورد و این باعث نشد از فعالیت‌هایش کاسته شود.

رئیس حوزه هنری با اشاره به اینکه سعید کشن‌فلاح هرگز بوی مرگ نمی‌داد، افزود: استاد عزیز ما شخصیتی ارادت‌برانگیز و مجموعه‌ای از خصایل نیکو را داشت که انسان را مجذوب می‌کرد. از زمانی که در حوزه هنری در خدمت ایشان بودیم فردی اهل عمل، خستگی‌ناپذیر و مجاهد بود و به شهرت و بروز و ظهور رسانه‌ای بی‌اعتنا بود. به همین دلیل متأسفانه آن طور که باید و شاید حق او در رسانه‌های ما ادا نشد.

مومنی شریف گفت: رسانه‌های ما او را خرد پنداشتند و فقط به خبر درگذشت او و زمان مراسم ختم‌اش بسنده کردند.

وی خاطرنشان کرد: سعید کشن فلاح از طلایه‌داران هنر انقلاب اسلامی و در قامت معلم و راهبری مشفق دست جوانانی را گرفت که امروز از هنرمندان به نام کشور هستند.

سعید کشن‌فلاح پاک بود و زحمت‌کش

در ادامه تاجبخش فنائیان گفت:‌ سعید مثل همه ما مهربانی کرد و گاهی هم نامهربانی. مهربانی و نامهربانی دید اما پاک بود و زحمت‌کش. کسی که برای خانواده‌اش تا آخرین لحظه ‌زندگی کار می‌کند جامعه‌اش را فراموش نمی‌کند و خیرخواه است.

این هنرمند خطاب به حاضران در مراسم گفت: شما آنقدر مهربان و با معرفت هستید که در تشییع جنازه این "مرد" شرکت کردید. خدا شما را حفظ کند و سعید را بیامرزد.

کشن‌فلاح برای آسیب‌ندیدن تئاتر فداکاری کرد

محمود عزیزی دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به فعالیت چهار دهه‌ای سعید کشن فلاح در زمینه تئاتر و آموزش بیان کرد: هر جایی از این حوزه را در این برهه تاریخی نگاه کنیم، رد پای سعید کشن فلاح محکم دیده می‌شود. او یکی از ستون‌های محکم برای فعالیت در تمام بخش‌های هنرهای نمایشی بود.

این بازیگر و کارگردان تئاتر افزود: آرزو می‌کنم هرازگاهی یاد بگیریم ذهن‌هایمان را شستشو دهیم و البته طبیعی است وقتی کسی در یک جا قرار می‌گیرد، نتواند به همه خدماتی بدهد اما سعید کشن‌فلاح هر جا که می‌رفت سعی می‌کرد بدنه هنرهای نمایشی آسیب نبیند.

وی با بیان اینکه کشن‌فلاح فداکاری می‌کرد تا آسیبی به تئاتر وارد نشود، ادامه داد: بعضا آن طور که باید از او قدردانی نشده است در حالی که اگر کمی تنگ‌نظری‌هایمان را کنار بگذاریم، چهار دهه فعالیت‌های علمی و آموزشی او را به عنوان یک ستون پابرجا خواهیم دید.

شعار انقلاب فرهنگی می‌دهیم اما هنرمندمان مظلوم است

در بخش دیگری از این مراسم اکرمی رئیس دانشگاه هنر با بیان اینکه برگ زرین دیگری از اهالی هنر به خزان پیوست، گفت: مرحوم کشن‌فلاح یکی از هنرمندان متعهد و رنج‌دیده بعد از انقلاب بود که تمام فرصت‌های زندگی و کاری خود را در جهت اعتلای هنرهای نمایشی کشور صرف کرد و این کاری قابل ستایش است.

او افزود: هیچ ارثی گرانقدرتر از این نیست که انسان راه خود را در میان انسان‌های دیگر باقی بگذارد و ایشان به عنوان یک معلم این رسالت را به انجام رساند اما ای کاش این هنرمندان  تا بین خودمان سبز هستند آن‌ها را ارج بنهیم و فقط در خزانشان جمع نشویم.

