پرشین خودرو: كیفیت تولید و خدمات پس از فروش مطالبه اصلی و تاریخی مصرف كننده خودرو است كه این خواسته به حق بوده و خودروسازان باید به این موضوع اساسی در تولید محصولات خود، توجه ویژه داشته باشند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایرنا، از نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت خودروسازان باید مانند سایر تولیدكنندگان در مورد محصول و كیفیت تولیدات خود به مشتریان پاسخگو باشند.
مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت در این خصوص معتقد است كه كیفیت و خدمات، توقع اصلی مصرف كننده است و باید تولیدكننده را متوجه این موضوع كرد كه اگر نیازهای مشتری را در نظر نگیرد، بازار خود را از دست میدهد.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، شاید بتوان گفت كه استفاده از قطعات مناسب در تولید خودرو در میزان جلب مشتری و خدمات پس از فروش مهم است.
در عین حال عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان از خدمات پس از فروش به عنوان پیشخوان خودروسازان یاد كرده و می گوید: وقتی خودروی یك مشتری با مشكل روبه رو می شود، برای تعمیر به قطعه ساز یا شركت تولیدكننده مراجعه نمی كند، بلكه خودرو خود را به نمایندگی های مجاز خدمات پس از فروش می برد.
محمدرضا نجفی منش افزود: میزان استاندارد سطح رضایت مشتریان در جهان 80 تا 85 درصد اعلام شده است، در حالی كه این میزان در كشور ما به 70 درصد می رسد.
به گفته وی، در تحقیقات به عمل آمده توسط انجمن قطعه سازان مشخص شد كه نوع رفتار مراكز خدمات پس از فروش در مقابل مشتریان به میزان رضایت مشتری كمك می كند.
وی افزود: هر گاه پرسنل یك نمایندگی با مشتری برخورد مناسبی داشته باشد، مشتری با رضایت بیشتری آن مكان را ترك می كند و اگر با آن ها رفتار نامناسبی داشته باشند از آن ها گلایه مند می شوند.
این فعال صنعتی به مشتریان خودرو توصیه می كند كه برای استفاده از خدمات پس از فروش به نمایندگی های مجاز مراجعه كنند، زیرا وقتی افراد به تعمیرگاه های غیرمجاز و گذری مراجعه می كنند، آن ها از قطعات درجه دو و سه در تعمیر خودرو استفاده می كنند.
نجفی منش اظهار داشت: خودروهایی كه در داخل تولید می شوند، به دلیل دسترسی آسان به خط تولید، قطعات مورد نیاز در كوتاه ترین زمان ممكن در اختیار مشتری قرار می گیرد، اما خودروهایی كه وارداتی است، به دلیل وارد كردن قطعه، ارایه خدمات كمی با تاخیر انجام می شود.
وی در مورد انتقادات مطرح شده در خصوص سطح كیفیت نمایندگی های خدمات پس از فروش گفت: بعضی از خودروها، پس از تحویل به مشتریان دچار مشكلاتی می شوند كه باید توسط نمایندگی های خدمات پس از فروش رفع ایراد شوند، كه این مشكلات برای تمام خودروسازان در دنیا امری طبیعی است.
نجفی منش افزود: خودروسازان كشور به دنبال آن هستند كه مشكلات موجود را به حداقل برساند كه تصویب آیین نامه اجرایی ارتقای سطح كیفی خدمات پس از فروش خودرو از جمله این تلاش هاست.
عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان گفت: خدمات پس از فروش با كیفیت، مهم تر و حیاتی تر از تولید با كیفیت است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این كه چرا برای جلوگیری مراجعه مشتریان به نمایندگی های غیر مجاز، تلاشی برای تاسیس بیشتر نمایندگی های مجاز نمی شود، گفت: در حال حاضر تعداد نمایندگی های مجاز در كشور زیاد است و به همین دلیل پیشنهادی برای افزایش آن ها وجود ندارد.
وی افزود: بر اساس آیین نامه ارتقای خدمات پس از فروش به ازای هر چهار هزار خودرو یك نمایندگی تاسیس شده است، اما تولیدكنندگان خودرو دائم از كم شدن مراجعه كنندگان به این نمایندگی ها گلایه دارند كه شاید دلیل این گله مندی به بهتر شدن استانداردهای تولید خودرو باز می گردد.
عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان در خصوص قرار داشتن اكثر نمایندگی های خدمات پس از فروش در حاشیه و خارج از شهرها گفت: ممكن است در برخی از نقاط كشور و مراكز شهرها، زمین گران باشد و به همین دلیل اكثر متقاضیان تاسیس نمایندگی های مجاز، مجبور هستند كه به حاشیه شهرها بروند.
وی افزود: رسیدن به نقطه ایده آل در قطعه سازی خودرو با توجه به این كه تولید قطعات خودرو در كشور از جمله خدمات پس از فروش به شمار می رود، از اهمیت زیادی برخوردار است.
نجفی منش در خصوص رتبه بندی قطعه سازان كشور گفت: در كشور دیگر قطعه سازان رتبه D وجود ندارد و به قطعه سازان رتبه C نیز تا پایان سال جاری مهلت داده شده است تا به رتبه های A و B ارتقاء پیدا كنند.
وی با اشاره به این كه این مهلت به جهت ارتقای رتبه و بهبود كیفیت تولیدات به قطعه سازان رتبه C داده شده است، افزود: هم اكنون تعداد قطعه سازان رتبه A و B در كشور بسیار زیاد است، به طوری كه عمده قطعات مورد استفاده در زنجیره تامین خودروسازان از این تعداد از قطعه سازان تامین می شود.
عضو هیات مدیره انجمن قطعه سازان با اشاره به رشد همزمان صنعت قطعه سازی ایران همپای صنعت خودرو كشور، تاكید كرد: در حال حاضر تعداد محدودی از قطعه سازان كشور دارای رتبه C هستند، چرا كه در این سالها همزمان با رشد صنعت خودرو، قطعه سازان ما نیز از رشد و توسعه خوبی برخوردار شده اند.
کد خبر 8006
نظر شما