پرشین خودرو: نخستین کنفرانس ملی انرژی، فناوری های خودرو؛ توسعه پایدار در حالی همزمان با اختتامیه سومین دوره مسابقات ملی طراحی ماشین برگزار شد که وجود بیش از هشتاد تیم پژوهشی سازنده خودرو های هیبریدی در کشور تعجب همگان را برانگیخت.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از تابناک، در حالی که دو خودرو ساز بزرگ کشور پس از پنج دهه فعالیت همچنان از برندی در سطح بین المللی و محصولاتی با قابلیت رقابت جهانی برخوردار نیستند؛ وجود بیش از هشتاد تیم پژوهشی موفق در ساخت خودروهای کاملا داخلی آنهم نه از نوع احتراقی بلکه با فناوری پیشرفته هیبریدی الکتریکی خبری است که نه می توان از شندین آن خرسند شد و نه ناراحت.
وجود چنین سطحی از دانش خودرو سازی در کشور اگرچه خبری مسرت بخش و غرور آفرین است اما منفک بودن چنین دانشی از صنایع عظیم خودرو سازی کشور به همان میزان نامید کننده است و از احتمال بروز موج جدیدی از فرار مغز ها و جذب قریب الوقوع این محققان جوان توسط کمپانی های خارجی حکایت دارد.
چنان که در مورد دو دوره قبلی مسابقات ملی طراحی ماشین این اتفاق در برابر بی تفاوتی صنایع و مسئولین داخلی رخ داده است. و نخبگان طراحی خودرو پس از مسابقات یکی پس از دیگری با پیشنهاد های مناسب شغلی کشور را ترک کردند.
اما نکته جالب توجه دیگر در این همایش که بخشی از سخنرانان آن مقامات دولتی بودند؛ ابراز تاسف این مسئولین ذی ربط از حمایت نشدن دانش تولید خودروی هیبریدی و الکتریکی (خودروهای پاک) توسط صنایع خودرو سازی بود!
در این میان محمد جواد محمدی زاده ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست طی سخنانی همچون مصلح اجتماعی ظاهر شده و پس از تمجید های غرا از این فناوری پاک و دوست دار محیط زیست خواستار حمایت بخش صنعت و صنایع خودرو سازی از محققان جوان و سازندگان خودرو های هیبریدی و تجاری سازی و استفاده در حمل و نقل عمومی شد.
همچنین سردار رویانیان ریاست سازمان مدیریت حمل و نقل و سوخت نیز پس از تاکید بر اهمیت و برتری این فناوری و وعده حمایت در بیان علل منفک بودن دانش تولید خودروهای هیبریدی از صنعت به لطیفه معروف حل بودن 50 درصد قضیه! اشاره کرد و افزود هم اکنون نیز در مورد ایجاد ارتباط این فناوری با صنعت و جلب حمایت های لازم 50 درصد قضیه حل است!؟
حمید رضا امیری نیا رییس مرکز همکاریهای فناوری و نو آوری ریاست جمهوری نیز که کوتاه ترین سخنرانی را انجام داد تاکید کرد: امروز نیامده ایم در مورد چیزهایی صحبت کنیم که در آینده قرار است اتفاق بیافتد و این نوع خودروی هیبریدی در دنیا توسط مردم استفاده می شود و اگر امروز این فناوری ملی به تجاری سازی و صنعتی سازی نرسد 10 سال دیگر باید مانند خودروهای احتراقی به مونتاژ نمونه های خارجی روی بیاوریم.
علیرغم صحیح و به جا بودن فرمایشات مسئولان محترم اما نکته جالب توجه و البته سوال بر انگیز اینجاست که وقتی مسئولین دولتی حمایت از یک قشر را مطالبه و درخواست کنند؛ چه کسی باید حمایت کند؟ و معنی گله کردن مسئولان دولتی بابت عدم حمایت صنایع از تیم های پژوهشی چه می تواند باشد؟
گفتنی است دو نمونه خودروی الکتریکی هیبریدی نیز در بهمن 88 و اسفند 89 توسط رییس جمهور رونمایی شد که مدل های کاملتری از نمونه های طراحی شده تیم های دانشجویی مسابقات سالانه طراحی ماشین بودند اما علیرغم دستور مستقیم رییس جمهور برای اختصاص بودجه تولید 100 دستگاه خودرو از این دست پس از گذشت 20 ماه همچنان هیچ بودجه ای به این امر اختصاص نیافته است.
لازم به ذکر است در سومین دور مسابقات ملی طراحی ماشین 80 تیم پژوهشی شرکت داشتند که در این میان تیم دانشگاه آزاد قزوین موفق به کسب رتبه نخست در طراحی خودرو شد.
کد خبر 7274
نظر شما