پرشین خودروهای: فرمانده پلیسراه كشور با اشاره به كاهش ایمنی خودروهای تولیدی در سال جاری نسبت به سال گذشته از بررسی طرحی خبر داد كه در صورت تصویب آن تردد خودروهای ناایمن در جادههای كشور ممنوع میشود.
به گزارش «پرشین خودرو»، سرهنگ محمدرضا مهماندار روز چهارشنبه با اشاره به این كه متاسفانه یكی از دلایل بالا بودن شدت تصادفات در كشور ما بحث ناایمن بودن برخی از خودروهای داخلی است گفت: ایمنی خودروها در سال 90 نسبت به سال گذشته كاهش پیدا كرده است لذا وقتی امسال در حدود 200 هزار خودرو ناایمن به كشور اضافه میشود طبیعتا ایمنی تردد هم كاهش پیدا میكند.
وی ادامه داد: هیچ گزینهای اعم از اشتغال، افزایش تولید و غیره در مورد تولید خودروهای ناایمن قابل قیاس با جان افرادی كه بر اثر استفاده از آن كشته میشوند نیست.
به گفته فرمانده پلیسراه كشور پلیس در سال جاری تمام تلاش خود را در زمینه فرهنگسازی انجام داده است اما در بحث كاهش تصادفات شاخصهای دیگری از قبیل ایمنی راه و خودروها وجود دارد.
وی با بیان اینكه خودروی فاقد كیسه هوا، ترمز ضد قفل و ... در جادههای كشور به راحتی جان مسافران را به خطر میاندازند، افزود: خودرو ایمن در صورت بروز خطای انسانی تا حد قابل توجهی میتواند جان راننده و سرنشینان را نجات دهد اما خودرو ناایمن صدمات غیرقابل جبرانی را به افراد وارد میكند.
در حال بررسی برای اجرای طرح ممنوعیت تردد خودروهای ناایمن در جادههای كشور هستیم
فرمانده پلیسراه كشور همچنین درباره ممنوعیت تردد خودروهای ناایمن در جادههای كشور به ایسنا گفت: در حال حاضر مشغول بررسی طرح تردد ممنوعیت خودروهای ناایمن در جادههای كشور هستیم چرا كه برای پلیس هیچ چیز مهمتر از حفظ جان راننده و سرنشینان خودرو نیست.
به گفته وی طرح ممنوعیت تردد خودروهای ناایمن در جادههای كشور تاكنون عملیاتی نشده است.
مهماندار افزود: در هیچ جای دنیا، هیچ كشور پیشرفتهای نمیتواند ادعا كند میتواند میزان خطای انسانی را به صفر برساند به همین دلیل است كه تكنولوژی به خدمت انسان آمده تا اگر حادثهای بر اثر خطای انسانی در رانندگی به وقوع پیوست بتواند جان سرنشینان و راننده را حفظ كنند.
وی تصریح كرد: در حال حاضر در كشور خودروهایی داریم كه در مقایسه با خودروهای تولید خارج در درجه بسیار پایینتری از ایمنی قرار دارند.
فرمانده پلیسراه كشور افزود: ممكن است در حادثهای با شدت مشابه كه برای یك خودرو ایمن و ناایمن رخ میدهد سرنشینان خودرو ایمن دچار جراحت شوند اما همین حادثه برای افراد حاضر در خودرو ناایمن خسارات جانی جبرانناپذیری تا حد مرگ به بار آورد.
در بحث ایمنی خودرو بسیار مشكل داریم و عقب هستیم
وی با بیان اینكه باعث تاسف است كه ایمنی خودروهای تولیدی در كشور تا این حد پایین آمده است گفت: در بحث ایمنی خودرو بسیار مشكل داریم چرا كه انتظار ما این است كه حداقل برای تمام سرنشینان خودرو كیسه هوا وجود داشته باشد.
فرمانده پلیسراه كشور در پاسخ به پرسشی مبنی بر مقایسه ایمنی خودروهای تولید داخل و خارج تصریح كرد: قطعا وسایل نقلیه خارجی كه به كشور وارد شدهاند در بحث نقص وسیله كمترین نقص را به خود اختصاص میدهند اما خودروهای داخلی این گونه نیستند و در بحث شدت حادثه طبیعتا خسارت بیشتری را متحمل میشوند.
