به گزارش پرشین خودرو به نقل از جام جم، دکتر محمدحسین عزیزی، رئیس انجمن صنایع غذایی کشور در خصوص سرطان زایی روغنهای پالم گفت: روغن پالم، روغنی است که تمامی کشورها از آن استفاده میکنند، برخی از کشورها یکسری حد و حدودی را برای مصرف مطرح کردند برای مثال از مجموعه روغنی که افراد روزانه استفاده میکنند باید تنها ۳۰ درصد آن دارای پالم باشد که این قانون تقریبا در ایران رعایت میشود و معیار ۳۰ درصدی روغن پالم نیز به افراد اطلاع رسانی شده است.
این متخصص گفت: روغن پالم یک روغن خوراکی است که از قسمت گوشتی میوه پالم استخراج میشود. روغن پالم انواع مختلفی دارد از قبیل: پالم اولئین، پالم سوپر اولئین و ... همه خوراکی هستند. روغن پالم مناسبترین گزینه برای سرخ کردن عمیق است، زیرا این روغن به دلیل مقاومت بالا در برابر اکسیداسیون شرایط سرخ کردن پلیمر نمیشود.
وی در ادامه افزود: سرطان زایی روغن پالم در هیچ جای دنیا به ثبت علمی نرسیده است و افرادی که به یقین بر این باورند نیز به کلی در اشتباه هستند، اما ناگفته نماند مصرف این روغن به دلیل بالا بودن درصد اشباع، برای بیماران قلبی و عروقی ممنوع است. در حال حاضر هیچ روغن پالمی به صورت خالص روانه بازار نمیشود که میزان اسیدهای چرب اشباع آن بتواند برای مردم مشکل ساز باشد.
به گفته عزیزی، بیماران قلبی و عروقی در مصرف روغنها باید بسیار محتاط باشند چرا که نه تنها نباید روغن پالم مصرف کنند بلکه از روغنهای حیوانی و گیاهی مانند نارگیل و روغنهای اشباع دیگر نیز منع مصرف میشوند.
رئیس انجمن صنایع غذایی کشور بهترین روغن را روغن زیتون دانست و گفت: روغن زیتون خالص بهترین روغن مصرفی محسوب میشود که البته پیدا کردن روغن خالص آن بسیار کار دشواریست.
وی هشدار داد: مصرف روغنهای مانده و ترانس بالا یکی از خطرناکترین و مضرترین اقداماتی است که در پخت و پز میتوان انجام داد.
پرشن خودرو: در فضای مجازی اخبار ضد و نقیض در رابطه با سرطان زایی روغن پالم مشاهده می شود، چندی پیش وزیر بهداشت درخصوص سرطان زایی این روغن نظر خود را اعلام کرد. در ادامه، نظر رئیس انجمن صنایع غذایی را در رابطه با سرطان زایی روغن پالم می خوانیم.
کد خبر 87894
نظر شما