کدام خودروی برجامی در جهان بیشتر می‌فروشد؟

پرشین خودرو: سال آینده، سال ورود بسیاری دیگر از خودروهای برجامی به بازار کشور است. در حال حاضر خودروهایی که با به نتیجه رسیدن برجام در کارخانه‌های کشور تولید و به بازار عرضه شدند نیز وجود دارند.

به گزارش پرشین خودرو، محصولات هیوندای که توسط کرمان‌‌موتور تولید شده‌اند از جمله این محصولات هستند. در همان روزهای ابتدایی و با مطرح شدن نام خودروهایی که قرار است در کشور تولید شوند، بحث بر سر نوع انتخاب مدل‌ها داغ شد و البته اختلاف نظر بین کارشناسان در این خصوص به وجود آمد.
با نزدیک شدن به سال 2018 موعد تحویل خودروهای برجامی به بازار نیز نزدیک می‌شود و شاهد ورود خودروهای فراوانی در بازار خواهیم بود. اما اینکه از خودروهای برجامی در بازارهای خارج چقدر استقبال شده و میزان فروش این خودروها در بازار کشورهای اروپا و آمریکا در سال‌های اخیر چه میزان بوده است، مورد بررسی قرار داده‌ایم.
ایران‌خودرو قرار است سه مدل از خودروهای شرکت پژو را در بازار عرضه کند. خودروهای 2008، 301 و 508 محصولاتی هستند که از سوی پژو برای بازار کشور انتخاب شده‌اند. از 2008 به عنوان یکی از محصولات برتر و پرفروش بازار اروپا نام برده می‌شود. این خودرو تا پایان ماه هفتم سال 2017در بازار اروپا موفق به فروش 116هزارو 168دستگاه خودرو شده است. این خودرو که از سال 2013 در بازار اروپا عرضه شد تا پایان سال 2016 با عبور از نیم‌میلیون دستگاه خودرو به عدد 523هزار و 617 دستگاه رسیده است.
محصولات پژو به دلیل استانداردهای متفاوتی که در بازار آمریکا وجود دارد، در این بازار عرضه نمی‌شود. تنها دو خودروی 405 و 505 در دهه 80 و اوایل دهه 90 میلادی و با تعداد کم در این بازار عرضه شده است.
در بازار چین هم محصول 2008 از سال 2014 به بازار عرضه شد و از این سال تا پایان ماه جولای سال 2017 به رکورد فروش 131 هزار دستگاه خودرو دست پیدا کرده‌ است.
مدل 508 نیز در اروپا به طور میانگین سالانه بیش از 30 هزار دستگاه خودرو فروش داشته‌ است. این مدل از سال 2010 به بازار عرضه شد و در آن سال تنها 700 دستگاه خودرو به فروش رسانده‌ است. در مجموع تا پایان سال 2016، 346 هزار دستگاه خودرو از این مدل به فروش رسید. 508 در سال 2011 به عنوان جایگزین مدل 407 معرفی شده است. این مدل در بازار بزرگ چین در سال 2016 تنها 7 هزار دستگاه فروش داشت و همین فروش پایین سهم پژو از بازار چین را هم کاهش داد. در مجموع این مدل کمی بیش از 117هزار دستگاه خودرو طی 7سال گذشته در چین فروش داشته است.
اما مدل 301 پژو به‌عنوان خودرویی کم‌فروش در بازار اروپا و خودرویی نسبتا پرفروش در بازار چین شناخته می‌شود. قرار است برای سال 2017 فیس‌لیفت جدید این خودرو با موتور الکتریکی به بازار عرضه شود، در سال‌های اخیر چندان مورد توجه اروپایی‌ها نبوده و همواره فروشی کمتر از 4هزار دستگاه خودرو را در این قاره تجربه کرده است. خودروی 301 از سال 2012 تاکنون کمی بیش از 13 هزار دستگاه خودرو فروش داشته و از این نظر جزو کم استقبال‌ترین خودروهای اروپایی است. اما در چین این خودرو با فروش 234هزار دستگاهی از سال 2013 تا‌کنون عملکرد بهتری نسبت به دو مدل 2008 و 508 داشته است.
