به گزارش پرشین خودرو به نقل از باشگاه، همه با عجایب 7 گانه جهان آشنا هستند چراکه دستاوردهایی تحسین برانگیز در مقایسه با تکنولوژی و ابزارآلات اولیه زمانشان بوده اند. البته بعضی از ساختمان های مدرن نیز دست کمی از معجزه ندارند زیرا طراحی و تکنولوژی ساخت آنها کیلومترها از زمانه شان فراتر رفته است.
برج خلیفه
دلایلی بسیاری برای عجیب خواندن معماری این ساختمان وجود دارد. نخست اینکه. برج خلیفه در سال 2017 بلندترین ساختمان جهان شناخته شده و طراحی آن، هم موازین زیبایی و هم پایداری و استحکام را شامل می شود. این ساختمان واقع در شهر دبی دارای 200 طبقه و 828 متر ارتفاع بوده و به همین جهت تبدیل به شناخته شده ترین ساختمان جهان و جاذبه گردشگری بی نظیری شده است. البته باید بدانید که طراحی برج خلیفه بر اساس اصول و معماری اسلامی می باشد که هم اکنون از بزرگترین عجایب معماری مدرن جهان لقب گرفته است. برج خلیفه جزو بلندترین ساختمان های جهان محسوب می شود و سالانه افراد بسیار زیادی از آن بازدید می کنند.
خانه اپرای سیدنی
این ساختمان حیرت انگیز در شهر سیدنی، استرالیا واقع شده است. شهرت خانه اپرای سیدنی به دلیل شکل خاص آن و موقعیتش در ساحل سیدنی با منظره زیبای اقیانوس می باشد. ساخت این بنا در سال 1957 میلادی آغاز شد و 16 سال بعد نیز پایان پذیرفت. امروزه این ساختمان سالیانه بیش از 2 میلیون بازدید کننده دارد و همچنین بیش از 1000 مراسم نیز در آن برگزار می شود. سقف خانه اپرا که عامل شهرت جهانی آن می باشد از 1 میلیون کاشی سرامیک ساخته شده و با رنگ های مختلفی نورپردازی شده است. به وسیله این نورپردازی خیره کننده آنها می توانند رنگ نمای ساختمان را برای مناسبت های مختلف تغییر دهند.
مرکز ملی هنرهای نمایشی (National Centre for Performing Arts) در شهر پکن
این اعجوبه معماری مدرن با نام دیگر تئاتر ملی گرنت (the National Grant Theatre) جزوی از سه ساختمان چینی می باشد که به این فهرست راه پیدا کرده اند. بصورت کلی مرکز ملی هنرهای نمایشی از تیتانیم و شیشه ساخته شده و بیضی شکل است که در 6 سال آینده کامل می شود. این ساختمان توسط معمار فرانسوی پال اندروز (Paul Andrew) طراحی شده است. در هنگام ساخت و ساز مرکز ملی هنرهای نمایشی از 8 هزار ورق تیتانیم و 1000 ورق شیشه استفاده شده و این تئاتر شامل یک خانه اپرا و چندین تالار نمایش می باشد و توسط یک دریاچه مصنوعی احاطه شده است.
استادیوم ملی پکن
این مجموعه ورزشی به طور ویژه به منظور برگزاری المپیک 2008 پکن ساخته شد و هم اکنون یکی از بزرگترین سازه های فولادی جهان به شمار می آید. استادیوم ملی پکن ساختاری مشابه با آشیانه پرندگان دارد و ساخت آن 33 میلیون دلار هزینه در بر داشت. همچنین در ساخت این استادیوم از 28 کیلومتر فولاد استفاده شده است و ساخت آن نیز به مدت 5 سال طول کشید. این بنا دارای ظرفیت 91 هزار نفر است و سقفی جداشدنی دارد که به وسیله آن و مبتنی بر ورزشی که در آن انجام می شود می توان دمای داخل استادیوم را کنترل کرد. ساختار نمادین آشیانه پرنده الهام گرفته شده از افسانه های چینی و مصور بهشت می باشد.
موزه گوگنهایم (Guggenheim)
این بنا که در شهر بیلباو (Bilbao) اسپانیا قرار دارد، از جنس شیشه و تیتانیم طراحی شده است و ظاهر آن به گونه ای می باشد که هنر مدرن تلقی شود. پیچ و خم های غیر عادی بنای موزه گوگنهایم با استفاده از میله های تیتانیمی ساخته شده اند. طراح این سازه معمار آمریکایی-کانادایی فرانک گری (Frank Gehry) بوده و در سال 1997 نیز گشایشش یافته است. به صورت کلی موزه گوگنهایم شامل 19 گالری می شود که از آنها جهت نمایش دادن دستاوردهای هنری مختلف استفاده می شود. همچنین باید بدانید که 10 مورد از این گالری ها، دارای معماری داخلی سنگی و بعضی دیگر نیز ساختار غیر معمولی دارند. نمای بیرونی این سازه حیرت انگیز با انعکاس نور ظاهری فوق العاده به ارمغان می آورد.
