پرشین خودرو: مدیركل ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت ایران با اعلام كاهش مهلت اعتبار ثبت سفارش واردات خودرو از شش ماه به سه ماه و ممنوعیت واردات موردی خودرو عنوان كرد: تعرفه واردات خودرو 90 درصد است كه وقتی مولفههای دیگر هم اضافه شود، به حدود 120 درصد میرسد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از ایسنا، ساسان خدایی در مورد ثبت سفارش واردات خودرو با بیان اینكه در یك بخشهایی سفتهبازی و دلالی همیشه بوده و هست، اظهار كرد: در این كالا افراد فكر میكنند اگر ثبت سفارش انجام دهند، برای آنها پول و درآمدی خواهد داشت. در حالی كه نمیدانند به همه افراد و به هر تعداد خودرو كه بخواهند مجوز داده میشود. با این كار نوعا اینها در دست آنها باقی میماند. چون عرضه و تقاضا و تعرفه 120 درصدی كه بابت این كالا وجود دارد، اجازه نمیدهد كه اینها به واردات منجر شود.
وی ادامه داد: مثلا از ابتدای امسال تاكنون 210 هزار خودرو ثبت سفارش شده است اما در طول یكسال كامل حداكثر 53 هزار خودرو وارد میشود.
خدایی در مورد تعرفه واردات خودرو متذكر شد: البته تعرفه واردات خودرو 90 درصد است كه وقتی مولفههای دیگر به مانند مالیات هم اضافه شود، به حدود 120 درصد میرسد.
پیش از این نیز رییس كمیسیون حملونقل اتاق بازرگانی تهران این تعرفه را با احتساب هزینههای جانبیاش 130 درصد ذكر كرده بود.
به گفته مسعود خوانساری، یك واردكننده خودرو علاوه بر پرداخت 90 درصد به عنوان تعرفه، به ازای هر ماشین باید دو خودرو را اسقاط كند كه قیمت هر خودروی اسقاطی 1.5 میلیون تا دو میلیون تومان است. در كنار این، برای شمارهگذاری خودرو نیز باید هزینهای پرداخت شود كه در مجموع میزان این تعرفه حدود 130 درصد میشود.
مدیر ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت در ادامه عنوان كرد: عمدتا این تعرفه بازدارنده وجود دارد و عرضه و تقاضای كشور هم را كه حساب كنیم نهایتا میزان واردات خودرو در سال به همان 53 هزار خودرو میرسد.
كاهش مهلت اعتبار ثبت سفارش خودرو
خدایی با بیان اینكه "این است كه عمدتا ثبت سفارش در دست آنها باقی میماند" افزود: در مدیریت واردات برای اینكه سفتهبازی و دلالبازیها پیش نیاید، مهلت ثبت سفارش واردات خودرو از شش ماه به سه ماه كاهش یافته است.
وی با اشاره به كارمزد ناچیز انجام ثبتسفارش، در این مورد بیان كرد: ما نیم در هزار كارمزد برای ثبت سفارش خودرو دریافت میكنیم. اگر هر دلار را هزار تومان فرض كنیم این عدد 5 ریال میشود كه عددی محسوب نمیشود.
حذف سفتهبازی در واردات خودرو
این مقام سازمان توسعه تجارت در مورد دلالهای خودرو عنوان كرد: در سالهای گذشته یك روال در وزارت بازرگانی سابق داشتیم كه سعی میشد بابت هیچ كالایی هیچ محدودیتی از باب موانع غیرتعرفهای به وجود نیاید. یعنی آنچه كه مدنظر بود، موانع فنی و تعرفهای بود.
وی یادآور شد: اما در سال گذشته وزارت صنایع سابق این اختیارات را نوعا با معرفی تعداد و شخص در اختیار داشت كه مثلا اعلام میكرد نمایندگی یك خودرو اجازه دارد 500 خودرو وارد كند. همین موضوع دلیلی شد تا آن اقدامات سفتهبازی اوج بگیرد و خوشبختانه امسال با ادغام دیگر این را نداشتیم.
ممنوعیت واردات خودروی موردی
مدیر ثبت سفارش سازمان توسعه تجارت همچنین گفت: بحث دیگر هم این بود كه خودروی موردی حواله بانكی انجام میشد. آن هم به دلیل اینكه كارت بازرگانی بابت یك خودرو نیاز نبود داشته باشند. آن یك حالت اجرایی پیدا كرده بود كه مثلا 20 یا 30 نفر میآمدند خودرو ثبتسفارش میكردند و سپس به واردكننده نهایی واگذار میكردند. اما اكنون دیگر جلوی آنها هم گرفته شد.
وی تصریح كرد: در امسال اصلا جلوی واردات خودروی موردی گرفته شد و اعلام كردیم برای واردات خودرو، اضافه بر سود بازرگانی، باید مالیات بر درآمد نیز پرداخت كنند.
به گفته او حتما بابت واردات حتی یك مورد هم فرد متقاضی باید كارت بازرگانی داشته باشد و دیگر چیزی به نام واردات خودروی موردی وجود ندارد و یك بازرگان میتواند یك مورد آن را بیاورد یا اینكه یك میزانی برحسب عرضه و تقاضایی كه در بازار هست، كار واردات را انجام دهد.
البته خدایی در پایان خاطرنشان كرد كه در این واردات باید ضوابط فنی و شروط چهارگانه واردات خودرو رعایت شود.
کد خبر 9118
نظر شما