برخورد با 2 میلیون خودرو به دلیل عدم استفاده از كمربند ایمنی صندلی عقب
فرمانده پلیسراه كشور همچنین از برخورد با حدود دو میلیون دستگاه خودرو به دلیل عدم استفاده سرنشینان ردیف عقب آنها از كمربند ایمنی از زمان اجرای قانون جدید رسیدگی به تخلفات رانندگی خبر داد و گفت: از زمان افزایش نرخ جرایم رانندگی با حدود 200 هزار خودرو به دلیل تخلفات حادثهساز برخورد شد كه متخلفان بین 40 تا 200 هزار تومان جریمه شدند.
وی با اشاره به اجرای قانون جدید راهنمایی و رانندگی خاطرنشان كرد: از ابتدای قانون جدید از اردیبهشتماه امسال 626 جلد گواهینامه افراد دارای بالای 30 نمره منفی و 86 هزار و 347 خودرو متخلف را نیز به دلیل انجام دو تخلف حادثهساز همزمان توقیف كردیم.
اعمال قانون نزدیك به دو میلیون خودرو به دلیل نبستن كمربند ردیف عقب
وی همچنین با اشاره به قانون بستن كمربند ایمنی برای سرنشینان عقب خودرو تصریح كرد: از دهم اردیبهشتماه سال جاری تا دهم آبان در راستای آموزش و اطلاعرسانی به سه میلیون و 458 هزار و 934 خودرو به دلیل نبستن كمربند سرنشین عقب تذكر داده شد.
فرمانده پلیسراه كشور ادامه داد: از زمان اجرای رسمی این قانون از 10 آبانماه تا روز گذشته تعداد یك میلیون و 897 هزار و 768 خودرو نیز به علت نبستن كمربند ردیف عقب اعمال قانون شدند.
عدم اجازه تردد به اتوبوسهایی كه سرنشینان آنان از كمربند استفاده نمیكنند
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینكه وضعیت بستن كمربند ایمنی به ویژه در ناوگان حمل و نقل مسافربری عمومی بهبود یافته است تصریح كرد: ماموران موظف شدهاند كه به اتوبوسهایی كه سرنشینان آن كمربند ایمنی را نبستهاند اجازه تردد ندهند.
به گفته مهماندار ضریب بستن كمربند ایمنی در اتوبوس در بسیاری از مسیرهای دارای تردد زیاد درصد بالایی دارد.
حدود 200 هزار خودرو به دلیل تخلفات حادثهساز بین 40 تا 200 هزار تومان جریمه شدند
به گزارش ایسنا، وی با اشاره به اجرای مرحله دوم قوانین جدید راهنمایی و رانندگی از ابتدای دی ماه خاطرنشان كرد: از زمان اجرای این قانون 344 خودرو به دلیل حركات نمایشی، چهار هزار و 660 خودرو به دلیل سرعت غیرمجاز بالای 50 كیلومتر، 11هزار و 25 خودرو به دلیل تجاوز بین 30 تا 50 كیلومتر از سرعت مجاز و126 هزار و 625 خودرو نیز به علت تجاوز از سرعت مجاز تا 30 كیلومتر اعمال قانون شدهاند.
فرمانده پلیسراه كشور ادامه داد: همچنین در مدت یكماهه اخیر 31 هزار و 562 خودرو به دلیل سبقت غیرمجاز، 551 خودرو به دلیل انجام حركات مارپیچ، 455 خودرو به دلیل دنده عقب رفتن در بزرگراه، 16 هزار و 463 خودرو به دلیل تجاوز به چپ از خط وسط و چهار مورد نیز به دلیل رانندگی در حالت مستی و مصرف مواد مخدر اعمال قانون شدهاند كه جریمه آنها با كد جدید بوده و متخلفان بین 40 تا 200 هزار تومان جریمه شدهاند.
وی افزود: با بررسیهایی كه در یك ماهه اخیر انجام دادهایم روند خوبی در امر كاهش تلفات و تصادفات داشتهایم كه امیدواریم این روند در دوماه پایانی سال نیز ادامه داشته باشد.
دستگیری راننده مستی كه 180 كیلومتر بر ساعت سرعت میرفت
فرمانده پلیسراه كشور با بیان اینكه در چندسال گذشته در زمینه تست سلامت رانندگان از بیش از 168هزار مرد تحقیقات به عمل آمد خاطرنشان كرد: از این میان صلاحیت 13هزار و700 نفر رد شد.
وی افزود: از میان این افراد 89 درصد رانندگان بخش عمومی دارای اختلال بینایی، 18 درصد اختلال در شنوایی، 91 درصد استعمال دخانیات، 48 درصد اضافهوزن، 10 درصد فشار خون و چهاردرصد مبتلا به دیابت بودهاند.
به گفته فرمانده پلیسراه كشور ابتلا به دیابت نقش مستقیمی در خوابآلودگی راننده دارد.
وی با اشاره به راهاندازی كنترل تیمهای سلامت در سطح جادههای كشور اظهار كرد: در حال حاضر 10 دستگاه در سطح جادههای استانهایی كه تردد بالایی در آنها صورت میگیرد راهاندازی شده كه هماكنون نیز مشغول فعالیت هستند.
فرمانده پلیسراه كشور گفت: در هفته گذشته یك مورد رانندگی در حالت مستی در جاده آمل به بابل داشتیم كه در آن راننده یك دستگاه سمند LX با 180 كیلومتر بر ساعت سرعت و انجام حركات خطرناك مشغول رانندگی بود كه ماموران ما و تیمهای كنترل سلامت در محل حاضر و علاوه بر صدور جریمه 200 هزار تومانی، توقیف خودرو متخلف و ضبط شش ماهه گواهینامه وی به اتهام شرب خمر متهم پرونده به مراجع قضایی تحویل شد.
صدور دفترچههای رنگی برای رانندگان اتوبوسهای حمل و نقل عمومی
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینكه دفترچههای كنترل ساعت كار رانندگان را متحول كردیم از انتشار دفترچه در دو رنگ آبی و قرمز برای رانندگان خبر داد و گفت: دفترچههای آبی برای آن دسته از رانندگانی است كه مقررات را رعایت و در صورتی كه این افراد مرتكب تخلف شوند دفترچه آنها قرمز رنگ خواهد شد.
فرمانده پلیسراه كشور افزود: البته بخشی كه برابر قانون گواهینامه ضبط میشود این دفترچه نیز ضبط خواهد شد.
به گفته وی با توجه به عواقبی كه رنگ این دفترچهها خواهد داشت این اقدام سبب میشود راننده خودش بر عملكردش كنترل داشته باشد.
كاهش 25 درصدی تخلف سرعت غیرمجاز با اعمال نرخهای جدید جرایم رانندگی
فرمانده پلیسراه كشور در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه از زمان اجرای مرحله دوم قانون رسیدگی به تخلفات، تخلف سرعت غیرمجاز بین 10 تا 25 درصد كاهش داشته است گفت: وقوع تصادفات حول سه محور عدم رعایت فاصله طولی، تصادف موتورسیكلت و عابران پیاده و تصادفات در ناوگان حمل و نقل عمومی است.
وی ادامه داد: با اجرای مرحله دوم قانون عدم رعایت فاصله طولی نیز 10 درصد كاهش داشته است.
نصب دستگاههای ثبت تخلف عدم رعایت فاصله طولی در جادههای كشور
فرمانده پلیسراه كشور با اعلام خبر نصب سیستمهای ثبت تخلف عدم رعایت فاصله طولی در جادههای كشور تا پایان امسال اظهارامیدواری كرد كه این سیستم نقش چشمگیری در كاهش تصادفات جادهای كشور داشته باشد.
به گفته وی نصب این دوربینها در جادههای كشور علاوه بر دوربینهای ثبت تخلف سرعت است هرچند این دوربینها نیز قابلیت استفاده از این ویژگی را دارند.
فرمانده پلیسراه كشور همچنین درباره نصب دوربینهای ثبت تخلف آنلاین در جادههای كشور خاطرنشان كرد: دوربینهای ثبت تخلف آنلاین در جاده تهران ـ مشهد و اصفهان ـ شیراز فعال است و در بقیه جادهها از دوربینهای سیار و دوربینهای آفلاین راهداری استفاده میكنیم.
كاهش بیسابقه كشتههای تصادفات رانندگی در آذر ماه
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه برابر آمار سازمان پزشكی قانونی تعداد تلفات در حوادث جادهای دوهزار نفر كاهش یافته است، گفت: كاهش خوبی در آذرماه داشتیم كه فكر میكنم این آمار بیسابقه است.
فرمانده پلیسراه كشور افزود: اما علیرغم اینكه تعداد تصادفات كاهش داشته است اما شدت آن همچنان بالا است كه این امر موجب میشود تعداد بیشتری جانشان را در تصادفات رانندگی از دست بدهند.
وی با بیان اینكه رنگ پوشش بسیاری از ایرانیان رنگهای تیره و نزدیك به مشكی است از افرادی كه قصد عبور از جادهها به ویژه در هنگام تاریكی هوا را دارند، خواست از لباسهای با رنگ روشن استفاده و یا وسیلهای با رنگ روشن را به همراه داشته باشند.
دو برابر شدن آمار كشتهها و مجروحان واژگونی اتوبوس در كشور
فرمانده پلیسراه كشور با اشاره به تصادفات اتوبوسهای ناوگان حمل و نقل عمومی در جادههای كشور اظهار كرد: از تاریخ یك مهرماه امسال تا 25 دیماه 212 فقره تصادف منجر به جرح و فوت كه یكسوی آن اتوبوس بوده به ثبت رسیده كه این آمار در مدت مشابه سال قبل 210 فقره بوده است.
وی همچنین تعداد موارد فوت شده ناشی از تصادف اتوبوس را 109 مورد در امسال و 134 مورد در سال گذشته عنوان كرد و گفت: این در حالیست كه تصادفات منجر به جرح در سال گذشته با كاهش بیش از 100 نفری به 478 مورد رسیده است.
به گفته فرمانده پلیسراه كشور در سرجمع مجروح و متوفی كه از ابتدای مهرماه تا 25 دیماه سال جاری به ثبت رسیده است شاهد افزایش تعداد مجروح و متوفی هستیم كه این امر بیانگر بالا بودن شدت تصادفات است.
به گزارش ایسنا، وی با بیان اینكه بخشی از تصادفات مربوط به واژگونی اتوبوس ناشی از عدم احساس مسئولیت راننده آن است، گفت: بر اساس آمار در تاریخ ذكر شده 32 مورد واژگونی اتوبوس داشتهایم كه منجر به مرگ 39 نفر در صحنه شده است كه این آمار در مقایسه با 16 كشته 31 حوادث در مدت مشابه سال گذشته افزایش تصادفات را نشان میدهد.
فرمانده پلیسراه كشور افزود: در همین مدت 175 مورد مجروحیت ناشی از واژگونی اتوبوس گزارش شده كه این مقدار در مدت مشابه سال قبل 80 نفر بوده است.
وی با بیان اینكه دو برابر شدن تعداد كشتهها و مجروحین این حوادث ناشی از افزایش ضریب استفاده از حمل و نقل عمومی نسبت به سال گذشته است خاطرنشان كرد: با توجه به استقبال مردم از حمل و نقل عمومی لازم است كه سازمانهای مرتبط با این موضوع اقدامات موثرتری در بحث ایمنی وسایل نقلیه ناوگان حمل و نقل عمومی انجام دهند.
به گفته فرمانده پلیسراه كشور علیرغم تمام زحماتی كه عوامل راهداری در این زمینه كشیدهاند لازم است كه این سازمان در بكارگیری رانندگان حرفهای و دارای سلامت لازم دقت بیشتری به خرج دهد.
وی با اشاره به مراحل سختگیرانه استخدام خلبان خاطرنشان كرد: حداقل یك سوم این قوانین سختگیرانه باید در مورد رانندگان اتوبوس نیز به كار گرفته شود. چرا كه افرادی كه از حمل و نقل عمومی استفاده میكنند به آن اعتماد كردهاند.
فرمانده پلیسراه كشور با بیان اینكه آموزشها باید موثر باشد و رانندگی حرفهای به رانندگان اتوبوس آموزش داده شود به تصادف اخیر یك اتوبوس در استان زنجان اشاره كرد و گفت: به نظر میرسد آموزش به رانندگان كافی نیست و باید رانندگی حرفهای و روش مقابله با خطر به رانندگان آموزش داده شود.
وی با بیان اینكه یكی از معضلات واژگونی اتوبوس خستگی و خوابآلودگی راننده است گفت: باید در بحث آموزش بهداشت خواب نیز به رانندگان آموزشهایی داده شود.
با كمین پلیس كاملا مخالفیم
فرمانده پلیسراه كشور با تاكید بر اینكه با كمین پلیس كاملا مخالفیم، گفت: اگر ماموری با این نیت در محلی مستقر شود كه دیده نشود و پس از ثبت تخلف فرد خاطی را جریمه كند قطعا با وی برخورد خواهیم كرد.
وی با بیان این كه كمین پلیس برای جریمه مورد تایید ما نیست، گفت: در نظر داریم با استفاده از ظرفیتهای افراد مورد اعتماد نظیر پرسنل اورژانس، خبرنگاران، عوامل پایگاههای جادهای و ... فعالیت میكنند به عنوان پل ارتباطی میان شهروندان و پلیس استفاده كنیم و آنان تخلفات ماموران ما را به ما منتقل كنند.
فرمانده پلیسراه كشور تاكید كرد: رانندگان متخلف باید بدانند كه در تمام ساعات شبانهروز ماموران و ابزارهای فنی ما در خدمتند تا رفتار آنان را كنترل كنند.
به گفته وی رانندگان باید بدانند كه پلیس چه باشد و چه نباشد وظیفه راننده این است كه تخلف نكند.
فرمانده پلیسراه كشور افزود: ما نباید به متخلفان اجازه دهیم كه تنها در صورت رویت پلیس تخلف نكنند.
پلیس آخرین خاكریز برای پیشگیری از تخلفات است
وی با بیان اینكه پلیس آخرین خاكریز برای پیشگری از تخلفات است تصریح كرد: اگر آموزش و گزینش رانندگان به درستی انجام شود پلیس به جای برخورد با حداكثرها با حداقل جرایم برخورد خواهد كرد.
فرمانده پلیسراه كشور با بیان اینكه بر اساس آمار ایستگاههای ترافیكی در تعطیلات اربعین حسینی بیشترین حجم ترافیك در كشور را داشتیم تصریح كرد: استانهای ایلام، خراسان جنوبی، رضوی و شمالی، قم ، اصفهان و ... دارای بیشترین تردد بودهاند و كمترین تردد نیز مربوط به استانهای اردبیل، البرز، تهران و زنجان بوده است.
وی بیشترین حجم ترافیك را در ساعات میان 16 تا 17 روز 27 دیماه اعلام كرد و گفت: در این ساعت 337 هزار وسیله نقلیه در یك ساعت تردد كردهاند.
فرمانده پلیسراه كشور با بیان اینكه كاهش حجم ترافیك، افزایش سرعت و احتمال وقوع تصادف را به دنبال دارد، تصریح كرد: در دیماه امسال استانهای كردستان و یزد با كاهش بیش از 25 درصدی تردد در جادهها روبرو بودند.
وی استانهای البرز، قم، سیستان و بلوچستان و ... را از استانهایی دانست كه بیش از 10 درصد از میانگین تردد در جادههای كشور را به خود اختصاص داده است.
به گفته فرمانده پلیسراه كشور بیشترین میزان ترافیك در آذرماه امسال مربوط به استان زنجان بوده است كه این امر با توجه به ایام عاشورا و تاسوعا، طبیعی است.
به گزارش ایسنا، وی همچنین به شهروندانی كه قصد سفر به شهرهای دیگر را دارند توصیه كرد حتما از كمربند ایمنی استفاده كنند و از سرعت و سبقت غیرمجاز خودداری كنند.
فرمانده پلیسراه كشور از رانندگان خواست برای اطلاع از آخرین وضعیت جوی و ترافیك جادههای كشور با تلفن 88255555 تماس بگیرند.
کد خبر 9123
نظر شما