اکرمی گفت: فرهنگ و هنرمندان سنگ زیربنای فرهنگی کشور هستند و این سنگ‌های زیربنا تمام رنج‌ها و بداخلاقی‌ها را تحمل می‌کنند تا جامعه بافرهنگ و شاد باشد و ارزش‌های فرهنگی ملت و اجتماع حفظ شود.

وی خاطر نشان کرد: لااقل بیایید خودمان قدر خودمان را بدانیم و جای سوال است که چرا باید تمجیدها را بعد از رفتن بگوییم. چرا که از این کشن‌فلاح‌ها در میان ما و در جامعه زیاد هستند.

اکرمی بیان کرد: متأسفانه با همه شعارهایی که داریم و انقلاب‌مان را فرهنگی می‌دانیم اما هنرمند در این کشور مظلوم است در حالی که فرهنگ و هنر برای بالندگی به آزادی، بیان، امکانات و فضای مناسب نیاز دارد. ما تمام این‌ها را از هنرمندان دریغ می‌کنیم و به قولی باید گفت کوزه‌گر از کوزه شکسته آب می‌خورد.

در بخش پایانی مراسم تشییع سعید کشن فلاح، مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی به عنوان آخرین سخنران در جایگاه حاضر شد و با اشاره به اینکه علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار بود در مراسم حضور داشته باشد اما به دلیل جلسه‌ای در کمیسیون فرهنگی مجلس امکان شرکت پیدا نکرده است، گفت:‌من از جانب ایشان و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این مصیبت را به همسر و دختران گرامی مرحوم کشن‌فلاح و خانواده بزرگ تئاتر تسلیت می‌گویم.

او بیان کرد: سیل پیام‌های تسلیت در سایت‌ها و فضای مجازی حاکی از این بوده که هنرمندان و خانواده بزرگ تئاتر برای درگذشت استاد کشن‌فلاح سوگوارند و در همین راستا از جانب آقایان همت، راد و خانه تئاتر و تمام صنوف مرتبط با جامعه تئاتری این مصیبت را تسلیت می‌گویم.

شفیعی خاطر نشان کرد: جایگاه استاد کشن‌فلاح بویژه پس از انقلاب بسیار ارزشمند است و در آن زمان ایشان و برخی اساتید دیگر بودند که به تئاتر کشور رسمیت بخشیدند. همه دانش‌آموختگان یا به طور مستقیم شاگرد او بودند یا شاگرد شاگردان او. به همین دلیل نسل جوان امروز تئاتر حضور خود را مدیون حضور استاد کشن‌فلاح در جامعه تئاتر است.

او با اشاره به بیماری زنده‌یاد کشن‌فلاح در سال‌های اخیر یادآور شد: یکی، دو سال قبل برای دعوت از وی جهت حضور در شورای نظارت و ارزشیابی به دیدار او رفته بود و او هم با وجود شرایطی که داشت این مسئله را قبول کرد و حضور پردغدغه‌ای هم در آن داشت.

مدیرکل هنرهای نمایشی در پایان با اشاره به درگذشت داود رشیدی و کمال‌علوی گفت: این افراد به همراه استاد کشن‌فلاح ستون‌های بزرگی بودند که رفتنشان خسران بزرگی است، اما هنرمند رفتنی نیست و آثارش باقی می‌ماند.

پس از پایان مراسم و خواندن نماز میت، پیکر مرحوم سعید کشن‌فلاح تا چهارراه کالج تشییع و پس از آن به سمت آرامگاه ابدی وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) بدرقه شد.

حسین پارسایی، کورش زارعی، شاه‌آبادی، محمد حیدری (دبیر جشنواره فیلم فجر)، فرهاد توحیدی، عبدالحسین مختاباد، شفیعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی،محسن مومنی رئیس حوزه هنری، پیمان شریعتی، جمال شورجه،ایرج راد، رحمت امینی، حجت‌الاسلام محمد علی زم  از جمله افراد محمد سریر،حاضر در این مراسم بودند.

این خبر در طول مراسم بروز رسانی شد.

 

 

 

 

 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو»telegram.me/persiankhodro بپیوندید.

 

کد خبر 61649

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha