به گزارش «پرشین خودرو»، عبدالباری صدیقی، رئیس خط آهن افغانستان افزود: بر اساس برنامه ملی خط آهن افغانستان، شبکه خط آهن این کشور حدود 5555 کیلومتر است که افزون بر وصل کردن ولایات این کشور، افغانستان را به خطوط آهن همسایهها و بعدا به کشورهای منطقه و اروپا وصل میکند.
صدیقی گفت : در صورت نداشتن چالشهای ناامنی، فقر سرمایه گذاری کافی و مشکلات فنی، دستکم تا سال 2030 بیش از 3 هزار کیلومتر شبکه خط آهن افغانستان تکمیل می شود.
وی افزود : بر اساس این اولویتبندی، 70 درصد انتقالات این کشور از مسیر این خطوط صورت خواهد گرفت که برای هر یک کیلومتر خط آهن 1.5 میلیون تا 1.7 میلیون دلار هزینه براورد میشود.
بنا برگزارش روابط عمومی راه آهن جمهوری اسلامی ایران ، بانک توسعه آسیایی بزرگترین کمک کننده آنها در پروژههای ساخت این خط آهن است و کشورهای دیگری چون جمهوری اسلامی ایران، چین، ترکمنستان، ایتالیا و تاجکستان نیز برای سرمایه گذاری در این بخش ابراز علاقمندی کرده اند.
محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و قربان قلی بردی محمدوف، رئیس جمهوری ترکمنستان چند روز پیش خط آهن میان افغانستان و ترکمنستان را افتتاح کردند.
به گفته رئیس جمهوری افغانستان با آغاز کار این راه آهن قیمت تمام مواد اولیه همانند قیر، نفت و گاز برای افغانستان پایین خواهد آمد.
محمد اشرف غنی تأکید کرده است که در آینده ای نه چندان دور چین و ایران از طریق همین خط آهن به هم وصل خواهد شد.
مسیر اتامراد، امام نظر، آقینه، اندخوی، شبرغان، مزارشریف، خلم، کندز، شبرغان، پنج پایان و کلخوزآباد به طول 635 کیلومتر در مسیر اصلی این راه آهن بوده که به گفته مقامهای افغانستان مطالعات فنی بسیاری از بخشهای آن تکمیل شدهاست.
افغانستان اکنون از غرب به راه آهن ایران و از شمال به راه آهن کشورهای ازبکستان و ترکمنستان وصل شده است.
منبع: واحد مرکزی
نظر شما