کد خبر 62125
۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۲:۲۶

پرشین خودرو: کبد بزرگ ترین کارخانه بدن است؛ بنابراین باید به خوبی مراقب سلامتی آن باشید. اما متأسفانه عادت هایی هستند که ناخواسته به این ارگان حیاتی آسیب می رساند.

به گزارش «پرشین خودرو»، کبد ما در 24 ساعت شبانه روز 24 ساعت کار می کند؛ یعنی بدون استراحت برای ذخیره سازی، سنتز و دفع برخی مولکول ها از بدن تلاش می کند. این ارگان بزرگ ترین کارخانه بدن است؛ بنابراین باید به خوبی مراقب سلامتی آن باشید. اما متأسفانه عادت هایی هستند که ناخواسته به این ارگان حیاتی آسیب می رساند. با ما همراه باشید تا با عوامل کبد نابود کن بیشتر آشنا شوید.

مثل نقل و نبات داروی غیرضروری می خورید

این یک واقعیت است که برخی افراد بی دلیل داروی زیادی مصرف می کنند. یعنی با کوچک ترین سردردی حتماً باید قرص بخورند. اما باید بدانید که داروها دشمن شماره یک کبد محسوب می شود. چون هر آنچه از راه دهان می خوریم از کبد عبور می کند تا ترکیبات فعال آن گرفته شود.
بی تحرک بودن مانع از دفع چربی می شود. در واقع کبد تحرک و ورزش بیشتر را دوست دارد. چون با ورزش و فعالیت فیزیکی انرژی بیشتری می سوزانید و کبد راحت تر می تواند مازاد چربی را آب کند
برخی داروها مانند استامینوفن یا ایبوبروفن که جزو داروهای پرمصرف برای مقابله با دردها محسوب می شود برای کبد سمی هستند و به خصوص زمینه را برای ابتلا به بیماری های کبدی مهیا می سازند. از آنجایی که وضعیت بدن همه افراد یکسان نیست برخی افراد حساسیت بیشتری نسبت به دیگران دارند بنابراین بیشتر آسیب می بینند. به همین دلیل گاه حتی میزان کمی از این داروها نیز به کبد آسیب می زنند. توصیه می شود هرگز دارویی را بدون نیاز واقعی و دستور پزشک مصرف نکنید. یادتان باشد که مصرف طولانی مدت و مداوم داروها نیز کبد را آسیب پذیر می کنند. فقط داروهایی که پزشک تجویز کرده و برای سلامتی تان ضروری است را مصرف کره و از خیر بقیه بگذرید. به طور مرتب وضعیت کبدتان را چک کرده و با دکترتان در تماس باشید.

نوشیدن الکل خطر سیروز کبدی را بالا می برد

مصرف الکل باعث ایجاد التهاب در ناحیه کبد می شود که به نوبه خود به فیبروز (تشکیل بافت های فیبری در کبد) و پس به سیروز (کبد کاملاً سفت و سخت می شود)

تبدیل می شود. این بیماری باعث تخریب کبد شده و مشکلاتی به وجود می آورد و حتی تبدیل به سرطان می شود.
 

حواستان باشد قند در بدن به چربی تبدیل می شود

قند توسط کبد سوخت و ساز شده و در آنجا تبدیل به چربی می شود. زمانی که چربی بیش از اندازه انبار می شود می تواند در کبد التهاب ایجاد کند و به مرور به سیروز تبدیل شود. با وجود اینکه امروزه قند به صورت پنهان در تمام محصولات غذایی وجود دارد لازم است که کمی عادت های غذایی تان را تغییر دهید و قند مصرفی را کم کنید. برای اینکه از خیر شکری که داخل چای یا قهوه می ریزید بگذرید، مقابل تلویزیون شیرینی و شکلات نخورید، بستنی یا دسرهای شیرین آخر غذا را ترک کنید، به نوشیدنی های گازدار و آب میوه های صنعتی و غیره «نه» بگویید. در این صورت مراقبت بیشتری از کبدتان خواهید کرد.
شکر
بی تحرکی بلای جان کبدتان می شود

بی تحرک بودن مانع از دفع چربی می شود. در واقع کبد تحرک و ورزش بیشتر را دوست دارد. چون با ورزش و فعالیت فیزیکی انرژی بیشتری می سوزانید و کبد راحت تر می تواند مازاد چربی را آب کند. بهترین کار این است که روزانه 30 دقیقه پیاده روی داشته باشید، اگر مشکل زانو ندارید پله ها را بالا پایین کنید، برای خرید نان و مایحتاج روزانه به جای ماشین از دوچرخه استفاده کنید. همین فعالیت های ساده و روزمره کبدتان را بسیار خوشحال خواهد کرد. یادتان باشد فعالیت روزانه علاوه بر کبد برای قلب، مفاصل و پیشگیری از سرطان و غیره نیز مفید است.

پرخوری کبد را بیمار می کند

قند توسط کبد سوخت و ساز شده و در آنجا تبدیل به چربی می شود. زمانی که چربی بیش از اندازه انبار می شود می تواند در کبد التهاب ایجاد کند و به مرور به سیروز تبدیل شود
در هیچ دین و فرهنگی پرخوری توصیه نشده است. یادتان باشد که هر چه سن بالا می رود باید میزان غذای مصرفی محدودتر شده و از پرخوری پرهیز شود. چون با بالا رفتن سن متابولیسم پایه بدن کند می شود و کالری کمتری می سوزد. بنابراین نیازی به دریافت کالری بیشتر نیست. کافی است قبل از سیر شدن دست از غذا بکشید. چون مازاد انرژی دریافتی وارد کبد شده و به صورت چربی ذخیره می شود.
به شکمتان می نازید
زمانی بود که آقایان به داشتن شکم افتخار می کردند و آن را نشانی از مردانگی می دانستند. خوشبختانه زمانه عوض شده و شکم بزرگ نه تنها زیبا و قابل افتخار نیست بلکه کاملاً برعکس. زمانی که دچار اضافه وزن می شویم چربی ها به صورت مشهود دور شکم جمع می شوند اما یادتان باشد که بخشی از این چربی ها به صورت نامشهود در کبد انباشته می شوند. امروزه مشخص شده است که بین چربی های شکمی و میزان چربی موجود در کبد ارتباط وجود دارد. بنابراین لازم است که از اضافه وزن و به ویژه تجمع چربی در ناحیه شکم جلوگیری کنید تا از ذخیره چربی در کبد و التهاب آن پیشگیری شود.
چاقی شکمی
مراقب کلسترول خونتان نیستید

یکی از نقش های اصلی کبد تولید کلسترول است که میزان نرمال آن برای بدن ضروری است. اما زمانی که میزان کلسترول از حد طبیعی خارج شده و در کبد انباشته می شود به صورت چربی درمی آید. برای مقابله با این مسئله باید بیشتر به تغذیه تان اهمیت دهید و از بی تحرکی خودداری کنید. لازم است میزان چربی های اشباع شده که از طریق تغذیه (سوسیس و کالباس، پنیرهای چرب، محصولات فراوری شده و غذاهای صنعتی) وارد بدن می شود را کاهش دهید. علاوه بر این باید به فکر افزایش کلسترول خوب خونتان باشید. هر چه میزان این نوع کلسترول بیشتر باشد خطر بیماری های کبدی و قلبی نیز کاهش پیدا می کند.



 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو»telegram.me/persiankhodro بپیوندید.








منبع:تبیان

کد خبر 62125

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha