8 هزارمیلیارد ریال پروژه های راهسازی و ریلی در دست اجرا است

پرشین خودرو: مدیرعامل شرکت مهندسی ساختمان و تاسیسات راه آهن(بالاست)با اشاره به عدم پرداخت دو ماهه حقوق و عیدی کارکنان این شرکت به دلیل عدم پرداخت مطالبات توسط کارفرما،گفت:هزینه نقد کردن اوراقی که بابت طلب‌هایمان پرداخت می‌شود در بازار ۲۵ درصد است.

به گزارش پرشین خودرو، سیروس جعفری با اشاره به این‌که  "بالاست" جزو معدود شرکت‌های چندوجهی خاورمیانه است، یادآور شد: قدمت بالاست در کشور به قدمت راه‌آهن و حدود یک قرن است. در مجموعه راه‌آهن بخشی کار ساخت بالاست را انجام می‌داد که از 25 سال پیش این بخش از راه‌آهن منفک و ساخت بالاست را از طریق 7 معدن انجام داد و در ادامه تعداد این معادن به 11 معدن افزایش یافت.

وی با اشاره به این‌که هم‌اکنون شرکت بالاست وارد پروژه‌های روسازی،‌ابنیه، جاده‌سازی، ساختمان‌سازی و نگهداری ساختمان شده است، افزود: علاوه بر این‌که با در اختیار داشتن 430 واگن باری شن کش و حمل مواد معدنی جزو شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی کشور محسوب می شود.

وی با بیان این‌که 850 کیلومتر پروژه‌ ریلی در دست اجرا،‌ ریل‌گذاری و نگهداری داریم در پاسخ به پرسش تسنیم درباره حجم ریالی این پروژه‌ها گفت: مجموع حجم سرمایه‌گذاری صورت گرفته برای این پروژه‌ها 800 میلیارد تومان است که به صورت پیمانکاری انجام می‌شود.

120 میلیارد طلبکاریم

مدیرعامل بالاست درمورد میزان طلب شرکت بالاست از راه‌آهن گفت: 120 میلیارد تومان از راه‌آهن طلب داریم که البته همه شرکت‌های پیمانکاری دچار این مشکل هستند.

جعفری در ادامه با اشاره به این‌که برخی از شرکت‌ها 9 ماه حقوق عقب افتاده کارکنان خود را به همین دلیل پرداخت نکرده‌اند،‌تصریح کرد: شرکت ما نیز دو ماه حقوق کارکنان خود را پرداخت نکرده البته عیدی به زودی به 1700 نفر شاغل در شرکت بالاست پرداخت می‌شود.

وی با اشاره به حضور در ساخت خط‌آهن بین‌المللی ایران-افغانستان،‌ اظهار کرد: خط‌آهن خاف-هرات به ‌عنوان جزئی از این پروژه تقریبا تمام شده و از نقطه صفر مرزی نیز عبور کرده است. خط‌اهن میانه-تبریز یکی دیگر از پروژه‌هاست که که کار اجرایی ان آغاز شده و عملیات زیرسازی قطعه 6 این طرح در حال انجام است.

پروژه 4 خطه تهران-کرج طرح دیگری بود که مدیرعامل بالاست از آن به‌عنوان یکی از پروژه‌های در دست ساخت اشاره کرد و گفت: این پروژه هم‌اکنون 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و احتمالا تا پایان فروردین ماه سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

تامین مستقیم ریل

جعفری  درباره نحوه تامین ریل مورد نیاز برای پروژه‌ها گفت:‌مقداری از ریل مورد نیاز را به‌صورت مستقیم و مقداری دیگر را از طریق کارفرما تامین می‌کنیم.

وی از برنامه‌ریزی برای ورود 1500 واگن باری به‌عنوان یکی از برنامه های بلند مدت یاد کرد و با اشاره به برنده شدن در 3 پروژه راهسازی در کشورهای ازبکستان و افغانستان از شیوه پرداخت مطالبات در قالب اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی انتقاد کرد و افزود: به دلیل عدم امکان دریافت به موقع و نقدی مطالبات دچار چالش‌های اساسی شده‌ایم. یکی از مصائب ما این است که کارفرماها به جای پول نقد به ما اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت می‌دهند.

مدیر عامل بالاست ادامه داد: این اوراق مدت‌دار هستند و در یک بازه چند ساله قرار است که پرداخت شوند. با اینکه این اوراق و اسناد دارای سودهای ماهانه و سه ماهه هستند اما کفاف هزینه‌های پیمانکاران را نمی‌دهند.

وی با تاکید بر این‌که پیمانکاران برای اجرای پروژه‌ها نیازمند تزریق نقدینگی هستند و به همین دلیل هم چاره‌ای جز نقد کردن اوراق در بازار ندارند، گفت: این کار عملا به زیان پیمانکاران طلبکار از کارفرما تمام می‌شود، چراکه دیسکانت (تنزیل) این اوراق بسته به نوع آنها 15 تا 25 درصد است،‌ در واقع پیمانکاران 15 تا 25 درصد هزینه نقد کردن اوراق را پرداخت می‌کنند که این مسئله به زیان آنها تمام می‌شود.

کد خبر 69899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha