پرشین خودرو: برخلاف آنچه تاکنون در مورد ارزان بودن قیمت خودرو پراید در بازارهای خارجی مطرح بوده، به نظر می رسد قیمت واقعی این خودرو در دیگر کشورها به مراتب بالاتر از بازار ایران است.
به گزارش «پرشین خودرو»، این جمله ای بود که محسن جوان معاون صادرات و امور بین الملل گروه خودروسازی سایپا مطرح کرد و افزود: حتی در بسیاری از موارد خودروهای صادراتی بنا به درخواست مشتریان آن کشورها امکانات کمتری نسبت پراید قابل عرضه در بازار ایران دارند، ولی قیمت آنها به مراتب بالاتر است.
وی با بیان اینکه تولید خودرو پراید با موتور 1300سی سی کاربراتوری سالها قبل در ایران متوقف شده، افزود: این در حالی است که هم اکنون کشوری مانند سوریه به دلیل نداشتن محدودیت در تولید خودروهای دارای استانداردهای 55گانه متقاضی تولید پراید با این موتور و حتی بدون کولر و برخی امکانات دیگر است و از آن به صورت گسترده در ناوگان تاکسیرانی بهره می برد.
وی گفت: در دیگر بازارهای صادراتی ما نیز وضعیت مشابهی وجود دارد، اما قیمت خودروهای تولیدی سایپا در این کشورها بالاتر از قیمت ایران بوده و در عین حال با سودآوری برای این مجموعه همراه است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون قیمت خودرو سایپا 131 با تغییر یا کاهش برخی از امکانات در کشورهای سوریه بالغ بر 10هزار دلار، مصر 8500دلار، الجزایر هشت هزار دلار و سودان 14هزار دلار است که اگر معادل ریالی دلار را در نظر بگیریم، قیمت آن به مراتب از قیمت های بازار ایران کمتر است.
معاون صادرات و امور بین الملل گروه خودروسازی سایپا با بیان اینکه حاشیه سود خودروهای تولیدی و صادراتی این مجموعه در بازارهای خارجی به طور متوسط بین یک تا پنج درصد است، افزود: سایپا در حال حاضر آنچه را مصرف کننده خارجی می خواهد تولید می کند و به هیچ وجه محصول خود را به آنها تحمیل نمی کند و همین مساله نشان دهنده این واقعیت است که خودرو پراید هنوز در بسیاری از کشورها متقاضی دارد.
جوان ادامه داد: به همین دلیل گروه خودروسازی سایپا تلاش خود را در جهت افزایش صادرات با هدف ارزآوری، کاهش قیمت تمام شده، توسعه اشتغال داخلی، سودآوری و در نهایت تحقق هدف کاهش اتکا به درآمدهای نفتی در کشور به کار بسته و سعی در توسعه بازارهای خارجی خود دارد.
وی با بیان اینکه صادرات موتور محرک یک مجموعه و در نهایت یک کشور قلمداد می شود، تصریح کرد: این هدفگذاری در برنامه های قبلی گروه همچون راه سایپا، سمت 90 و هم اکنون برنامه پرواز95 گنجانده شده و این مجموعه طی یک دهه گذشته افزایش 70برابری صادرات خودرو را تجربه کرده که در نوع خود یک جهش بزرگ قلمداد می شود.
وی گفت: بر اساس آمارهای موجود صادرات خودرو توسط سایپا طی سال 89 در مقایسه با سال88 رشد 300درصدی را تجربه کرده که همزمان با افزایش تیراژ خودروهای صادراتی میزان سودآوری از این محل نیز افزایش چشمگیری داشته است.
جوان با اشاره به رویکردهای مثبت گروه خودروسازی سایپا در سال جهاد اقتصادی، اظهار داشت: برخلاف آنچه تاکنون در مورد زیانده بودن صادرات خودرو مطرح بوده، می توانیم ادعا کنیم که با رشد سودآوری در این بخش مواجه بوده ایم و توانسته ایم با افزایش صادرات نقش موثری در رونق دیگر بخش های اقتصاد کشور ایفا کرده ایم.
وی با بیان صادرات هر خودرو به منزله سفیر ایران و یا برافراشته شدن پرچم کشور در دیگر نقاط جهان خواهد بود، افزود: وجود چنین دیدگاهی در گروه خودروسازی سایپا موجب شده تا در بسیاری از موارد صادرات خودرو نقش بسزایی در تقویت روابط سیاسی و اقتصادی ایران با دیگر کشور ها داشته باشد.
