به گزارش«پرشین خودرو»، سرپرست پژوهشگاه فضای مجازی کشور از شکستن رکورد انتشار یک میلیارد مطلب در کانال های عمومی فارسی زبان تلگرام خبر داد.
وی گفت: با توجه به اینکه کل صفحات سایت های فارسی زبان در اینترنت حدود ۱.۲ میلیارد تخمین زده می شود، می توان گفت از نظر شاخص تعداد مطالب منتشر شده، پیام رسان تلگرام به تنهایی و صرفا در کانالهای عمومی آن از سال ۱۳۹۴ که امکان ایجاد کانال در تلگرام فراهم شده، قابلیت رقابت با تمام محتوای تولید شده در تمام سایت های فارسی زبان در طول سالیان اخیر را پیدا کرده است.
اسدپور با اشاره به اینکه پیام رسان تلگرام براساس میزان انتشار روزانه ۲ تا ۳ میلیون مطلب، تا آخر مهر ماه امسال از سایت ها نیز پیشی خواهد گرفت، تاکید کرد: در صورتی که حجم مطالب تولید شده در شبکه های اجتماعی و پیام رسان های دیگر نیز به آمار تلگرام اضافه شود، می توان گفت حجم تولید مطالب در طول یک سال این شبکه ها با کل مطالب تولید شده از ابتدای ایجاد وب فارسی تاکنون فراتر خواهد رفت.
سرپرست پژوهشگاه فضای مجازی کشور با بیان اینکه از میان ۵۵۵ هزار کانال عمومی فارسی زبان بیش از ۲۰ هزار کانال دارای حداقل ۵۰۰۰ عضو هستند، تصریح کرد: از میان مطالب منتشر شده در کانال های تلگرام ۸۸ درصد به صورت تولید مطلب جدید و ۱۲ درصد آن بازنشر (فوروارد) مطالب کانال های دیگر بوده است. البته حجم قابل توجهی از این مطالب تولیدی، کپی مطالب کانال های دیگر بوده که در جای خود قابل بررسی است.
وی افزود: مجموع تعداد اعضای کانال ها نزدیک به ۷۲۰ میلیون است که با توجه به اعلام تلگرام درخصوص وجود ۴۰ میلیون اکانت از کاربران ایرانی نشان می دهد هر کاربر به طور متوسط در ۱۸ کانال عضو است که متوسط سن این کانال ها ۳۱۲ روز بوده و به طور متوسط ۱۲۹ روز یعنی ۴۱درصد این روزها را فعال بودهاند.
اسدپور با اعلام این که نزدیک به ۷۰ درصد این کانال ها در یک ماه اخیر فعالیت داشته اند و ۳۰ درصد این کانال ها در یک ماه اخیر هیچ گونه فعالیتی از خود نشان نداده اند، گفت: مطالب منتشر شده در کانال ها به طور متوسط ۱۱۲۵ بازدید داشتهاند و در مجموع کل بازدید مطالب کانال ها به رقم ۱/۲ تریلیارد بالغ می شود.
به گفته وی، این آمارها نشان می دهد هر کاربر فارسی زبان به طور متوسط ۳۰ هزار مطلب از کانال های تلگرام مطالعه کرده است که با فرض صرف حدود یک دقیقه وقت برای هر مطلب، این کانال ها منجر به افزایش سرانه مطالعه به میزان ۵۰۰ ساعت شدهاند.
منبع: مهر
نظر شما