پرشین خودرو: این روزها در حالی از عملکرد وزارت صنعت در اجرای قانون ارتقای کیفیت خودرو گزارشی منتشر نمیشود که برخی خودروسازان داخلی به جای تلاش برای تولید محصول با کیفیت و داخلیسازی تولیدات خود به واردات خودورهای چینی روی آورده و بازار پرعطش داخلی را جولانگاهی برای محصولات غیرکیفی چینی قرار دادهاند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، در حال حاضر گروه صنعتی کرمانخودرو به عنوان بزرگترین عرضه کننده خودروهای چینی در کشور فعال است که اگرچه در گذشته نیم نگاهی به تولید دو محصول هیوندایی ورنا و آوانته داشته اما اخیراً با کاهش تولید این دو محصول، رویکرد خود را بیشتر به مونتاژ و عرضه خودروهای چینی معطوف کرده است.
به این ترتیب از دو سال پیش تاکنون گروه خودروسازی کرمان استراتژی تولید خود را براساس مشارکت با چینیها تدوین کرده و برنامه مشخصی برای همکاری با شرکتهای خودروساز غیر چینی ندارد.
روند کاهشی تولید دو محصول هیوندایی آوانته و ورنا طی سال جاری تأییدکننده این مطلب است به طوری که در مجموع تولیدات ۷ ماهه امسال تنها 64 دستگاه ورنا و 1280 دستگاه آوانته توسط این گروه خودروسازی تولید شده و تولید ورنا در مهرماه متوقف بوده است. در عین حال گفته میشود تولید این دو محصول نهایتاً تا پایان سال جاری ادامه خواهد داشت و در مقابل مونتاژ خودروهای چینی در این گروه خودروسازی تقویت میشود.
رونمایی از یک محصول جدید چینی
عرضه خودروهای چینی در شرایطی که دولت و مجلس بر لزوم ارتقاء کیفی خودروهای عرضه شده در بازار داخلی تأکید دارند، بیشتر از قبل شده تا آنجا که قرار است خودروی چینی لیفان ایکس۶۰ به عنوان محصول جدید گروه کرمان خودرو طی روزهای جاری در دبی رونمایی شود.
در چنین شرایطی تولید خوروهای چینی در کشور در حالی تقویت میشود که وزیر صنایع سابق و رییس سازمان ملی استاندارد در گذشته بارها با تولید و عرضه خودروهای چینی در کشور مخالفت کرده و حتی زمانی که بحث تولید محصولات شرکت چری در ایران مطرح شد محرابیان، وزیر سابق صنایع صراحتاً اعلام کرد «کلنگ خودروی چینی به زمین نمیزنیم».
جولان خودروهای چینی در خیابانها
در شرایط فعلی بخشی از بازار خودروهای داخلی جولانگاه خودروهای چینی شده و گروه خودروسازی کرمان نیز بدون هیچ محدودیتی تمام تولیدات خود را به محصولات چینی اختصاص داده است.
در حال حاضر سه شرکت اصلی کرمان موتور، خودروسازان راین و خودروسازان بم زیر مجموعه گروه صنعتی کرمان خودرو محسوب میشوند و لیفان و لوبر که هر دو چینی هستند را تولید میکنند. تولید هیوندایی ورنا و آوانته نیز جزء لیست محصولات این گروه خودروسازی است اما ظاهراً ارتباط این شرکت با هیوندایی دچار چالش شده و در مقابل، مسوولان کرمان خودرو به جای جایگزین کردن یک شرکت خارجی تولید کننده محصولات با کیفیت، آسانترین راه را انتخاب کرده و باز هم به سراغ چینیها رفتهاند.
از سویی مونتاژ و عرضه خودروهای چینی در ایران در حالی روز به روز تقویت میشود که شرکتهای خودروساز داخلی همواره بر بیکیفیت بودن قطعات چینی تأکید داشته و اعلام میکنند که از قطعات چینی در خط تولید و یا شبکه خدمات پس از فروش استفاده نمیکنند. مسئولان وزارت صنعت نیز بارها بر لزوم جلوگیری از ورود قطعات چینی به خط تولید خودروسازان ایرانی تأکید کردهاند اما تقویت حضور چینیها در کشور نشان میدهد که این وزارتخانه در عمل به حرفهای خود چندان موفق نبوده است.
عرضه خودروهای بی کیفیت چینی در بازار ایران
در حال حاضر هر چند در بین خودروهای چینی محصولات با کیفیت نیز در بازارهای اروپایی و آمریکایی عرضه میشود اما این نوع خودروها محدوده قیمتی متناسب با کیفیت خود را دارا هستند و قطعاً در محدوده قیمتی 10 تا 20 میلیون تومان که لوبو و لیفان قرار دارند، نیستند.
در چنین شرایطی و با توجه به تدوین قانون ارتقاء کیفیت خودروها لازم است وزارت صنعت و سازمان استاندارد با حساسیت بیشتری به وظیفه خود عمل کنند و با ساماندهی وضعیت مونتاژ و عرضه خودروهای چینی در کشور، زمینه ارتقاء کیفی خودروهای داخلی را فراهم کنند.
کد خبر 7609
نظر شما