سایپا دیگر خودروساز کشور هم پس از برجام با سیتروئن شریک قدیمی خود دوباره به توافق رسید و گفته می‌شود مدل‌های c4، c6، c3 از جمله خودروهای این خودروساز فرانسوی است که برای بازار ایران در نظر گرفته می‌شود. سیتروئن هم مانند پژو در بازار آمریکا حضور ندارد. این شرکت فرانسوی سال‌های گذشته خودروی زانتیا را به بازار ایران عرضه کرد که مورد استقبال مردم قرار گرفته بود. مدل c4 در سال 2004 جایگزین مدل Xsara سیتروئن شد و از سال 2005 فروش مناسبی در بازار اروپا داشته است. از این خودرو در سال 2005، 206 هزار دستگاه به فروش رسیده و البته در سال‌های بعد فروش این مدل رو به کاهش بوده و به عدد 46 هزار دستگاه خودرو در سال 2016 رسیده است. در مجموع مدل C4 در سال‌های 2004 تا 2016 به فروش یک‌میلیون و 307 هزار دستگاه خودرو دست یافته و جزو خودروهای محبوب سیتروئن است. این مدل در چین سال گذشته میلادی 51 هزار دستگاه فروش داشته است.
دیگر خودروی محبوب سیتروئن مدل C3 این شرکت است که از سال 2002 تا کنون همواره فروشی بیش از 130 هزار دستگاه در سال را در بازار اروپا کسب کرده اما خودروی C6 فروشی کمتر از 15 هزار دستگاه از سال 2005 تا به امروز داشته است.
از دیگر خودروهای برجامی که البته به بازار هم عرضه شده‌اند می‌توان به هیوندای i10، i20 و هیوندای اکسنت اشاره کرد. محصولات هیوندای در بازار اروپا و آمریکا فروش خوبی‌ داشته‌اند اما در سال گذشته به واسطه مشکلاتی که در چین به وجود آمد، فروش محصولات هیوندای در بازار این کشور کاهش پیدا کرد. از بین سه محصولی که هیوندای در کشور تولید می‌کند، هیوندای اکسنت از سال 2010 دیگر در بازار اروپا عرضه نمی‌شود اما این مدل در بازار آمریکا در سال 2016 حدود 80 هزار دستگاه خودرو فروش داشته و جزو خودروهای پرفروش این بازار است. مدل اکسنت هم چند سالی است در بازار چین عرضه نمی‌شود. دو مدل i10 و i20 هیوندای نیز جزو پرفروش‌های بازار اروپا بوده و در 4 سال اخیر همواره بیش از 80هزار دستگاه خودرو فروش داشته‌اند. نکته جالب اما عدم فروش این مدل‌ها در بازار آمریکا و چین است. به نظر می‌رسد هیوندای این محصول را برای اروپا طراحی کرده است و در برخی کشورهای دیگر به فروش می‌رساند. هیوندای النترا محصول دیگری است که احتمالا در کشور ما تولید خواهد شد. این محصول سال‌ گذشته در بازار آمریکا بیش از 200هزار دستگاه فروش داشت اما در بازار اروپا با استقبال مواجه نشد و در بازار چین نیز استقبال از این خودرو رو به کاهش است.
اما خودروهای برجامی دیگری که قرار است در کشور و توسط جوینت‌ونچر رنو و ایدرو تولید شوند، سه خودروی سیمبل، داستر و کویید هستند. خودروهای سیمبل و داستر به صورت وارداتی به بازار عرضه شده‌اند اما بحث بر سر تولید و عرضه خودروی ارزان رنو یعنی کویید بسیار داغ است. رنو هم مانند دیگر فرانسوی‌ها در بازار آمریکا حضور ندارد اما در سال‌های اخیر فروش خوبی در سایر مناطق جهان به دست آورده است. در بازار اروپا تنها محصول سیمبل و با فروش بسیار کم عرضه می‌شود. این محصولات در بازار چین هم حضور آن چنانی ندارند اما در کشورهایی مانند هند، برزیل و برخی دیگر از کشورها با فروش خوبی همراه هستند.
در ماه‌های گذشته بحث‌هایی بر سر حضور خودروسازان دیگری نظیر ولوو، سئات و فولکس‌واگن وجود داشته اما هنوز هم منجر به امضای قرارداد یا شروع به کار از سوی این خودروسازان نشده است. پیش‌بینی می‌شود با عرضه و ورود این خودروها به کشور رقابت بین خودروسازان بسیار بیشتر شود.
روزنامه دنیای خودرو

کد خبر 80711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha