به گزارش «پرشین خودرو»، تسنیم نوشت: مریم ایرانزاد اصل درباره سرنوشت غذا در بدن, اظهار داشت: یک متخصص طب سنتی سرنوشت غذا در بدن را تشریح کرد و گفت: وقتی مواد غذایی از راه دهان وارد بدن انسان میشوند، چهار مرحله هضم را طی میکنند تا قابلیت پیوستن به اعضا یا جایگزینی مواد و انرژی از دست رفته را پیدا کنند.
در پایان هر یک از این چهار هضم، دو دسته مواد مفید و زائد تولید میشوند. مواد مفید برای طی مراحل بعدی هضم، به اندامی دیگر هدایت میشوند و مواد مضر یا زائد، از راهی مناسب، دفع میشوند.
آشنایی با چهار مرحله هضم غذا
این متخصص طب سنتی بیان داشت: هضم نخست یا هضم معدی که از دهان آغاز میشود و در معده با تشکیل کیلوس (کشکاب) معدی، پایان میپذیرد. کیلوس که ماده مفید حاصل از هضم نخست است، برای ادامه مراحل هضم، به کبد میرود و مواد زائد آن، از راه مدفوع دفع میشود.
ایرانزاد اصل عنوان کرد: هضم دوم یا هضم کبدی که نتیجه آن، تولید اخلاط چهارگانه صفرا، خون، بلغم و سوداست. به مجموع مواد تولیدی در کبد، کیموس میگویند. مواد زائد این هضم، از راه بول (ادرار) دفع میشوند.
وی ادامه داد: هضم سوم، هضم داخل عروقی است که در آن، اخلاط توسط مواد مترشحه در خون مانند هورمونها، بهتر هضم شده و برای استفاده اعضا، مناسبتر میشود.
این متخصص طب سنتی عنوان کرد: هضم چهارم، هضم عضوی یا داخل سلولی است که طی آن، اخلاط کاملاً شبیه اعضا شده و به آنها میپیوندند.
ایرانزاد اصل افزود: مواد زائد هضمهای سوم و چهارم، بهشکل عرق، چرک، خون قاعدگی و غیره دفع میشود. دفع طبیعی مواد زائد هضمهای چهارگانه، برای حفظ تندرستی ضروری است.
وی یادآور شد: هرچند برای تشخیص درستی هر یک از مراحل هضم، دسترسی مستقیم به مواد مفید آنها نداریم مگر با وسایل و ابزارهای خاص، اما میتوانیم با شناخت و بررسی ویژگیهای مواد دفعی آنها، به درستی و سلامت هر مرحله پی ببریم.
نظر شما