به گزارش«پرشین خودرو»، طبق نتایج یک مطالعه، ساقه مغز شنیداری در کودکانی که مادرشان در زمان بارداری در معرض نیکوتین بوده است، ممکن است رشد غیرعادی داشته باشد.
محققان دانشگاه فری آلمان دریافتند نوزادانی که قبل و بعد از تولد در معرض نیکوتین قرار می گیرند ممکن است در معرض ریسک بالای ابتلا به مشکلات شنوایی باشند چراکه ساقه مغز شنیداری شان به شکل غیرعادی رشد کرده است.
یافته ها نشان داد ساقه مغز شنیداری، منطقه ای از مغز که نقش اصلی را در تحلیل الگوهای صوتی دارد، ممکن است در کودکانی که مادر باردارشان قبل و بعد از زایمان در معرض نیکوتین بوده، رشد غیرعادی داشته باشد.
کودکان مبتلا به عملکرد معیوب ساقه مغز شنیداری دارای مشکلات یادگیری و مشکلات زبانی خواهند بود.
اورسلا کوچ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «اگر مادران در طول بارداری سیگار بکشند و کودک شان در مدرسه با مشکلات یادگیری روبرو باشد، آنها باید از لحاظ معایب پردازش شنیداری در معرض تست قرار گیرند.»
در این مطالعه، محققان نوزاد موش ها را قبل از تولد و از طریق شیر مادر در معرض نیکوتین قرار دادند تا به سن سه هفتگی رسیدند. این سن در موش ها تقریبا معادل با سن یک کودک ابتدایی است.
محققان با تحلیل مغز نوزادان موش ها دریافتند نورون های دریافت کننده ورودی از حلزون گوش، در انتقال سیگنال ها به سایر نورون های ساقه مغز شنیداری در موش قرار گرفته در معرض نیکوتین کارآمدی کمتری داشت. همچنین این سیگنال ها با دقت و و وضح کمتری انتقال داده می شوند و همین امر موجب بد بودن کدگذاری الگوهای صوتی می شود. این وضعیت بخشی از علل اصلی دشواری های پردازش شنیداری در کودکان مادران سیگاری است.
کوچ در ادامه می افزاید: «هنوز نمی دانیم چه تعداد از بخش های دیگر سیستم شنوایی تحت تاثیر قرارگیری در معرض نیکوتین خواهند بود و نیاز به تحقیقات بیشتری در این مورد است.»
منبع: مهر
نظر شما