دفتر مرکزی سی سی تی وی (CCTV Headquarters)
سومین دفتر مرکزی مدرن در جهان در حقیقت یکی از عجایب معماری چین محسوب می شود. این بنا یک شکل هندسی نامنظم دارد و از دو برج اصلی ساخته شده است که در بالا آن به یکدیگر عمود هستند. اغلب از این بنا با عنوان حلقه خمیده سه بعدی یاد می شود. ساخت دفتر مرکزی سی سی تی وی در سال 2004 آغاز شد و در سال 2012 نیز پایان یافت. در سال 2013 از این بنا با عنوان بهترین بنای بلند دنیا نام برده شد. علی رغم شکل غیر متعارف دفتر مرکزی سی سی تی وی، این بنا کاملا ضد زلزله ساخته شده است.
کاخ هنرهای کوئین سوفیا (Queen Sofia Palace of Arts)
دومین خانه اپرای این لیست متعلق به کاخ هنرهای کوئین سوفیا می باشد. این بنا در شهر والنسیا (Valencia) اسپانیا واقع شده و توسط معمار اسپانیایی، سانتیگو کالاتراوا (Santiago Calatrava) طراحی و ساخته شده است. این بنا در سال 2005 افتتاح شده و ساخت آن ده سال به طول انجامید. کاخ هنرهای کوئین سوفیا همچنین بلندترین خانه اپرای دنیا محسوب می شود که 17 طبقه دارد و 3 طبقه آن زیر زمین قرار گرفته. سقف این بنا جذاب ترین بخش آن است و از فولاد ساخته شده تا بتواند بدون ستون و پایه بایستد. رنگ سفید و جلاخورده ساختمان به علت کاشی های سقف آن است. کاخ هنرهای کوئین سوفیا از سه بخش تشکیل شده و میزبان اجراهای زنده موسیقی، کنفرانس ها و اپراها می باشد.
برج های دوقلوی پتروناس (Petronas Towers)
برج های دوقلوی پتروناس در شهر کوالالامپور مالزی قرار گرفته اند. هر کدام از این برج ها 88 طبقه دارد و در سال 1999 افتتاح شده اند. جالب است بدانید که تا سال 2004 این برج ها بلندترین برج های دو قلوی جهان بودند اما با افتتاح برج تایپی 101 (Taipei 101) عنوان بلندترین برج دوقلوی دنیا را از دست دادند. اما نکته جالب توجه در ساخت برج های دوقلوی پتروناس، قاب سازی آنها است که در این خصوص باید بدانید که در ساخت آن از 33 هزار استیل ضد خش و 55 هزار قاب شیشه ای استفاده شده است. استیل های ضد خش و قاب های شیشه ای خاصیت ضد نور آفتاب و کاهنده آلودگی صوتی دارند. این دو برج در طبقه 41 ام از طریق یک پل به یکدیگر وصل شده اند.
تبر سنت ماری 30 (30 ST. Mary Axe)
این ساختمان در قلب لندن قرار گرفته است و نه تنها به علت ظاهرش معروف شده بلکه اولین آسمان خراش دوستدار محیط زیست در لندن می باشد. شکل آن را می توان به خطوط منحنی تشبیه کرد و مواد به کار رفته در این ساختمان غالبا شیشه و استیل هستند. این بنا را به خاطر شکلش با لقب خیارشور هم می شناسند. یکی از عجایب این ساختمان سیستم تهویه هوا و گرمایشی آن است. بیش از 700 قاب شیشه ای در سقف بنا طوری طراحی شده اند که هدر رفت انرژی را به حداقل برسانند. در اغلب طبقات این ساختمان دفاتر اداری وجود دارد اما طبقه آخر آن یک کافی شاپ با چشم اندازی رو به لندن قرار گرفته که در شب بسیار زیبا خواهد بود.
هر شهر بناهای مدرن و جالب خود را دارد. دلیل جذابیت آنها ممکن است طراحی خاص، آسیب حداقلی به محیط زیست، مواد به کار رفته در آنها یا به طور کلی ظاهر ساختمان باشد. بناهای مدرن امروزه برای ما بسیار مهم هستند و شاید در آینده آنها جایگزین هفت عجایب جهان شوند. بنابراین شما اکنون از این عجایب معماری جهان خبر دارید.
نظر شما