معاون صادرات و امور بین الملل گروه خودروسازی سایپا گفت: با در نظر گرفتن اهداف برنامه پرواز95گروه خودروسازی سایپا توسعه بازارهای خارجی را اولویت بندی کرده ایم و علاوه بر بازارهای منطقه خاورمیانه در دیگر مناطق همچون آسیای میانه، آسیای مرکزی، شمال، مرکز، شرق و غرب آفریقاو همچنین آمریکای لاتین مطالعات گسترده ای را انجام داده و در مواردی وارد مذاکره شده ایم.
وی افزود: در همین راستا مذاکرات جدی با کشورهایی همچون مصر، الجزایر، غنا، کامرون، ساحل عاج، آذربایجان، بلاروس، اوکراین، روسیه و ارمنستان برای توسعه بازار صادراتی سایپا آغاز شده و به زودی وارد مرحله عملیاتی خواهد شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر چهار سایت فعال این مجموعه، سایت تولید خودرو سایپا در سودان شمالی نیز ظرف یک ماه آینده با ظرفیت تولید 30هزار دستگاه خودرو در سال راه اندازی خواهد شد که علاوه بر بازار این کشور، 14 کشوردیگر و هم پیمان با سودان را که از معافیت های تعرفه ای و گمرکی برخوردار است را هدف قرار داده ایم.
جوان گفت: در سایت سنگال نیز که با مشارکت ایران خودرو راه اندازی شده اولین محموله از خودروهای گروه سایپا به تولید رسیده و این کشور با توجه به قرار داشتن در پیمان اکوباس(غرب آفریقا) به عنوان یک نقطه مرکزی برای ما حائز اهمیت خواهد بود.
وی ادامه داد: ظرف سه سال گذشته بیش از 60هزار دستگاه خودرو پراید به کشور عراق صادر شده که در سگمنت خودروهای هم ردیف پراید بالغ بر 40درصد بازار را در اختیار گرفته ایم که عمده ترین دلیل این موفقیت قیمت رقابتی، مصرف سوخت پایین، قطعات ارزان قیمت و شبکه گسترده خدمات پس از فروش است.
وی با اشاره به توافق صورت گرفته با وزارت صنایع عراق گفت: با وجود حضور رقبای قدرتمند خارجی در بازار عراق قرار است خط تولید خودرو پراید در شهر اسکندریه ایجاد و با مشارکت بخش خصوصی این کشور عمق ساخت داخل این خودرو در عراق افزایش یابد.
وی ضمن توضیح درباره موفقیت های گروه خودروسازی سایپا در زمینه صادرات گفت: سایپا تنها خودروساز ایران است که سال گذشته برای چهارمین بار در سال گذشته به عنوان صادرکننده نمونه معرفی شد و امیدواریم امسال نیز بتوانیم برای پنجمین بار این عنوان را در اختیار بگیریم.
معاون صادرات و امور بین الملل گروه خودروسازی سایپا در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی تغییر یا افزایش سبد محصولات صادراتی سایپا، اظهار داشت: با افزایش تولید خودرو کاملا ایرانی تیبا امسال در نظر داریم اولین محموله از این خودرو را به میزان پنج هزار دستگاه به کشور عراق صادر کنیم و طبق برنامه تا سال 2012 تولید این محصول در سایت های ونزوئلا و سوریه را آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه سایت ونزوئلا یکی از سودآورترین سایت های خارجی سایپا محسوب می شود، افزود: بازار آمریکای لاتین برای سایپا یک بازار استراتژیک محسوب می شود و در تلاش هستیم تا برنامه های افزایش تیراژ، عمق ساخت و توسعه محصول را با جدیت در آن دنبال کنیم.
جوان با اشاره به سیاست های جدید فروش گروه سایپا در بازارهای صادراتی افزود: در حال حاضر با بهبود جایگاه محصولات سایپا در برخی از کشورها، فروش اعتباری نیز شروع شده و در حال مذاکره با بانک توسعه صادرات و بانک های کشورهای هدف برای افزایش میزان فروش اعتباری هستیم.
کد خبر 6890
نظر شما