به گزارش پرشین خودرو به نقل از میزان، عادتهایی وجود دارند که به اندازه مصرف سیگار آسیب رسان هستند و بدن را به خطر میاندازند. شاید برایتان عجیب باشد، اما از مصرف نوشابه گرفته تا کم خوابی، بدن را با خطرات جدی مواجه میسازند. در ادامه به برخی از این عادتها اشاره میکنیم.
مصرف دخانیات تا چه میزان خطرناک است؟
برای شروع بهتر است اطلاعات مختصری در خصوص دخانیات و اثرات آن روی بدن را در اختیارتان قرار دهیم. سیگار کشیدن به طور کلی به تمام سلولها و ارگانهای بدن آسیب میرساند و این عادت نادرست منشا مستقیم بسیاری از بیماری هاست.
محققان میگویند که از هر دو فرد سیگاری، یک نفر جان خود را به دلیل بیماریهای مرتبط با مصرف دخانیات از دست میدهد. متاسفانه سالانه بر میزان افرادی که به دلیل مصرف دخانیات جان خود را از دست میدهند افزوده میشود.
نتایج پژوهشها حاکی از آن است که مصرف سیگار مدت عمر مردها را ۱۲ سال و طول عمر زنها را ۱۱ سال کوتاهتر میکند. اما مشکل به همین جا ختم نمیشود. آسیبهایی که از برخی عادتهای روزانه ایجاد میشود مشابه با مصرف سیگار است. در ادامه به این عادتها اشاره میشود.
خواب زیاد یا کم
مدت زمان ایده آل برای خواب بین ۷ تا ۹ ساعت است. نتایج مطالعات محققان نشان میدهد که خوابیدن کمتر از ۶ و بیشتر از ۱۰ ساعت در شب میتواند عامل بیماریهایی مانند بیماریهای قلبی، دیابت، چاقی مفرط و افسردگی شود.
متخصصان همچنین از مضرات بیداریهای مکرر صحبت میکنند، چون خواب نامناسب فواید استراحت را کاهش میدهد. بیداریهای مکرر باعث میشود در طول روز احساس خستگی داشته باشید.
مصرف نوشابهها
نوشابههای گازدار حاوی میزان زیادی شربت ذرت هستند که دارای مقدار زیادی فروکتوز میباشد. این ترکیب مهمترین عامل افزایش خطر ابتلا به چاقی مفرط، دیابت، بیماریهای قلبی و دیگر بیماریهای مزمن محسوب میشود.
اگر میخواهید میزان آسیب و خطرات ناشی از نوشیدن نوشابههای گازدار را بدانید باید بگوییم که مصرف هر قوطی کوچک نوشابه در روز میتواند در عرض ۱ سال باعث ۷ کیلو اضافه وزن میشود. علاوه بر این، همین میزان نوشابه خطر ابتلا به دیابت را ۸۵ درصد افزایش میدهد.
مشکل نوشابهها در مقایسه با سیگار مشتریهای این دو محصول است. کارخانجات تولیدکننده نوشابه همانند کارخانجات تولیدکننده سیگار میلیونها دلار درآمد دارند. با این تفاوت که مشتری تولیدکنندگان نوشابه فقط به بزرگسالان ختم نمیشود، بلکه تمام اعضای خانواده شامل کودکان، نوجوان و سالمندان نیز مشتری این محصولات هستند؛ بنابراین آسیب نوشابهها تمام اعضای خانواده را تهدید میکند.
نشستنهای طولانی مدت
اگر جزو افرادی هستید که در طول روز ۸ ساعت در محل کار پشت میز مینشینید و بعد از برگشتن به خانه روی مبل دراز میکشید و سریالهای تلویزیونی را دنبال میکنید، سلامتی خود را به طور جدی به خطر میاندازید.
نتایج پژوهشی که در مجله Archives of Internal Medicine به چاپ رسیده نشان میدهد افراد بزرگسالی که بیش از ۱۱ ساعت در روز مینشینند در مقایسه با افرادی که روزانه کمتر از ۴ ساعت در حالت نشسته هستند در سه سال آتی ۴۰ درصد بیشتر در خطر مرگ قرار دارند.
گفتنی است که ماندن به مدت طولانی در وضعیت نشسته خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی را افزایش میدهد. متاسفانه این خطرات در بین افرادی که زیاد مینشینند، حتی با انجام ورزش نیز کاهش پیدا نمیکند. تنها کاری که میتوان انجام داد کاهش ساعات پشت میزنشینی است.
نوشیدن بیش از حد قهوه
درست است که نوشیدن یک فنجان قهوه تازه دم و داغ میتواند برای شروع یک روز کاری فوق العاده به نظر برسد، اما توجه داشته باشید که مصرف روزانه بیش از ۴ فنجان در روز میتواند خطر مرگ و میر ناشی از بیماریهای مربوط به زیاده روی در مصرف قهوه را به میزان ۵۶ درصد افزایش دهد.
محققان در بین سالهای ۱۹۷۹ تا ۱۹۹۸ زندگی ۴۰۰۰۰ هزار نفر را تحت نظر قرار دادند. محققان ۱۷ سال این افراد را تحت نظر گرفتند و در این مدت بیش از ۲۵۰۰ نفر جان خود را از دست دادند. با وجود اینکه عامل مرگ این افراد صرفا مربوط به زیاده روی در مصرف قهوه نبوده است، اما نتایج بررسیها نشان داد افرادی که به میزان زیادی قهوه مصرف میکنند میل بیشتری به مصرف سیگار دارند و در نتیجه ریه و قلب آنها ناسالمتر است.
قهوه منبع کافئین است. این ماده باعث تحریک آزاد شدن اپینفرین، کاهش فعالیت انسولین و افزایش فشار خون میشود.
پا روی پا انداختن
خیلی از افراد عادت دارند به هنگام نشستن روی صندلی یکی از پاها را روی دیگری میاندازند. این کار به ظاهر معمولی و بی خطر میتواند در گردش خون اختلال ایجاد کرده و باعث لخته شدن خون و عوارضی مانند واریس، افزایش فشار خون، ترومبوز، خشکی رانها و مشکلات وضعیتی بدن میشود.
تغذیه نادرست
تغذیه نامناسب که شامل مصرف فست فودها یا غذاهای حاوی میزان زیادی مواد نگهدارنده است، عادت خطرناکی محسوب میشود که سلامت بدن را به اندازه مصرف الکل، مواد مخدر و دخانیات به خطر میاندازد.
بر خلاف مصرف دخانیات که فقط بخشی از مردم را شامل میشود، تغذیه نامناسب مشکل جهانی بوده و اکثر قریب به اتفاق مردم را در بر میگیرد. تغذیه نامناسب میتواند باعث بروز مشکلاتی مانند دیابت نوع دو، بیماریهای عروق کرونری، سرطان، فشار خون بالا، کم خونی و دیگر مشکلات سلامتی میشود.
پرشین خوردو: همه می دانند که مصرف سیگار یک عادت نادرست و آسیب رسان است که مضرات بسیاری برای بدن دارد.
کد خبر 87088
نظر شما