پرشین خودرو: از آنجاییكه صدور كارت هوشمند برای رانندگان حمل و نقل بین شهری بهمعنی پروانه كسب و كار و احراز صلاحیت شغلی است، در سال جاری این كارت برای 490 هزار راننده صادر و برای 130 هزار راننده باطل شده است.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، محمدخان بلوكی رییس كانون انجمنهای صنفی رانندگان ناوگان جادهای كشور با بیان اینكه ارائه كارت هوشمند به رانندگان به معنی احراز صلاحیت برای رانندگان حملونقل شهری است، اظهار كرد: این كارت پس از تایید مدارك تحصیلی، گذراندن دورههای آموزشی در جهت اشراف به حملونقل و یادگیری كمكهای اولیه برای رانندگان صادر میشود.
وی افزود: براساس این رویه، رانندگان حملونقل شهری دارای مدارك تحصیلی لیسانس و فوقلیسانس بوده و حدود 120 هزار نفر نیز مدرك تحصیلی بالای دیپلم دارند.
خانبلوكی با تاكید بر اینكه افرادی كه تحصیلات سیكل یا زیرسیكل دارند، نمیتوانند كارت هوشمند دریافت كنند، گفت: از آنجاییكه رانندگان حملونقل جادهای بدون كارت هوشمند نمیتوانند بار جابهجا كنند، به افرادی كه مدرك تحصیلی بالا ندارند، پروانه و در نتیجه اجازه رانندگی داده نمیشود.
رییس كانون انجمنهای صنفی رانندگان ناوگان جادهای كشور اظهار كرد: در سال جاری 490 هزار نفر كارت هوشمند دریافت و كارت هوشمند 130 هزار نفر نیز باطل شده است. اعتبار هر كدام از این كارتها نیز یك و دو ساله است.
خانبلوكی درباره علت باطل شدن كارت هوشمند این130 هزار نفر راننده، خاطرنشان كرد: عدهای در این شغل مشغول بهكار نبوده، ولی درگذشته به دلیل استفاده از مزایای این شغل، توانستهاند كارت هوشمند دریافت كنند كه اكنون این افراد شناسایی و كارت آنها باطل شده است.
وی درباره بیمه رانندگان حملونقل بینشهری اظهار كرد: سه سال قبل از 27 درصد حق بیمهی این كارگران 17 درصد را خود و 10 درصد از آن را دولت پرداخت میكرد. پس از هدفمندسازی یارانهها نیز 3.5 درصد از محل هدفمندسازی پرداخت میشود.
وی ادامه داد: درحال حاضر 50 درصد از حق بیمهی كلیه رانندگان بخش حملونقل بینشهری را دولت و 50 درصد را خود رانندگان پرداخت میكنند.
رییس كانون انجمنهای صنفی رانندگان ناوگان جادهای كشور گفت: بیمه این افراد اجباری است و دوسالی هم هست كه از بیمه تكمیلی رایگان بهره میبرند، البته از خردادماه سال جاری خانوادههای این افراد نیز تحت پوشش بیمه تكمیلی قرار گرفتهاند.
خانبلوكی در پایان درباره میزان دستمزد این رانندگان نیز بیان كرد: دستمزد این رانندگان به میزان 1.3 درصد بیشتر از حداقل دستمزد سایر كارگران در بخشهای دیگر است.
کد خبر 8602
نظر شما