از دستکاری سیستمهای آلایندگی این خودرو بی اطلاع هستم

پرشین خودرو: رییس سابق فولکس واگن اعلام کرد وی درباره دستکاری سیستمهای آلایندگی این خودروساز اطلاعی نداشت و تنها مدت کوتاهی پیش از افشای این رسوایی درباره آن مطلع شد.

به گزارش «پرشین خودرو»، مارتین وینترکورن به یک کمیته پارلمانی گفت: وی همچنان تلاش می کند درک کند این رسوایی چگونه اتفاق افتاده است.

مدیرعامل ۶۹ ساله فولکس واگن در سپتامبر سال ۲۰۱۵ چند روز پس از اینکه این شرکت اقرار کرد در ۱۱ میلیون خودروی دیزلی نرم افزاری نصب شده که تستهای آلایندگی را دور می زند و سطح آلایندگی خودروها را کمتر از میزان واقعی نشان می دهد، از مقام خود استعفا کرد.

وینترکورن که لقب "آقای کیفیت" گرفته بود، زمانی به شوخی در یک مصاحبه گفته بود: من هر پیچ خودروهایمان را می شناسم اما در تازه‌ترین اظهاراتش گفت از این رسوایی مدت کوتاهی پیش از اینکه افشا شود، مطلع شده و پیش از آن اطلاعی نداشته است.

وی گفت: نمی توانم درک کنم که چرا با این مشکل به شکل روشن با من صحبت نشده است و در ادامه افزود: هرگز احساس نکرده که دیگران نمی توانند راحت با وی صحبت کنند.

قانونگذاران آلمان بدنبال این هستند که دریابند رییس هیات مدیره فولکس واگن و دولت برای نخستین بار چه زمانی از این رسوایی مطلع شدند.

این موضوع اهمیت خاصی در آلمان دارد و بازرسان در این کشور وینترکورن را تحت تحقیق قرار داده اند و درصددند دریابند آیا با فروش خودروهایی که سیستم آلایندگی آنها دستکاری شده بود، کلاهبرداری اتفاق افتاده است.

بعلاوه دادستان سرگرم تحقیق درباره احتمال پنهانکاری مدیریت فولکس واگن درباره این تخلف هستند که افشای آن باعث شد سهامداران با کاهش ارزش سهام این خودروساز، متضرر شوند.

بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، بازرسان آمریکایی در هفته های اخیر اعلام کرده اند معتقدند مدیریت ارشد فولکس واگن از ژوییه سال ۲۰۱۵ از این تقلب مطلع شده بود.

طبق گزارش اف بی آی، کارمندان فولکس واگن در ژوییه سال ۲۰۱۵ مدیران ارشد این شرکت را از وجود این نرم افزار غیرقانونی مطلع کرده و به آنها گفتند رگولاتورها از چنین مکانیسمی مطلع نیستند.

فولکس واگن برای حل و فصل اتهاماتش در آمریکا، موافقت کرد به ارتکاب این تخلف اقرار کرده و ۴.۳ میلیارد دلار جریمه پرداخت کند. اما در توافق نهایی که به ۸۶ صفحه می رسد، این گروه خودروسازی مشخص نکرد چه کسی عامل این رسوایی بوده است.

حدود ۱۴۰۰ سهامدار در آلمان برای خسارتهایی به ارزش هشت میلیارد یورو شکایت کرده اند. افشای این رسوایی حدود ۴۰ درصد از ارزش سهام بازار فولکس واگن کاست.

فولکس واگن در سال ۲۰۱۵ برای نخستین بار در بیش از ۲۰ سال گذشته پس از این که ۱.۶ میلیارد یورو ضرر به عنوان تمهید برای پوشش این رسوایی ثبت کرد، با ضرر سالانه روبرو شد.

منبع: ایسنا

کد خبر 66659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha