پرشین خودرو: صادق مشکل اساسی صنعت خودرو را انحصاری بودن آن اعلام کرد و گفت: اگر به این صنعت توجه کافی صورت نگیرد وضعیت اشتغال در کشور با یک چالش بزرگ مواجه خواهد شد.
به گزارش «پرشین خودرو»، سید مهدی صادق رییس کمیته صنعت کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در رابطه با توسعه صنعت در بخش تولید گفت: گسترش صنعت در بخش تولید بسیار اهمیت داشته بطوری که علاوه بر صنعتی شدن کشاورزی و دیگر بخش های تولیدی حتی برای صنعتی شدن صیادی در کشور نیز باید فکر اساسی صورت گیرد.
وی با بیان این مطلب که تولید ناخالص داخلی در توسعه اقتصادی کشور نقش بسزایی ایفا می کند، اظهارداشت: اگر کشاورزی و صیادی کشور نیز صنعتی گردد می توان به تولید ناخالص 60 درصدی دست یافت.
این مقام مسئول درباره سهم سوخت یارانه ای بخش تولید تصریح کرد: قرار بود تا روزانه 5 میلیون لیتر گازوئیل به بخش صنعت و معدن تحویل داده شود که 2.5 میلیون لیتر آن متعلق به بخش معدن برای تامین سوخت ماشین آلات کاربردی در این صنعت بود که این سوخت تحویل داده نشد.
صادق ادامه داد: به همین منظور واحدهای صنعتی که به نوعی نیازمند این سوخت بودند مجبور شدن به جای 150 تومان، با قیمت 350 تومان سوخت آزاد تهیه کنند و نمی شد واحدی را به دلیل نرسیدن سوخت تعطیل کرد.
رییس کمیته صنعت همچنین درباره محورهای اساسی بهره وری نیز خاطرنشان ساخت: تکمیل و بازسازی فرآیند تولید، گسترش مولد برق مقیاس کوچک در بخش صنعت، تبیین و اجرای استانداردسازی مصرف انرژی در واحد صنعتی و پروژه های گازرسانی به واحدهای تولیدی از محورهای اساسی برای بالا بردن بهره وری در بخش تولید است.
وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر مشکل صنعت خودرو در کشور را چه می دانید، خاطرنشان کرد: مشکلی که در صنعت خودرو وجود دارد انحصاری بودن آن است که در حال حاضر در انحصار 2 شرکت خودروسازی بزرگ است و فقط ادعا می شود که خصوصی شده است ولی چنین کاری صورت نگرفته است.
صادق افزود: تحول بسیار خوب و مثبتی در صنعت قطعه سازی خودرو صورت گرفته است به طوری که مجموعه اطلاعات فنی قطعه سازی در کشور بالا رفته است ولی قطعه سازان با وجود حمایت کمیسیون صنایع و معادن مجلس از آنها، نتوانستند آن انتظاراتی که از آنها می رفت را برآورده کنند.
وی در ادامه افزود: زمانی ما از قطعه سازان رضایت کامل داشتیم ولی اخیراً قطعات مثل گذشته نیست و اعتقاد داریم که باید روی کیفیت خودروها به صورت آماری بحث شود و باید براساس آمار تعداد خودروهای برگشتی به نمایندگی های خدمات پس از فروش بعد خروج از کارخانه مد نظر قرار گیرد.
به گفته این مقام مسئول تعداد خریداران خودروهای وارداتی لوکس کمتر از یک درصد بوده و 96 درصد خریداران از دو شرکت خودروسازی بزرگ کشور خرید می کنند به همین منظور باید تعداد بازگشت محصولات تولیدی بعد از خارج شدن از کارخانه به نمایندگی های خدمات پس از فروش زیر 0.1 درصد باشد در صورتی که این رقم بالای 3 یا 4 درصد است.
رییس کمیته صنعت کمیسیون صنایع و معادن با بیان اینکه 25 تا 30 درصد اشتغال صنعتی کشور وابسته به صنعت خودرو است،گفت: اگر از خودروی داخلی و تولید داخلی هر چند انحصاری حمایت نشود وضعیت اشتغال با یک چالش بزرگ مواجه خواهد شد.
وی در پایان افزود: براساس سند حمایتی بخش صنعت و معدن و براساس بند 46 قانون بودجه سال 90 باید 10 هزار میلیارد تومان به بخش تولید تعلق می گرفت که فقط 450 میلیارد تومان آن پرداخت شد.
کد خبر 9236
نظر شما